logo dolce   logo dolce   logo dolce   logo dolce

ΧΡΙΣΤΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ: ΣΤΑΦΥΛΙ, ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

18 October 2017

Η Κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Χρίστια Χειμώνα, μοιράζεται με όλους εμάς σημαντικές συμβουλές για τις διατροφικές μας συνήθειες. 

 

Το σταφύλι είναι ένα φρούτο που αγαπούν να καταναλώνουν μικροί και μεγάλοι!

Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Α και Γ, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο, ενώ ανεξαρτήτου χρώματος, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες χρόνιες παθήσεις. Στην φλούδα κυρίως των κόκκινων σταφυλιών υπάρχει η "ρεσβερατρόλη", ένα πολύτιμο συστατικό, το οποίο αποδείχτηκε ότι προστατεύει την υγεία της καρδιάς καθώς επίσης εμφανίζει αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση.

 

Ακόμη, το σταφύλι θεωρείται εξαιρετικά αποτοξινωτική τροφή αφού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε κάλιο, αυξάνει την διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών. Τέλος, η κατανάλωση σταφυλιού βοηθάει σε καταστάσεις αιμορροΐδων και δυσκοιλιότητας αφού αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών (15 ρόγες = 1 μερίδα φρούτου).

Facebook logo  Logo twitter wordmark 1000

Thank you for your support

We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree