ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ, ΕΙΜΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΣ

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Ήμουν πολύ καλό κορίτσι φέτος. Έδειξα υπομονή σε καταστάσεις που δεν μου άρμοζαν, κράτησα το στόμα μου κλειστό και απλά χαμογελούσα όταν το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να αφήσω πίσω μου συντρίμμια μα δεν άξιζε να χαλάσω τη διάθεση μου, κλείστηκα στον εαυτό μου και αναλογίστηκα πώς μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος, διάβασα πολύ, συμπαραστάθηκα, βοήθησα, ξεπέρασα πολλές φορές τον εαυτό μου και μου απέδειξα πάρα πολλά.

Και σε μένα, αλλά και σε όσους νομίζουν πως με γνωρίζουν καλά.  

Δεν άφησα καμία στιγμή και ευκαιρία να πάει χαμένη, αντιθέτως, μάθαινα από το κάθε τι. Αχόρταγη για να ζήσω και να γευτώ όσα περισσότερα μπορώ.

Ανέχτηκα ανθρώπους που με πρόσβαλαν γιατί εγώ δεν θα τους μιλούσα ποτέ με την ίδια συμπεριφορά. Ζήτησα συγγνώμες γιατί πραγματικά τις εννοούσα, αγάπησα χωρίς περιορισμούς αφού  νομίζω μόνο με αγάπη μπορεί να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας.

Ήμουν και αυτή τη φορά ευλογημένη γιατί γεύτηκα την αληθινή φιλία, τις πραγματικές αξίες, συζήτησα κάτω από τα αστέρια με ανθρώπους που νοιάζομαι, είδα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και ανατολές, ταξίδεψα, εκφράστικα για όλα όσα με κάνουν να αισθάνομαι πλήρης. Γέλασα πολύ και έκλαψα λιγότερο, μα κυρίως ένιωσα πολλές φορές δάκρυα στα μάτια, αρκετές φορές από συγκίνηση και χαρά.

Έβγαλα πολλές φωτογραφίες με τους αγαπημένους μου και τις τύπωσα. Έγραψα σε χαρτί για να το βλέπουν πόσο πολύ τους αγαπώ και τους θαυμάζω. Έστελνα συχνά μηνύματα για να πω απλά σε αγαπώ, μου έλειψες, είσαι υπέροχος/η, πάμε να κάνουμε κάτι τρελό!

Ζούσα απόλυτα στο παρών. Απολάμβανα το κάθε τι. Τους ανθρώπους με τους οποίους έζησα τόσο αυθεντικές στιγμές. Ανθρώπους αληθινούς. Ακόμη και αυτούς που γνώρισα το τελευταίο διάστημα. Που μου ταιριάζουν και τους ταιριάζω. Που τους αγαπώ και τους το αποδεικνύω με κάθε ευκαιρία.

Για αυτό καλέ μου Άγιε Βασίλη θέλω να σε ευχαριστήσω. Να σου δώσω μια μεγάλη αγκαλιά για όσα όμορφα βίωσα. Γιατί μου απέδειξες πως ναι, μου άξιζαν. Και  ξέρεις, δεν θέλω πολλά. Μόνο να χαμογελούν οι άνθρωποι που αγαπώ και να έχω πολλές ευκαιρίες να ανταποδίδω την αγάπη τους.