ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΑΜΑ

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση τις δύο τελευταίες ώρες στη χερσόνησο του Ακάμα, αφού ξέσπασαν δεκάδες εστίες σε έξι μέτωπα, σε απόσταση τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Όλοι κάνουν λόγο για κακόβουλη ενέργεια και οργανωμένο σχέδιο αφού είναι τόσες πολλές οι εστίες.

 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, εξαιτίας του ότι τα μέτωπα “ξέσπασαν”‘ ταυτόχρονα στην περιοχή του Εθνικού Δάσους του Ακάμα.

 

«Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις πέντε, έξι ίσως και περισσότερες εστίες φωτιάς σε μια περιοχή που έχουν συνενωθεί, είναι κόλαση. Εδώ έχουμε ένα σχέδιο. Έχουν μπεί τόσες εστίες για να δημιουργηθεί πρόβλημα».

 

Ο Κοινοτάρχης Νέου Χωριού Ανδρέας Χριστοδούλου ανέφερε ότι τα μέτωπα της φωτιάς μαίνονται σε δύσβατη περιοχή στην οποία είναι δύσκολο να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις.

 

Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν το 1 αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, καθώς και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

 

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης αφού λόγω των ανέμων που πνέουν στο μέρος, το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί δύσκολο.

Πηγή: https://www.kanali6.com.cy/