ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ ΖΩΑ

Αυτές τις μέρες, βλέπουμε τα τραγικά συμβάντα που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος στον πόνο, την καταστροφή.

Άνθρωποι τρέχουν να βοηθήσουν ο κάθε ένας όπως μπορεί, προσπαθώντας να απαλύνουν τον πόνο.

Μέσα σε αυτή την καταστροφή, αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι αγνοούνται και αρκετοί βρίσκονται σε νοσοκομεία.

Η κτηνίατρος Βασιλική Σταθοπούλου, συγκίνησε και η ίδια με την πράξη ανθρωπιάς της, να τρέξει αμέσως και να προσφέρει στα ζώα που κι αυτά το χρειάζονται.

 

Τι έγραψε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Ακούω συνέχεια αυτές τις ημέρες ότι χάθηκαν άνθρωποι και περιουσίες, γεγονός που πιο τραγικό δεν υπάρχει, και εμείς ασχολούμαστε με τις κτηνιατρικές αποστολές παροχής πρώτων βοηθειών για τα ζώα, ως αυτο να ήταν ήσσονος σημασίας. Η ενσυναίσθηση, βασικός συστατικός πυλώνας της συναισθηματικής νοημοσύνης, είναι η ικανότητα κατανόησης και ταύτισης με τα συναισθήματα των άλλων.Είναι δηλαδή η μοναδική αυτή ικανότητά μας να συμπάσχουμε, να δείχνουμε συμπόνια, να χαρακτηριζόμαστε πιο “άνθρωποι”. Η ενσυναίσθηση δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει δυναμόμετρο, δεν κατευθύνεται μόνο στην απώλεια περιουσίας ή ανθρώπινου δυναμικού.Οι άνθρωποι που τη διαθέτουν, οι συναισθηματικά δηλαδή νοήμονες τη διοχετεύουν ισομερώς σε ανθρώπους και ζώα. Η αλεξιθυμία, η απουσία συναισθημάτων, επίσης δεν είναι επιλεκτική. Δεν συμπάσχεις μόνο με τον ανθρώπινο πόνο, αλλά όχι με αυτόν των ζώων.Ούτε το αντίστροφο. Από την αποστολή παροχής πρώτων βοηθειών σε πληγέντες σκύλους στην Κινέτα.