ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ: Η SUPER MAMA ΚΑΙ BLOGGER ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ DOLCE

Είναι από τις μαμάδες που θαυμάζεις.

Ζει για τα παιδιά της όμως δεν ξεχνά ποτέ, πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο σε όλα αυτά που την γεμίζουν γιατί μόνο αν είσαι ευτυχισμένη μητέρα, θα μεγαλώνεις και ευτυχισμένα παιδιά! Και η Βικτώρια, το έχει πετύχει.

DSC 7700

Η ανερχόμενη mother blogger Βικτώρια Φωτίου φωτογραφίζεται στο Dolce.com.cy και μας μιλά για το Pearls in a Dirty Laundry.

 

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογράφος: Βαρβάρα Πουρούτη

Μαλλιά: Άντρη Τηλεμάχου (Il Vento Hair Studio)

Μακιγιάζ: Makeup lab by Emily Kritikou

Η Βικτώρια Φωτίου φορά προτάσεις από MINT BOUTIQUES

Ευχαριστούμε το Galactica Entertainment Cyprus

 

DSC 7734 Edit Edit

Πώς ξεκίνησε η ιδέα ή η ανάγκη εάν θες να δημιουργήσεις το δικό σου blog;

Εδώ και αρκετό καιρό ήθελα να κάνω το βήμα αλλά θεωρούσα ότι δεν είχε έρθει ακόμη η κατάλληλη στιγμή, που θα μπορούσα να αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο. Το κλικ για το http://pearlsinadirtylaundry.com/  έγινε σε μια καφετέρια της παραλιακής ενώ απολαμβάναμε τον καφέ μας με τον σύζυγο μου και μια φίλη.  Ήθελα να γίνει πραγματικότητα το δικό μου blog το οποίο θα απευθύνεται στις γυναίκες-μαμάδες που έχουν πάθος με την μητρότητα και νιώθουν πολύ πιο έντονη την θηλυκότητα τους μετά τον ερχομό του παιδιού τους. Έχουμε όλες τόσα πολλά κοινά και μου αρέσει η ιδέα να μοιράζομαι όλες αυτές τις σκέψεις και τις εμπειρίες.

 

Ποια θέματα θέλεις να μοιράζεσαι με τις αναγνώστριες σου;

Σαν μητέρα έχω καθημερινά άπειρους προβληματισμούς και άλλες τόσες χαρούμενες στιγμές. Σαν γυναικά είμαι πολύ πιο επιλεκτική πλέον στις προτιμήσεις μου και στον τρόπο ζωής μου. Όλα αυτά λοιπόν θα τα μοιραζόμαστε μαζί!

DSC 7740 Edit

Γενικότερα παρακολουθείς και θαυμάζεις μανούλες που προσπαθούν όπως κι εσύ να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και να βρίσκουν χρόνο να ασχολούνται και με άλλα πράγματα που αγαπούν;

Αγαπώ τις μανούλες που είναι ευτυχισμένες με όλο αυτό που ζουν. Τις μανούλες που δεν βγάζουν τα απωθημένα τους στα παιδιά τους και που τους δίνουν μόνο αγάπη να μεγαλώσουν όπως αυτά θέλουν! Επίσης, θαυμάζω αυτές που παρά το εξαντλητικό τους πρόγραμμα, δεν ξεχνούν ότι είναι και γυναίκες και πάντα βρίσκουν χρόνο έστω για την βασική περιποίηση του εαυτού τους.

 

Πέραν από μητέρα είσαι και εργαζόμενη. Αλήθεια πώς τα καταφέρνεις;

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αισθάνομαι πως δεν θα τα καταφέρω. Έχω όμως την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου σε ότι χρειαστώ. Είμαι και άτομο που προγραμματίζεται πολύ και αυτό βοηθά στο να βγαίνει λειτουργική η κάθε βδομάδα.

DSC 7756

Στο τέλος κάθε γεμάτης από υποχρεώσεις μέρας, ποιες σκέψεις γυροφέρνουν στο μυαλό σου;

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις τις επόμενης μέρας!

 

Τα παιδιά σου σε εμπνέεουν;

Τα κορίτσια μου είναι η μεγαλύτερη μου έμπνευση. Νιώθω ότι θέλω να γίνομαι κάθε χρόνο και καλύτερη για να με θαυμάζουν ως μητέρα αλλά και ως γυναικά, έτσι η κάθε μια, να πάρει ένα κομμάτι μου που την χαρακτηρίζει.

DSC 7784 Edit

Πόσο χρονών είναι;

Σχεδόν 3 χρονών η Μαρίνα και 10 μηνών η Αμέλια.

 

Πόσα έχουν αλλάξει στη ζωή σου από τη μέρα που τις γέννησες;

Μετά την Μαρίνα απλά άλλαξαν οι προτεραιότητες μας. Το μεγάλο μπαμ έγινε με τον ερχομό της Αμέλιας μιας και έχουν πολύ μικρή διαφορά ηλικίας και η κούραση της καθημερινότητας πήγε σε άλλο επίπεδο. Με δύο βρέφη δεν μπορούσα να κάνω μόνη μου καμία δραστηριότητα εκτός σπιτιού έτσι ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

DSC 7811

Είσαι μια γυναίκα που πέρασε από εξωσωματική. Από την εμπειρία σου, οι γυναίκες έχουν ανάγκη να ακουν ιστορίες με αίσιο τέλος όπως και η δική σου;

Οι γυναίκες που περνούν μια τέτοια δυσκολία έχουν ανάγκη από θετικότητα και πίστη. Σε αυτή την περίπτωση η πίστη μπορεί εύκολα να χαθεί γιατί είναι πιθανόν να απογοητευτείς πολλές φορές μέχρι να τα καταφέρεις. Όλα συμβαίνουν εκεί που είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε και νιώθω πολύ περήφανη που μπόρεσα να στηρίξω πάρα πολλές κοπέλες με το ίδιο πρόβλημα. Η χαρά μου είναι διπλή όταν τα καταφέρνουν. Γιατί όλες, αργά ή γρήγορα τα καταφέρνουν.

 

Πώς είναι ένα δικό σου 24ωρο;

Η μέρα μας ξεκινάει στις έξι μιας και η μικρή έχει σταθερό ξύπνημα. Πρωινό τελετουργικό με τα κορίτσια και 7:30 πρέπει να είμαι στην δουλειά μου μέχρι τις 3. Τα απογεύματα είναι αφιερωμένα στα κορίτσια μου, πότε βόλτες στην πόλη και πότε δραστηριότητες στο σπίτι. Το βράδυ που θα επιστρέψει και ο σύζυγος μου θα καθίσουμε να φάμε όλοι μαζί μιας και είναι η μόνη στιγμή της μέρας που μπορούμε να συζητήσουμε ήρεμα. Κάποιες καθημερινές μέρες, επίσης, μας αρέσει να βγαίνουμε χωρίς τα κορίτσια για φαγητό και κρασί.

DSC 7864

Ποια είναι αυτά που αγαπάς και φροντίζεις να μην αμελείς; Τα οποία χαλαρώνουν εσένα;

Μου αρέσει ένας απογευματινός καφές με μια φίλη αφού το να μπορώ να συζητήσω άνετα είναι για μένα πολυτέλεια. Επίσης το να κάνω κάτι για να περιποιηθώ τον εαυτό μου είναι κάτι που μου τονώνει την αυτοπεποίθηση και με κρατάει σε αφύπνιση.

 

Τι συμβουλεύεις την κάθε νεαρή μανούλα;

Να μεγαλώνουν τα παιδιά τους όπως αυτές πιστεύουν χωρίς να επηρεάζονται από στερεότυπες συμβουλές. Κανένας δεν ξέρει το παιδί σου καλύτερα από εσένα την ίδια.

DSC 7867

Υπάρχει μυστική συνταγή για να είσαι η τέλεια μαμά;

Ναι υπάρχει και αυτό είναι η παρουσία μας στα μικρά καθημερινά πράγματα της ζωής τους. Να προσπαθείς να έχεις ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά σου σε όλα τα επίπεδα, να τους δείχνεις ευαισθησία και απεριόριστη αγάπη. Γιατί στα μάτια του κάθε παιδιού η μητέρα του είναι η πιο εκπληκτική ύπαρξη στον κόσμο!