ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Είστε οι πολεμιστές της πρώτης γραμμής.

Οι άνθρωποι που αυτές τις μέρες στερούνται τις οικογένειες τους, τους δικούς τους ανθρώπους για εμάς. Οι άνθρωποι που ξεχνούν να κοιτάξουν το ρολόι, χάνουν την αίσθηση του χρόνου, εξετάζουν ασταμάτητα, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους μπροστά σε μια ασταμάτητη πανδαιμία που ήρθε να αλλάξει τις ζωές μας. Ξεχνάτε ακόμη και τις βασικές σας ανάγκες, όπως το να καθήσετε σαν άνθρωποι να απολαύσετε το φαγητό σας. Είναι πια πολυτέλειες.

Είστε οι ήρωες που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα μιας κοινωνίας που πλέον νοσεί. Μιας κοινωνίας που είτε έχει καταλάβει τι συμβαίνει και ακολουθεί τους κανονισμούς, είτε συνεχίζει κανονικά να κυκλοφορεί με άρνηση να αντιληφθει τη σοβαρότητα της κατάστασης και μεταδίδοντας τον ιο.

Μας ζητάτε μόνο να μείνουμε στο σπίτι και μας φαίνεται ακατόρθωτο. Δύσκολο. Μια καραντίνα η οποία μπορεί να επιφέρει και θετικά αποτελέσματα αν το σκεφτούμε λίγο διαφορετικά. Μια καραντίνα η οποία θα μας δώσει την ευκαιρία να δώσουμε αγάπη στο σπίτι μας, προστατεύοντας τους πολύ δικούς μας ανθρώπους, τις γιαγιάδες, τους παππούδες, τους γονείς μας. Ένας περιορισμός που εάν ακολουθήσουμε, θα επιστρέψουμε και πάλι σε αγαπημένες συνήθειες. Σίγουρα όχι ίδιοι όπως πριν, μα ίσως, πολύ καλύτεροι άνθρωποι.

Γιατροί και νοσηλευτές σας λέμε μέσα από την καρδιά μας ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για εμάς αυτές τις δύσκολες και έντονες μέρες.