ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή σου που γνωρίζεις έναν πολύ λάθος άνθρωπο, για να μάθεις μετά από τον σωστό πώς είναι να σ αγαπούν και να σε προσέχουν αληθινά.

Ξέρεις όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πλέον μπορείς να αναγνωρίσεις τι σου αξίζει και να μην πέσεις ποτέ στην παγίδα να αφεθείς σε ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν. Γιατί ωριμάζεις συναισθηματικά και βλέπεις καθαρά τι συμβαίνει γύρω σου.

Συνήθως ο πρώτος είναι αυτός που από μάθημα θα γίνει υπενθύμιση. Θα είναι στην αρχή ένα γερό χαστούκι που θα πονέσει και θα κρατήσει για καιρό. Γιατί είναι η περίοδος της ζωής σου που θα πέσεις για να σηκωθείς πιο ζωντανή και δυνατή από ποτέ. Και αυτό γιατί πολύ απλά το χρωστάς στον εαυτό σου και στους ανθρώπους γύρω σου. Το να επιστρέψεις δριμύτερη. Το να σε αγαπήσεις. Το να θυμηθείς και να δεις κατάματα τι σου αξίζει. Και να παλέψεις για αυτά.

Τίποτα βέβαια δεν είναι λάθος. Καμία απόφαση, καμιά επιλογή γιατί πολύ απλά σηματοδοτεί το επόμενο βήμα που σχεδιάζει το αύριο μας. Φτιάχνει πάνω από όλα το τώρα μας. Και όταν δεν πονέσεις, δύσκολα μαθαίνεις και ακόμη δυσκολότερα αναθεωρείς. Γιατί ίσως να βολεύεσαι. Είναι πολλά τα επειδή όμως αυτά που σε περιμένουν πολύ καλύτερα για να επιμένεις σε «Γιατί».

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να αναγνωρίζεις τον πόνο που σου δίνει μια κατάσταση, να τον αγκαλιάζεις, να τον ζεις από την αρχή του μέχρι τη στιγμή που θα ξαναγεννηθείς. Να μην τον απαρνιέσαι. Και να μην αισθάνεσαι καμία κακία για αυτόν τον άνθρωπο που σου δημιούργησε τόσο πόνο, τόσο άσχημα συναισθήματα. Γιατί επιτέλους αντιλαμβάνεσαι και δέχεσαι πόσο καταστραμμένος ήταν μέσα του. Για αυτό και εσύ απέναντι του υπήρξες τόσο προστατευτική κι υπέμεινες σε μια σχέση που εσύ δεν είχες τίποτα να κερδίσεις. Και τον συγχωρείς γι αυτό.

Μέχρι τι στιγμή που θα υποδεχτείς το επόμενο στάδιο της ζωής σου και να χαμογελάσεις πλατιά και περήφανα σε όλα τα όμορφα που σε περιμένουν.

Και αφού ανακαλύψεις νέα πράγματα για σένα, αφού δεχτείς ότι σου αξίζουν καλύτερα, αφού αισθανθείς ότι έχεις ωριμάσει από κάθε άποψη, αφού σε αγαπήσεις αληθινά, ξεκινά η καινούρια σου ζωή!

Και κάπου εκεί χωρούν πολλά νέα πράγματα, άνθρωποι, στιγμές καθώς κι ένας που δείχνει πιο ξεχωριστός και θα σε κερδίσει με την ευγένεια, το χαρακτήρα και την ανάγκη του να σε προστατέψει,  να σε προσέχει να σε καλομαθαίνει.

Και κάπως έτσι σε κάνει να ξεχνάς όλα τα πριν κι αν και διστακτική στην αρχή, αφήνεις αυτό το θεματάκι να κυλήσει χωρίς να ζητάς πολλά, χωρίς να δίνεις πολλά απλά και μόνο απολαμβάνοντας τη διαδρομή. Δίνει και δεν ζητά, προσπαθεί και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Κι εσύ το αγαπάς αυτό στο χαρακτήρα του.

Και ξαφνικά αισθάνεσαι όμορφα κοντά του, όπως σου αξίζει. Κι αυτός ο άνθρωπος χαράζει μια νέα πορεία στην καθημερινότητα σου διεκδικώντας περήφανα τον έρωτα σου…