ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ: Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΩΣΗΦ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ

Όταν δύο γυναίκες ενώνουν δυνάμεις, τότε αναπόφευκτα, γίνονται θαύματα.

Όταν μάλιστα, τυγχάνει ο μεγαλύτερος σύμμαχος σου να είναι η γυναίκα που σε δίδαξε τόσα πολλά, η μητέρα σου που σε στηρίζει και σε ωθεί να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερη, τότε έχεις όλα τα φόντα για να πετύχεις και να ξεχωρίσεις.

Θαυμάζουν η μία την άλλη, στηρίζουν η μία την άλλη και μαθαίνουν πολλά μέσα από το δυνατό δεσμό τους που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στον κόσμο!

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

Styling: Μαριάννα Χατζημηνά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ Η κα. ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ AMMOS BOUTIQUE

ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝΔΑΛΑ ΑΠΟ LYDIAS SHOES 

Make Up: Γιώτια Αντωνίου (NEE MAKE UP MILANO)

Μαλλιά: Άντρη Τηλεμάχου – IL VENTO HAIR STUDIO

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Elina Pohto και την Anna Pohto που μας υποδέχτηκαν στο Old Norsemen Ranch

Πώς μπορεί μια μητέρα να είναι και φίλη με την κόρη της;

Γεωργία: Είναι σημαντικό να είσαι σε θέση να ακούς τα πάντα και να μπορείς να καταλαβαίνεις, να δείχνεις δηλαδή κατανόηση. Πολλές φορές μπορεί να μην συμφωνείς, αλλά πάντα πρέπει να είσαι εκεί, στήριγμα και να δίνεις συμβουλές. Το σημαντικότερο είναι να μην αντιδράς και ας διαφωνείς κάποιες φορές με όσα σου λένε. Η εμπιστοσύνη μεταξύ εσένα και των παιδιών σου είναι το παν. Οι νέοι στις μέρες μας είναι αρκετά διαφορετικοί, εξελίσσονται διαφορετικά από τους γονείς τους και εκτιμούν να αντιλαμβάνονται ότι τους δίνεις χρόνο και χώρο.

 

Έχετε και μικρή διαφορά ηλικίας. Αυτό βοηθά;

Έχουμε μικρή διαφορά ηλικίας, οι γενιές όμως εξελίσσονται αστραπιαία.

Η Ραφαέλα γενικότερα ήταν εύκολο μωρό;

Ναι δεν είχα ποτέ θέματα.

Θυμάσαι κάποια σκανδαλιά της;

Τα συνηθισμένα που έκαναν όλοι οι έφηβοι. Πάντα ήξερα που ήταν και με ποιους οπόταν δεν είχα ποτέ αυτό το άγχος του τι κάνει.

Ποια είναι η συμβουλή που της δίνεις πάντα;

Να είναι προσγειωμένη. Κυρίως αυτό.

Και πώς μπορεί να το καταφέρει αυτό στη δική μας εποχή;

Πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό της ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι ανώτεροι από τους άλλους. Είμαστε όλοι ίσοι. Είτε φτωχός, είτε πλούσιος, είτε μορφωμένος.

Ραφαέλλα: Και είναι κάτι που το αντιλαμβάνομαι γιατί βλέπω τη μητέρα μου πόσο προσγειωμένη είναι. Μου το μετέδωσε κι εμένα.

Μιλάτε με τα βλέματα μεταξύ σας;

Ραφαέλα: Νομίζω πως όχι. Είμαστε κοντά όμως είμαστε πολύ διαφορετικές μεταξύ μας.

Ποια είναι τα κοινά και ποια τα έντονα αντίθετα σας;

Γεωργία: Προσωπικά είμαι πολύ κλειστός χαρακτήρας ενώ η Ραφαέλα όχι. Τουλάχιστον όχι όσο εγώ.

Ραφαέλα: Κι εγώ θέλω το χρόνο μου η αλήθεια. Στα διαφορετικά μας είναι και οι απόψεις μας σε κάποια θέματα. Έχουμε όμως και κοινά όπως η τέχνη, η φωτογραφία, η αρχιτεκτονική. Πάντα θαύμαζα τη μητέρα και τον πατέρα μου που ζωγράφιζαν. Και έπειτα ακολούθησα κι εγώ το δημιουργικό μονοπάτι.

Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ σας;

Ναι σίγουρα. Όμως τα βρίσκουμε μεταξύ μας.

Τι θαυμάζετε η μία στην άλλη;

Ραφαέλα: Θαυμάζω το ότι μου θυμίζει να είμαι ευχαριστημένη με εκείνα που έχω, να μην θέλω περισσότερα. Επίσης, όπως είπαμε και πριν, το πόσο σημαντικό είναι ο κάθε ένας από εμάς να είναι προσγειωμένος.

Μητέρα: Θαυμάζω πολλά στη Ραφαέλα. Παρόλο που έχει μια επιτυχία στον κόσμο των social media, είναι προσγειωμένη. Επίσης, όπως ανέφερα και πριν, μου αρέσει που δεν είναι όσο κλειστός χαρακτήρας είμαι εγώ.

Είσαι δασκάλα. Βοήθησε αυτό στο να μεγαλώσεις τα παιδιά σου;

Προσπαθούσα πάντα να μην μεταφέρω το τι γινόταν στο σχολείο.

Ραφαέλα: Στο σχολείο είναι η καλύτερη δασκάλα. Άρα και στο σπίτι, η καλύτερη μητέρα που θα μπορούσαμε να έχουμε!  

Ραφαέλα, θέλω να αποκαλύψεις στον κόσμο το φωτογράφο σου και το λόγο της φωτογράφησης μας!!!

Νομίζω πολύ πριν εισβάλει το instagram στη ζωή μου, πηγαίναμε μόνες μας με τη μητέρα μου και βγάζαμε φωτογραφίες. Την θυμάμαι πάντα να με βγάζει με δικά μας concepts! Και σιγά σιγά έγινε δουλειά. Η μητέρα μου με φωτογραφίζει σε κάθε ποστ που ανεβάζω.

Γεωργία: Ακόμη και όταν ήταν μικρή, την έβγαζα πολλές φωτογραφίες με αφορμή το κάθε τι. Ο κόσμος της φωτογραφίας μου αρέσει πάρα πολύ και προσπαθώ μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι. Δεν το έχω σπουδάσει, διαβάζω όμως διάφορες συμβουλές από το διαδίκτυο.

Τα social media πόσο άλλαξαν τη ζωή σου;

Ραφαέλα: Δεν άλλαξαν τη ζωή μου, απλά πλέον έγινε δουλειά αυτό το θέμα και στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι αρκετές ώρες με αυτό.

Σου προκαλεί άγχος το ότι στον ελεύθερο σου χρόνο είσαι στο κινητό ή το γεγονός ότι πρέπει να πετύχετε την τέλεια φωτογραφία;

Ραφαέλα: Γενικότερα είμαι τελειομανής. Με τη μητέρα μου όμως ξέρουμε πάντα τι θέλω και τι δείχνει καλύτερο, οπόταν πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας. Άγχος δεν μου προκαλεί γιατί η φωτογραφία είναι κάτι που μου αρέσει

Με τους χιλιάδες followers που έχεις, πώς καταφέρνεις να κρατάς χαμηλούς τόνους;

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο και ο τρόπος που με μεγάλωσαν οι γονείς μου. Οι αρχές που μου έδωσαν. Επίσης, θέλω πάντα να κάνω αυτό που νιώθω εγώ, να αρέσει πρώτα σε μένα.

Αναζητάς την έγκριση της μητέρας σου πριν να ανεβάσεις κάτι; Δεδομένου ότι δουλευέτε και δημιουργείτε μαζί το αποτέλεσμα;

Θα τη ρωτήσω αλλά στο τέλος θα ανεβάσω αυτό που μου αρέσει εμένα περισσότερο.

Γεωργία: Εγώ μπορεί να της πω τη γνώμη μου, αλλά πάντα θα ανεβάσει αυτό που αισθάνεται ότι την εκφράζει περισσότερο.

Είσαι από τις πιο αναγνωρισμένες influencers πλέον. Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Δεν ακολούθησα ποτέ κάποια γραμμή για να το καταφέρω αυτό. Κάθε επιτυχία όμως, όπως είπες, θέλω να την μοιράζομαι με τους ανθρώπους που με στηρίζουν, την οικογένεια μου.

Γεωργία: Κάνει κάτι που πραγματικά της αρέσει και την εκφράζει. Είναι σημαντικό να την αντιπροσωπεύει την ίδια πρώτα και νομίζω αυτό έχει καθοριστικό ρόλο.

Ραφαέλα: Είχα αρχίσει το instagram γιατί μου αρέσει η φωτογραφία. Και έχω κρατήσει αυτή τη γραμμή.

Πώς αποφασίζετε ένα concept;

Συνήθως αποφασίζουμε εκείνη την ώρα. Εάν έχω ένα αντικείμενο θα το δουλέψω εκείνη τη στιγμή. Και χωρίς καν να εξηγήσω στη μητέρα μου τι έχω στο μυαλό μου, με καταλαβαίνει αμέσως! Γίναμε η τέλεια ομάδα.

Βλέπουμε νέους που ξεφεύγουν στον κόσμο των social media και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα του εαυτού τους. Μπορούν τα μέσα κοινωνικής διχτύωσης να γίνουν και μια μεγάλη παγίδα;

Ραφαέλα: Παρόλο που ασχολούμαι με τα social media, είναι τρόπος ζωής, δεν συμφωνώ που υπαρχουν τόσο έντονα στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορούν όλοι να το εκμεταλλευτούν σωστά. Έχει άτομα που μπορεί να αισθανθούν μειονεκτικά με ότι εμφανιστεί στην οθόνη τους. Και αυτό που βλέπουν να απέχει πολύ απο την πραγματικότητα όμως να μην το αντιλαμβάνονται και να νιώσουν άσχημα. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει γιατί πολλοί γίνονται στο τέλος της μέρας κάποιοι άλλοι για να εντυωσιάσουν.

Γεωργία: Θα έλεγα όλα με μέτρο και να μην αντιγράφει κάποιος τη ζωή του άλλου, να μην επηρεάζεται.

Η μαμά έχει social media;

Γεωργία: Μόνο instagram και αυτό γιατί μ αρέσει να ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες που βγάζω. Σχεδόν ποτέ το πρόσωπο μου, κυρίως όμως αντικείμενα και τοπία.

 

Θα λέγατε ότι υπάρχει γυναικεία δύναμη μεταξύ σας;

Γεωργία: Ναι σίγουρα!

Μπορείς για μία μέρα να μην ποστάρεις κάτι και να πεις ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε μένα και τους ανθρώπους μου;

Ραφαέλα: Ναι και το κάνω πολύ συχνά αυτό. Το θεωρώ απαραίτητο. Βέβαια, προσπαθώ να είμαι πάντα σωστή απέναντι στις εταιρίες που με εμπιστεύονται.

Σε απασχολεί να «χάνεις» followers;

Είναι αναπόφευκτο να συμβαίνει αυτό. Μπορεί κάποιος να θέλει να δει κάτι άλλο. Σίγουρα δεν θέλω να χάνω ακόλουθους, όμως δεν αλλάζει κάτι.

Είσαι κολλημένη με το κινητό;

Όταν είμαι με παρέα δεν θα το κοιτάξω, θα απολαύσω κάποιες μοναδικές στιγμές. Προτιμώ να κάνω κι άλλα πράγματα που με γεμίζουν στην καθημερινότητα μου.

Ποια είναι τα όνειρα σου για τη Ραφαέλα;

Γεωργία: Θα πω κάτι που θα ακουστεί κλισέ, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι να έχει την υγεία της και να ασχολείται με όλα όσα αγαπά και την γεμίζουν.

Εσύ τι χρειάζεσαι για να νιώσεις ολοκληρωμένη;

Είναι κάτι που διάβασα σήμερα. Έγραφε, «Μην σταματήσεις μέχρι να είσαι περήφανος». Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Θεωρώ ότι δεν πρέπει ναι μεν να σταματάμε, οφείλουμε να προχωρούμε αλλά το σημαντικότερο είναι το ταξίδι. Και πάντα, εκεί που φτάνουμε αλλάζουμε ως άνθρωποι. Θέλουμε κάτι διαφορετικό.