ΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΝΑ: ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΑ ΑΛΟΓΑ

Καμιά φορά συναντάς κάποιους ανθρώπους που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να τους ξεχάσεις ποτέ.

Γιατί είναι αυτοί που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας απλά και μόνο με την τρέλα και το πάθος που κουβαλούν ξέροντας ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

 

Μια οικογένεια κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό βοηθώντας τα ζώα που το χρειάζονται περισσότερο σε ένα μικρό χωριό της Κύπρου, εντελώς ξεχασμένο θα έλεγε κανείς.

Και κάπως έτσι, με πολλές δυσκολίες μα με απέραντη αγάπη, δημιούργησαν το δικό τους ράντζο, ένα νοσοκομείο αλόγων στο χωριό Δράπεια λίγο μετά την Καλαβασό.

Η Ελίνα και η Άννα είναι δυο γυναίκες που αξίζει να θαυμάζεις. Γιατί δεν φοβούνται να λερωθούν μα ούτε και να πατήσουν στις λάσπες δίνοντας τα πάντα για να βοηθήσουν, να φροντίσουν και να κάνουν ότι περνά από τα χέρια τους για τα ταλαιπωρημένα από τον ιππόδρομο άλογα.

Μια οικογένεια που δουλεύει ακούραστα ο κάθε ένας από δύο δουλειές για να μπορούν να μαζεύουν τα χρήματα που χρειάζονται για την φαρμακευτική φροντίδα που απαιτεί το σπουδαίο έργο τους… Και αν ρωτάς κι αυτό με κάνει να χαμογελώ πλατιά, κάποιοι άνθρωποι σαν εμάς κι εσάς, τρέχουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Η οικογένεια αυτή στερείται πολλά γιατί θέλει να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί.  Και όταν το ζήσεις από κοντά, θα συγκινηθείς μπροστά στο μεγαλείο ψυχής αυτών των σπουδαίων ανθρώπων που δίνουν καθημερινά αγάπη και μόχθο χωρίς να τους νοιάζει που στερούνται οι ίδιοι, τους αρκεί μόνο να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν. Γιατί ευτυχία για αυτούς ειναι η προσφορά. Κάτι που τους ενώνει ακόμη περισσότερο στο δικό τους επίγειο παράδεισο που κατάφεραν να δημιουργήσουν.

 

Ζήσαμε λίγες από αυτές τις στιγμές όταν τους επισκεφτήκαμε στο ράντζο στη Δράπεια. Οι τετράποδοι φίλοι μας εκεί έχουν την τιμητική τους και η αγάπη πλανιέται στον αέρα. Η Ελίνα και η Άννα, πάντα χαμογελαστές, έχουν να δώσουν καθημερινά πολλά. Στο χώρο θα δεις άλογα, σκύλους, γάτες, γαϊδουράκια. Κάποια άλογα ούτε που τα αναγνωρίζεις για το πώς ήταν, αδύνατα, κουρασμένα, χτυπημένα και πώς κατάφεραν η οι δυο γυναίκες να τα βοηθήσουν να ζήσουν.

 

Οι εικόνες που θα δεις εάν πας εκεί, να είσαι σίγουρος πως θα σε συντροφεύουν για μια ζωή και θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

 

Μιλώντας με την μόλις 15 χρονών Άννα μας είπε:

Ξεκινήσαμε το ράντζο πριν από περίπου ένα χρόνο. Αγοράζουμε τα ταλαιπωρημένα άλογα προσπαθώντας να μαζεύουμε χρήματα για αυτό το σκοπό, γιατι θέλουμε να τα βοηθάμε. Σε κανέναν δεν αξίζει να υποφέρει, είτε είναι άνθρωπος, είτε είναι ζώο.

Από μικρή είχα σχέση με τα άλογα, έτσι με έμαθαν οι γονείς μου. Με θυμάμαι να ιππεύω πριν καλά καλά μάθω να περπατώ!

Έχουν τόσα να δώσουν, κυρίως αφοσίωση και αγνή αγάπη. Τα ίδια δεν έχουν φωνή και θέλουμε να είμαστε εμείς η φωνή τους  που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε δεν βλάπτουν κανένα…

Στην περίπτωση μας πρέπει να πληρώνουμε ή να τα αφήνουμε να υποφέρουν… Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό…

Εάν θες να βοηθήσεις αυτό το σπουδαίο έργο τους, επικοινώνησε με το Dolce για να σε φέρουμε σε επαφή με τη σπουδαία αυτή οικογένεια