ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ «ΣΚΟΤΩΝΕΙ» ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ

Δύσκολα ένας άντρας θα πάρει την απόφαση να φύγει από το γάμο του.

Όμως παρόλο αυτά, ακόμη πιο δύσκολα θα «ακούσει» τη σιωπή και τα θέλω της γυναίκας του η οποία ψάχνει να βρει αυτό που ερωτεύτηκε σ΄εκείνον πολύ πριν «χαθούν» μέσα στη ρουτίνα, τις υποχρεώσεις αλλά και το τεράστιο λάθος όταν δυο άνθρωποι θεωρήσουν ο ένας τον άλλο δεδομένο.

Θυμάσαι τη γυναίκα που ερωτεύτηκες; Γιατί κάπου στην πορεία λείπει και στην ίδια ο αυθορμητισμός, ο έρωτας, το πάθος, ο ενθουσιασμός. Ο γάμος είναι δύσκολο αγώνισμα και χρειάζεται δύο για να πετύχει. Δυο ανθρώπους που είναι απόλυτα παρών ο ένας στη ζωή του αλλού. Και ναι μεν, ο έρωτας μετά από χρόνια συμβίωσης δίνει τη θέση του στην αγάπη, όμως η φλόγα μπορεί να κρατηθεί αναμμένη φτάνει βεβαίως να έχουν όρεξη και οι δυο πλευρές να δουλέψουν από κοινού για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ

Εάν θες να την έχεις δίπλα σου και να είναι από κάθε άποψη δική σου, τότε μην την παραμελείς. Να της λες ότι την αγαπάς, να της θυμίζεις πόσο όμορφη είναι.

 

ΔΙΝΕ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΕΙ

Το ξέρουμε πως πολλές φορές είσαι κουρασμένος και όταν επιστρέφεις από τη δουλειά θες να ρίξεις έναν υπνάκο στον καναπέ. Εάν αυτό όμως συμβαίνει σε καθημερινή βάση, εάν κάθε μα κάθε μέρα κάνεις το ίδιο πράγμα, τότε θα είσαι παρών σε ένα σπίτι στο οποίο αρχίζεις να γίνεσαι μπελάς. Δίνε της λόγους να σε θαυμάζει. Από το πόσο προσφέρεις στο σπίτι, πώς συμπεριφέρεσαι στους γύρω αλλά και στα παιδιά σας

 

ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση και είναι καλό να βοηθούν όλοι. Μπαμπάς και παιδιά. Γιατί όταν μια μαμά, είναι ευτυχισμένη μέσα στο σπίτι που ζει, οι υπόλοιποι θα περνούν μαζί της ακόμη καλύτερα

 

ΚΑΝΕ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Πότε ήταν η τελευταία φορά που της έκανες μια έκπληξη; Θυμάσαι μήπως την τελευταία φορά που πήγατε μόνοι οι δυο σας, σαν να βγήκατε ραντεβού για να απολαύσετε δείπνο σε ένα ωραίο εστιατόριο; Πότε ήταν η τελευταία φορά της αγόρασες λουλούδια; Ξέρεις, δεν θέλει πολλά! Μόνο να της θυμίζεις την αγάπη σου και πώς είσαι πάντα δίπλα της.

 

ΡΟΧΑΛΗΤΟ

Εάν ροχαλίζεις, τότε έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα να λύσετε. Καταρχήν, δέξου το και σκέψου πόσο ενοχλητικό είναι να διακοπτέτε ο ύπνος της γυναίκας σου συνέχεια. Κι εσύ, να μην κάνεις τίποτα απολύτως για αυτό!

 

ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ

Όταν συγγενείς ή φίλοι σας προσκαλούν σε οικογενειακό τραπέζι ή κοινή έξοδο, μην παίρνεις μόνος σου τις αποφάσεις. Ρώτησε την εάν μπορεί και εάν θέλει να ακολουθήσει….

 

ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΜΟΝΟΣ

Μην βγαίνεις συχνά μόνος ή με φίλους. Γιατί σίγουρα θα το ανεχτεί αλλά έπειτα από κάποια φάση θα θέλει και η ίδια να βγαίνει με φίλες της πιο συχνά… Και τότε αρχίζει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ σας… Και επίσης μην ξεχνάς και κάτι άλλο αρκετά σημαντικό: Δεν είναι η νταντά των παιδιών σου για να τα προσέχει κι εσύ να κυκλοφορείς μέχρι τα ξημερώματα ανενόχλητος. Είναι η μητέρα τους και χρειάζεται και η ίδια διάλειμμα… 

 

ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΣ

Προσπαθήστε όσο γίνεται και οι δυο να μην χάνετε η μεταξύ σας επικοινωνία. Είναι δηλητήριο σε κάθε γάμο και δυστυχώς συμβαίνει περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς. Κάνε μια αρχή ρωτώντας την πώς ήταν η μέρα της. 

 

ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

Παρακολουθήστε μια ταινία αφού έχουν κοιμηθεί τα παιδιά σας, αγκάλιασε την στον καναπέ και πηγαίνετε να ξαπλώσετε την ίδια ώρα.

 

ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΗΣ

Πότε ήταν η τελευταία φορά που προσπάθησες να βρεθείς στη θέση της; Να καταλάβεις τις απίστευτες ευθύνες που έχει καθημερινά. Γιατί όταν τελειώσει από τη δουλειά, δεν θα ξαπλώσει όπως κι εσύ στον καναπέ. Έχει να συγυρίσει, να πάρει τα παιδιά φροντιστήρια, να μαγειρέψει… Αλήθεια, ακούς τις σιωπές και τα θέλω της…;

 

ΕΑΝ ΤΑ ΧΟΜΠΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

Βεβαίως, δεν θα σταματήσεις τα αγαπημένα σου χόμπι όμως θα πρέπει να βρείτε έναν πολύ καλό συμβιβασμό. Εάν για παράδειγμα έχεις κάποιο αγαπημένο χόμπι το οποίο την ενοχλεί, τότε καλό είναι καμιά φορά να της δείχνεις ότι είπες όχι σε κάτι αγαπημένο σου για να περάσετε χρόνο μαζί! Θα το εκτιμήσει όσο δεν φαντάζεσαι γιατί θα δει πώς την έθεσες προτεραιότητα.