ΕΥΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΕΚΛΑ: ΤΑ TRENDS ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αν και απολαμβάνεις τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, θα πρέπει να αρχίσεις σιγά-σιγά να επαναφέρεις τις φθινοπωρινές παλέτες χρωμάτων και να αναζητάς τις νέες τάσεις που θα απογειώσουν το μακιγιάζ σου.

Το ξέρω ότι ο Σεπτέμβρης θα σε βρει με την απόλυτα μαυρισμένη επιδερμίδα, αλλά θα χρειαστεί να αποχωριστείς τη χρήση της παιχνιδιάρικης τερακότας, τα έντονα καλοκαιρινά χρώματα κραγιόν και να αγκαλιάσεις τις νέες φθινοπωρινές τάσεις μακιγιάζ.

 

Κι επειδή νοιάζομαι για τη γυναικεία ομορφιά και περιποίηση, κατάφερα να μπω στο γουστόζικο στούντιο της make up artist Ευριλένας Καρεκλά και να τη ρωτήσω όσα θες να μάθεις για το τέλειο φθινοπωρινό μακιγιάζ που θα σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και θα σε κάνει ακόμα πιο γοητευτική:

 

  • Τα nude χρώματα (τόσο σε σκιές όσο και στα κραγιόν) θα συνεχίσουν όπως και την περασμένη σεζόν να έχουν την τιμητική τους.
  • Κορυφαία τάση στο μακιγιάζ, εδώ και δεκαετίες, είναι το eyeliner, με τη διαφορά ότι, πέρα από το κλασικό μαύρο, θα επικρατήσει το πολύχρωμο eyeliner με χρώματα όπως το μοβ, το γαλάζιο, το ροζ, το σκούρο πράσινο, αλλά και το μπλε, ανάλογα πάντοτε με το χρώμα των ματιών σου.
  • Όσον αφορά το κραγιόν, εκτός από τις nude αποχρώσεις, καλό είναι να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου ένα κραγιόν στην απόχρωση του ζεστού κόκκινου του κρασιού (π.χ. πορφυρό, μπορντό, βυσσινί, μελιτζανί), ανάλογα πάντοτε με το τι ταιριάζει στην επιδερμίδα σου.
  • Για ρουζ χρησιμοποίησε χρώματα από την παλέτα του ροζ και του ροδακινί, ώστε να δώσεις ζωντάνια στο πρόσωπο σου, μιας και θες να αναδείξεις υγιή και όχι χλωμά μάγουλα.
  • Άλλη μια νέα τάση είναι το waterlined, δηλαδή μια μαύρη γραμμή ελαφρώς υπογραμμισμένη στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου.
  • Ανάδειξε τα όμορφα σου μάτια χαρίζοντας τους περισσότερη λάμψη με τη χρήση γκρίζας μεταλλικής σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού, αντί της άσπρης που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει.
  • Για τις βραδινές σου εξόδους, διάλεξε τα smokey eyes χρησιμοποιώντας  ημιδιαφανείς σκιές ματιών σε σκούρες αποχρώσεις ή χρησιμοποίησε μαύρο μαλακό μολύβι για σκιά.
  • Αν έχεις διάθεση για μία πιο τολμηρή εμφάνιση μακιγιάζ, μπορείς να κάνεις ένα πιο έντονο look επιλέγοντας έντονα χρώματα σκιών, όπως προστάζει η φετινή τάση, π.χ. μοβ, πράσινο, κίτρινο, κόκκινο, ροζ.

 

H Ευριλένα σού δείχνει πιο κάτω μερικά looks, ξεκινώντας από το πρωινό, συνεχίζοντας με το απογευματινό και καταλήγοντας στο βραδινό μακιγιάζ. Όλα βασίζονται στις φετινές φθινοπωρινές τάσεις και σου υπόσχονται εξόδους που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

 

Πρωινό μακιγιάζ:

Αφού τοποθετήσεις στο πρόσωπο σου την κατάλληλη κρέμα ημέρας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρύ foundation, ώστε να σου δώσει ένα πιο φυσικό και νεανικό αποτέλεσμα. Λόγω του ζεστού κλίματος που συνεχίζεται ακόμα και το φθινόπωρο, μπορείς να προσθέσεις λίγη πούδρα πάνω από το foundation, ώστε να αποφύγεις τις γυαλάδες (ιδιαίτερα εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα). Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την τερακότα που ήδη έχεις από το καλοκαίρι, μόνο κάτω από το κόκκαλο των μάγουλων σου και κάτω από το πιγούνι ώστε να σχηματίσεις γωνιές στο πρόσωπο σου. Ακολούθως βάλε στα μάγουλα σου λίγο ροζ ή ροδακινί ρουζ. Στα μάτια κράτησε μια nude σκιά και λίγη μάσκαρα, ενώ στα χείλη σου χρησιμοποίησε και πάλι μια απόχρωση από τη nude παλέτα σου.

Απογευματινό μακιγιάζ:

Εύκολα και γρήγορα μπορείς να μετατρέψεις το πρωινό σου μακιγιάζ σε απογευματινό ακολουθώντας μόνο 4 βήματα:

1) Βάλε γκρίζα μεταλλική σκιά στο εσωτερικό του ματιού, ώστε να κάνει πιο σαγηνευτικό το βλέμμα σου.

2) Πρόσθεσε στην εξωτερική γωνιά του ματιού πιο σκούρα καφέ σκιά, ώστε να δημιουργήσεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

3) Πρόσθεσε μαύρο ή πολύχρωμο eyeliner ανάλογα με το τι σου αρέσει καλύτερα.

4) Δώσε περισσότερο χρώμα στα χείλη σου, επιλέγοντας ένα πιο έντονο κραγιόν.

Βραδινό μακιγιάζ:

Προτείνω τα κλασικά smokey eyes. Στη θέση της σκιάς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μαύρο μαλακό μολύβι ή άλλο σκούρο χρώμα που σου αρέσει, ενώ για τα χείλη καλό θα ήταν να επιλέξεις nude απόχρωση κραγιόν, ώστε να υπάρξει ισορροπία στο όλο look.

“Αγαπημένες μου φίλες, υιοθετήστε άφοβα τις τελευταίες τάσεις του φθινοπώρου στο μακιγιάζ σας και σίγουρα θα μαγνητίσετε τα βλέμματα!” 

Περισσότερες πληροφορίες:

Facebook Page: https://m.facebook.com/groups/525576010914178?ref=bookmarks

Τηλ.: 96831695 

Θερμές ευχαριστίες στην Ευριλένα Καρεκλά για τη φιλοξενία της στο make up studio της στη Λεμεσό και τις πολύτιμες συμβουλές της για εκπληκτικό φθινοπωρινό μακιγιάζ.