Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΡΑ Ή ΛΑΘΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ

Παλι ο λαθος άνθρωπος; Ή μια ακομα υποσεινηδητη επιλογή μας;

–        Τι κάνω λαθος;

–        Πάλι σε τρελό/ή επεσα!

–        Πάει χάλασε ο κόσμος!

Αυτά και πολλα αλλα παρόμοια ακούμε καθημερινά από ατομα που προσπαθούν να συνάψουν μια σχέση..

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ, μήπως τον «λαθομαγνητη” σας, τον κρατάτε με δική σας επιλογή χωρις να το εχετε αντιληφθει;

Ας πάρουμε λοιπον τα πράγματα από την αρχή και θα το ανακαλύψουμε!

–        Αναθεωρησατε ποτέ τα «στάνταρ» σας; Αν επιλέγεις συνεχώς τον ίδιο τύπο ατόμου, τότε θα πρεπει να διερωτηθεις το εξης: πως μπορεί κάτι που δεν δούλεψε την πρώτη φορα, να δουλέψει την δεύτερη ή την εκατοστή; Το πιθανότερο είναι πως δεν πρόκειται να δουλέψει, και η ζωή σου πολύ μικρή για να διακινδυνεύσεις ώστε να το ανακαλύψεις..

–        Έχεις βλέψεις και περιμένεις πολλά από τα αρχικα στάδια μιας γνωριμιας; Εάν από τα πρωτα ραντεβου, αρχιζεις να ονειρεύεσαι τον εαυτο σου στα σκαλια της εκκλησίας, ή αν κανεις τη γνωριμία με τετοιο σκοπο, τοτε λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλα μόνο στην εκκλησια δεν θα βρεθεις. Και πιθανότατα ουτε με το συγκεκριμένο άτομο θα ξαναβρεθεις. Ακόμα και εάν δεν το εξέφρασες, η γλώσσα του σώματος μιλάει από μονη της, και η αύρα σου στέλνει μήνυμα στον απέναντι, αυτό ακριβως που σκέφτεσαι. Αυτό δεεν είναι υπέρ σου, καθότι δείχνεις σημαδια απελπισίας, και σε κανεναν δεν προκαλεί ενδιαφέρον ένα ααπελπισμένο ατομο..

–        Είσαι πολύ σοβαρος/η; Καλα κανεις εν μέρη.  Αλλα σκέψου λιγο λογικά. Αν από τα πρώτες συναντήσεις, συζητάς για φιλοσοφία, γελάς ελάχιστα και εχεις αυστηρό βλεμμα, τοτε ο αυθορμητισμός παει περίπατο.  Και μαζί του, παιρνει και το ατομο που σε ενδιαφερει. Ο εαυτός σου λοιπόν! Εισαι θησαυρός ανεκτίμητος όπως ακριβώς εισαι, απλα δεν στο ειπε κανεις!

–        Γινεσαι διαθέσιμη/ος από την αρχη; Θα στο εξηγησω: Χρειάζεται βοήθεια και προσφέρεσαι; Δεν είναι στα κεφια του/της και παριστάνεις τον ψυχολόγο; Εισαι συνέχεια παρών με μηνύματα και τηλεφωνήματα, και παντα διαθεσιμη/ος για μια ακομα συνάντηση;  Μαντεψε..! Εχασες. Ισως αποκτήσεις αξια σαν ατομο, εάν αυτό επιδιώκεις, αλλα ο ερωτας παει περιπατο, και αυτό γιατί ότι δεν αποκτάται με κόπο δεν εκτιμάται, και εσυ ηδη κανεις οσα θα επρεπε να κανεις πεντε χρονια αργοτερα. Και ως φυσικο επακόλουθο, ηδη σε εχει βαρεθεί και εισαι πλεον δεδομενη/ος. Και στη χειρότερη, να θυμασαι πως αυτή σου τη συμπεριφορά πολλοί θα την εκμεταλλευτούν και θα βρεθείς και πάλι με ένα μαντήλι στο χέρι να σκουπίζεις δακρυα..

–        Πολύς δυναμισμος; Δυστυχώς ακολουθείται από πολλες απορρίψεις. Κανεις δεν έλκεται μακροχρόνια από ατομα που δεν εχουν ανάγκη τιποτα και κανεναν. Ακομα και να ενθουσιάστουν στην αρχή, μετα θα τους εισαι αδιαφορη/ος και αυτό γιατί ολοι εχουμε την ανάγκη να νοιώθουμε σημαντικοί για το έτερον ήμισυ..

–        Θεωρεις την απομάκρυνση σημαδι μεγάλης αγνής αγάπης διοτι δεν θελει να σε εκμεταλλευτεί; Εδώ θα γελασουμε παρέα, διοτι σε πληροφορώ ότι η δύναμη της ερωτικής θέλησης ισούται με δεκα ελέφαντες, οπότε οσο πιο γρήγορα αφησεις τον εγωισμό κατω και αντιληφθείς ότι απλα δεν θέλει αρκετα, τοσο πιο γρηγορα θα αποχωρήσεις αφήνοντας χώρο για κατι καινούργιο και πιο αμοιβαίο!

–        Το θεμα ΤΑΜΠΟΎ! Σεξ από το πρώτο ραντεβού; Λυπάμαι αλλα πιθανών να μην υπάρξει δεύτερο.. Και αν υπάρξει θα είναι αρκετα αργότερα, και με αυτό τον σκοπό και μονο.. Αν θες την γνώμη μου καλο να περάσει και το πέμπτο μην σου πω ραντεβού, για να συζητήσεις ή να επιδιώξεις κατι τέτοιο..Και όχι δεν θα το παίξουμε δύσκολοι, ουτε με αρχαίες αντιλήψεις. Αν θέλεις να προκαλεσεις έκρηξη στις θαυματουργές ορμόνες που προκαλούν τον έρωτα στον εγκέφαλο του αλλου ατόμου, τοτε πρεπει να κρατήσεις αναμμένο το πάθος και το μυστήριο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

–        Το θεμα της υποσεινηδητης επιλογής του γονέα που μας απογοήτευσε.. Ναι, είναι λυπηρό αλλα ο εγκεφαλος, το υποσεινηδητο και η ψυχούλα μας επιλέγουν καποιες φορες το ιδιο πρότυπο που εξαιτιας του αιμορραγεί ένα παιδικό τραυμα. Αν λαβουμε υποψην ότι περναμε από τεσσερα στάδια -ασυνείδητο, υποσεινηδητο, προσυνειδητο, και συνειδητό- ώστε να καταλήξουμε σε μια απόφαση, αντιλαμβάνεσαι πως οποια πληγή μεσα μας δεν έκλεισε θα την χτυπαμε μέχρι να κλείσει.. Και πιστεψε με δεν κλείνει έτσι.. Αναζητώντας το ιδιο εκείνο ατομο, για να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι αυτή τ φορα θα τα καταφέρουμε, απλά θα απογοητευόμαστε ξανα και ξανα. Γι’αυτό καλο είναι να ψαξουμε μεσα μας βαθειά και να λύσουμε τα θεματα μας..

 

Όπως βλεπεις λοιπον, δεεν θελει κοπο, θελει τροπο. Και εάν στο πιο πανω κείμενο, καπου αναγνωρισες τον εαυτο σου, τοτε πρεπει να σκεφτεις σοβαρα την σοφη κουβέντα του Αϊνστάιν: Το ακρο αωτο της παραφροσύνης, είναι να κανεις συνεχώς το ίδιο πράγμα, περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα.. Παράφρων δεν εισαι.. Οπότε βαλε πλώρη με καινούργια πανιά, και σου υπόσχομαι ότι κατι θα καταφερεις!

 

Γραφει η Γεωργία Σοφοκλέους

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Accredited Practitioner Life Coach για εφήβους και ενηλικες.