Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για τη Γυναίκα, η Κοινωνικη Λειτουργος κα Παναγιωτα Παναγιωτου της Οργάνωσης  Παραπληγικών  Κυπρου διοργάνωσε, το Σάββατο 9 Μαρτίου, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αναδεικνύοντας ότι  η αναπηρία μιας γυναίκας δεν την εμποδίζει  να ζει και να λειτουργεί ως  σύζυγος, μητέρα, φίλη και  εργαζόμενη.

Ομιλητής στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς, πλαστικός χειρουργός αισθητικής και αποκατάστασης. Η ομιλία του είχε ως θέμα  « Γυναίκα και πλαστική χειρουργική». Με ένα ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο, ο Δρ Καρατζιάς, ανέλυσε την πολυδιάστατη σημασία που έχει στη ζωή της γυναίκας η πλαστική χειρουργική. Από τα σοβαρά περιστατικά αποκατάστασης, λόγω σοβαρών ασθενειών, μέχρι την αισθητική, που αποτελεί, επίσης, μια βασική παράμετρο στη ζωή της κάθε γυναίκας.

«Ο πλαστικός χειρουργός, πέραν από γιατρός-επιστήμονας, θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα άριστος τεχνίτης και καλλιτέχνης», υπέδειξε ο Δρ Καρατζιάς και πρόσθεσε, «χρειάζεται να είναι καλλιτέχνης για τη φυσική εμφάνιση, την αισθητική και τις καλές αναλογίες. Χρειάζεται, επίσης, να είναι τεχνίτης με απεριόριστες ώρες σκληρής δουλειάς και εμπειρίας, που να μπορεί να εγγυηθεί  επαγγελματικά αποτέλεσμα. Φυσικά, πρέπει να είναι επιστήμονας με εξειδίκευση αλλά και διευρυμένη μόρφωση, με πολλά χρόνια σπουδών και να διαθέτει  βαθύτερη κατανόηση της επιστήμης πίσω από κάθε διαδικασία».

Η ομιλία προκάλεσε το έντονο  ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, σε μια εκδήλωση που στέφθηκε με επιτυχία.

Τελος η Ο.ΠΑ. Κ. Θελει να ευχαριστησει για ακομη μιαν φορα  το Δρ Αγγελο Καρατζια που παντοτε βρισκεται πάντα εκεί προσφέροντας τις γνωσεις και την βοηθεια του στο τομεα του.