Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΩΡΕΣ

Η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου, επιστρέφει με ολοκαίνουργια αυτοτελή επεισόδια, κάνοντας ΠΡΕΜΙΕΡΑ το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 21:15, με την ανατριχιαστική, πολυτάραχη ιστορία της 63χρονης τρανσέξουαλ Ιωάννας.

Πώς από τη θαλπωρή της οικογένειας οδηγήθηκε στην πορνεία και γιατί χαρακτηρίζει την αλλαγή φύλου ως…  προσωπική απελευθέρωση!

Η Ιωάννα «Ξεναγεί» τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου στα άδυτα της πορνείας της Λεμεσού, μιλά για τον υπέρμετρο Κυπριακό ρατσισμό, αποκαλύπτει πώς από νυμφευμένος άνδρας οδηγήθηκε σε 18 χρόνια πορνείας και μιλά για την τολμηρή απόφαση για αλλαγή φύλου, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί ακόμη και στην απόπειρα δολοφονίας που τη σημάδεψε…

Κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν, τη βλέπουμε εγκλωβισμένη στο σώμα ενός άνδρα, με το βαφτιστικό όνομα Γιάννης. Παντρεύτηκε, απέκτησε 3 παιδιά και εγγόνια, ενώ η συγκλονιστική πορεία έμελλε να ανατρέψει πλήρως τη ζωή της, οδηγώντας τη σε σκοτεινά μονοπάτια.

Η ζωή της μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, με έντονα τα χρώματα της νύχτας και του επαγγέλματος της ιερόδουλης. Εργάστηκε κυρίως στην επαρχία Λεμεσού και ανάμεσα στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονταν μέχρι και επώνυμα πρόσωπα… Με πόνο ψυχής, παραδέχεται ότι υπήρξαν φορές που είχε αηδιάσει τον ίδιο τον εαυτό της, χωρίς να κρύβει τα συναισθήματα που της προκαλούν όλες αυτές οι δυσάρεστες αναμνήσεις.

Θυμάται την απόρριψη και τον εξευτελισμό που βίωσε, την ίδια στιγμή που αναφέρεται σε επιφανείς παράγοντες που πήγαιναν μαζί της φορώντας μάσκες… Ξεδιπλώνει τα παιδικά της χρόνια, τη θητεία της στο στρατό και προβαίνει σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν.

Σήμερα, απαλλαγμένη από το  «μαύρο» παρελθόν της, μιλά για τελευταία φορά δημοσίως, θέλοντας να στείλει μηνύματα μέσα από παραδοχές και γεγονότα. Το μεγάλο παράπονο από τους δικούς της ανθρώπους, η «νέα» της ζωή, η φιλοζωική της δράση, η φτώχεια και ο άνθρωπος που αποτελεί τον φύλακα – άγγελό της… έρχονται σε πρώτο πλάνο και κεντρίζουν την προσοχή.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, η εκπομπή παρουσιάζει με σεβασμό μία ιστορία που θα συγκλονίσει και ταυτόχρονα πραγματεύεται σοβαρά θέματα της κοινωνίας, όπως η υποκρισία, η αποδοχή, η πίεση του κοινωνικού περίγυρου, το μπούλινγκ, η εκμετάλλευση, η μοναξιά και η μεταμέλεια. 

«24 ΩΡΕΣ» ΠΡΕΜΙΕΡΑ Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 21:15 στον ALPHA Κύπρου