Η ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΡΟΖ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ!

Φαίνεται ότι η Μητέρα Φύση έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους Millennials και την αγάπη τους για το ροζ χρώμα, αφού μια ολόκληρη λίμνη στην Αυστραλία έχει αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση.

Η λίμνη με το αλμυρό νερό στο πάρκο Westgate της Μελβούρνης έχει γίνει το απόλυτο μέρος για να φωτογραφηθεί κανείς στο Instagram χάρη σε ένα περίεργο φυσικό φαινόμενο που μεταβάλλει το χρώμα του νερού τους θερμότερους μήνες.

Το ροζ χρώμα εμφανίζεται όταν τα επίπεδα άλατος αυξάνονται στο νερό, σε συνδυασμό με το φως του ήλιου και την έλλειψη βροχοπτώσεων. Όταν προκύψουν αυτές οι συνθήκες, τα φύκια αναπτύσσονται στο φλοιό αλατιού στον πυθμένα της λίμνης και παράγουν μια κόκκινη χρωστική ουσία ως μέρος της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης, η οποία αντανακλά ροζ χρώμα όταν κοιτάζει κανείς το νερό.

 

Η λίμνη για πρώτη φορά έγινε ροζ το Δεκέμβριο του 2012: έκτοτε, το χρώμα αλλάζει κάθε καλοκαίρι. Αν σχεδιάζατε να κλείσετε πτήση για Μελβούρνη για να κολυμπήσετε σε αυτή την ονειρεμένη λίμνη μάθετε, ότι δεν είναι καλή ιδέα να μπείτε στο νερό.

 

Η λίμνη αναμένεται να αποκτήσει ξανά το φυσιολογικό χρώμα της τον χειμώνα, όταν θα πέσει η θερμοκρασία και θα αυξηθούν οι βροχοπτώσεις.

 

Μέχρι τότε οι φωτογραφίες είναι παντού στο Instagram και κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.

Πηγή: bovary.gr