Η “ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΜΑ” ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Είναι υπέροχο να είσαι μητέρα!

Έχεις τόσες υποχρεώσεις, τόσους ρόλους, τόσα πράγματα να περάσουν από τα χέρια σου κι όμως η κούραση, το άγχος, η αμφιβολία, ο φόβος, όλα εξαφανίζονται μπροστά σε ένα δικό τους χαμόγελο και μια όμορφη λεξούλα που βγαίνει τόσο αληθινά από τα χείλη τους.

 

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Είσαι δασκάλα, νοσοκόμα, καλύτερη φίλη, φρουρός, μαγείρισσα κι όμως συχνά, στο τέλος της μέρας κι εσύ κι εγώ και οι μανούλες όλες αναρωτιούνται: Είμαι καλή μάνα για τα παιδιά μου;

 

Ρωτήσαμε παιδιά ηλικίας από 5 χρόνων μέχρι 16 να μας απαντήσουν, τι αντιλαμβάνονται αυτά με τις λέξεις «τέλεια μαμά». Οι απαντήσεις τους θα σας συγκινήσουν και θα δείτε και μόνες σας πως αυτό που χρειάζονται τα παιδιά μας είναι απλά λίγο ποιοτικό χρόνο από το χρόνο μας, φιλιά, χάδια, μια καλή κουβέντα και αγκαλιές.

Πράγματα που δεν αγοράζονται, που δεν χρειάζονται κόπο. Μόνο ειλικρίνεια, μόνο αγάπη.

 

Νικολ, 8 χρονών

Τέλεια μαμά είναι η μαμά μου. Όταν πάμε βόλτα, όταν με αγκαλιάζει και με φιλά, όταν με πηγαίνει luna park, όταν με αφήνει να φοράω τα ρούχα και τα παπούτσια της!

 

Σεσίλια, 5 χρονών

Η δική μου μαμά είναι η καλύτερη. Είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου. Ακόμα κι όταν με θυμώνει καμιά φορά την αγαπώ τόσο πολύ που δεν μπορώ να την διώξω.

 

Γιώργος 9 χρονών

Τέλεια μαμά είναι αυτή που δεν φοβάται να κάνει τρέλες με τα παιδιά της. Που πηγαίνει όλη η οικογένεια μαζί για φαγητό και συζητούν.

 

Σωτηρούλα, 12 χρονών

Τέλεια μαμά είναι η δική μου μαμά. Που με ακούει, με συμβουλεύει, βρίσκει χρόνο για να πάμε βόλτες.

 

Άντρια, 16 χρονών

Τέλεια μαμά είναι σίγουρα η δική μου. Που ακόμη κι όταν συζητάμε για ένα θέμα που διαφωνούμε, πάντα θα βρει τον τρόπο αγκαλιάζοντας με να μου αποδείξει το καλύτερο για μένα. Ακόμη κι αν τσακωνόμαστε, πάντα μου δείχνει με μια αγκαλιά την αγάπη της.