Η ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΒΟΥΚΙΝΟ

Είναι λες και δεν έχει συναίσθηση ή μάλλον αποθηκευτικό χώρο μνήμης.

Άπαξ και της είπες κάτι, είτε σοβαρό είτε όχι, το έχει μάθει όλος το ντουνιάς σε χρόνο ρεκόρ. Δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η λέξη διακριτικότητα και στην ηλικία που βρίσκεται δεν νομίζω να το αντιληφθεί και ποτέ. Νεαρή είναι ακόμα, αλλά δεν νομίζω να μπορέσει κανείς να της αλλάξει αυτό το κουσούρι στο χαρακτήρα.

 

Τρελαίνεται να μάθει τα νέα σου για να σου σπάσει μετά τα νεύρα, λέγοντάς σου ότι “κάνεις λαθος”, “δεν συμφωνώ μαζί σου” και άλλες τέτοιες νευρόσπαστες ατάκες. Μόλις τσιμπήσει τα νέα σου, να είσαι σίγουρη ότι δεν θα αφήσει παρέα και κανένα ζωντανό άνθρωπο που να μην του τα πει. Δεν τη λες ακριβώς κουτσομπόλα, μάλλον είναι ψιλοαφελής και λιγάκι χαζούλα. Όχι, αποφάσισα. Κουτσομπόλα είναι και με τη βούλα. Τα λέει και μετά σου αποκαλύπτει ακόμη και τα σχόλια που έκαναν οι τρίτοι/άγνωστοι σχετικά με το θέμα σου.

 

Αμ το άλλο; Δεν θυμάμαι πόσες φορές με πήρε τηλέφωνο με ανοικτή ακρόαση και πέταξε ατάκα για να μάθει και το υπόλοιπο story του καυτού ή και χλιαρού θεματός μου, τη στιγμή που δεν ήταν μόνη. Άσε που της αρέσουν και οι μεγάλες παρέες για να ρίξει και εκεί σποντούλες γύρω από ένα θέμα που δεν θες με καμία δύναμη να μαθευτεί.

 

Δεν ξέρω αν το κάνει από ανασφάλεια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πετά από κουταμάρα. Ναι, λέει και τα δικά της, όμως όχι και όλα. Ξέρει πώς να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους και πώς να διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού τα μυστικά τους. Αυτό όμως που εκνευρίζει αφάνταστα τους ακροατές της (τουλάχιστον αυτούς που έχουν νοημοσύνη) είναι όταν αλλάζει παρέες εξιστορώντας τους τι έκανε ο τάδε και τι έκανε η τάδε.

 

Τα juicy νέα της είναι πάντα ό,τι έκαναν οι άλλοι, κοινώς γνωστοποιεί τα άπλυτα φίλων και συγγενών της, για χάριν του μυρωδάτου καφέ. Τώρα, αν δεν της ξαναπείς τίποτα και κλείσεις πόρτες και παράθυρα, πιστεύω δεν θα φταις εσύ. Καλά κάνεις όμως να της ανακοινώσεις την αιτία της μόνιμης φυγής σου, για να βάλει μυαλό ή μάλλον να ράψει το στοματάκι της και να ασχολείται αποκλειστικά με τα δικά της θέματα (που ούτε αυτά δεν πρέπει να τα αποκαλύπτει…).