ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ

Θα ακούσεις πάρα πολλά, θα δεις ακόμη περισσότερα. Είναι η πραγματική ζωή, είναι αυτά που συμβαίνουν γύρω σου και είναι βεβαίως και ο κόσμος των social media.

Η μάστιγα της εποχής που κάθε μάνα προσπαθεί να βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει παλεύοντας καθημερινά με τις τέλειες εικόνες που εμφανίζονται στο timeline της μονάκριβης κόρης της.

Ξέρω ακριβώς τι σημαίνει και πόσο άγχος σας προκαλεί καθημερινά να βλέπετε την κόρη σας να σπαταλά αρκετές ώρες στην οθόνη του κινητού της και να συζητά, να πέφτει μάλλον καλύτερα στην παγίδα να συγκρίνει την εξωτερική της εμφάνιση με τις εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά της.

 Το ανύπαρκτο τέλειο πρόσωπο την κάνει να χάνει μια ώρα αρχύτερα τα πιο όμορφα χρόνια και την αθωώτητα της.

Σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ και εδώ είναι που πρέπει να μαζέψετε όλη την υπομονή σας για να τα καταφέρετε. Εδώ χρειάζεται να είστε και μαμά και φίλη μαζί για να πετύχετε να αγαπήσει την εικόνα της, να πιστέψει στον εαυτό της και να μην επηρεάζεται αλλά ούτε και να συγκρίνει.

 Μάθετε την κόρη σας να αγαπά το σώμα της. Να βλέπει την εικόνα της και να μην ντρέπεται. Μιλήστε μαζί της για το πόσο σημαντικό είναι να εκτιμά τον εαυτό της. Και να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο στα δικά της όμως πλαίσια. Εάν είναι απαραίτητο, γράψτε την γυμναστική ή παροτρύνετε την να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα. Θα την βοηθήσει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, θα γεμίζει το μυαλό της με άλλες εικόνες καινούριες σκέψεις και βεβαίως, θα ξεκολλήσει και από το κινητό.

Το παιδί σας, σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ κι ας μην το ξέρει. Κι εσείς σε αυτό το σημείο, πρέπει να μαζέψετε όλη τη μαεστρία και την υπομονή για να μην μεταμορφωθείτε στην ενοχλητική, σπαστική μαμά που μιλάει όλη την ώρα.

Βοηθήστε την να δει ποια είναι τα θετικά της και μην ξεχνάτε να την επιβραβεύεται με «Μπράβο» συχνά. Γνωρίστε τις φίλες της και προσπαθήστε να τα πηγαίνετε καλά μαζί τους.

Γεμίστε ποιοτικά το χρόνο με την κόρη σας με πράγματα που ξέρετε ότι της αρέσουν. Βοηθήστε την ν’ αρχίσει να μαθαίνει τον εαυτό της, να ξεδιπλώνει τα ταλέντα της, να επενδύει σε όλα αυτά που είναι πολύ καλή. 

Βοηθήστε την να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να αγαπά την εικόνα της, να ξέρει τι αξίζει και να έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες της. Μάθετε την να πιστεύει και να αισθάνεται πόσο ξεχωριστό κορίτσι είναι.