Κορυφαίοι χορευτές στα Μεγάλα Μπαλέτα του Δήμου Λεμεσού

Μια μαγευτική χορευτική εκδοχή της αγάπης, ανάμεσα στο κλασικό μπαλέτο και το σύγχρονο χορό παρουσιάζει ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης «Τα Μεγάλα Μπαλέτα».

Στις 21 και 22 Ιουλίου, στις 20:30 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει διάσημα αστέρια της διεθνούς χορευτικής σκηνής και διακεκριμένους Κύπριους χορευτές να συνυπάρχουν επί σκηνής στο αριστουργηματικό Γκαλά Μπαλέτου Belong.

 

Ο καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου, ο οποίος στη διάρκεια της πορείας και της καριέρας του απέδειξε πως δικαίως έχει αποσπάσει σωρεία διεθνών διακρίσεων, αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της παραγωγής. Κρατώντας πλέον στις αποσκευές του την πολυετή εμπειρία του, καταθέτει την προσωπική του σφραγίδα και επιχειρεί να φωτίσει το Belong με εμπνευσμένες χορογραφίες, αψεγάδιαστες τεχνικές και έξοχες ερμηνείες, αναδεικνύοντας με τρόπο μοναδικό, την απαράμιλλη κινησιολογική έκφραση των κορυφαίων χορευτών.

Ο τίτλος Belong, είναι μια λέξη που δεν χρειάζεται ερμηνεία, καθώς αντιπροσωπεύει και εκφράζει την αγάπη και την αφοσίωση των 25 σπουδαίων καλλιτεχνών στην τέχνη του χορού. Απόλυτα δοσμένοι στη συναρπαστική ομορφιά του χορού, αποθεώνουν τις πτυχές της αγάπης και της αφοσίωσης και στα τρία acts της παράστασης, κτίζοντας μια μαγική γέφυρα ανάμεσα στο κλασικό μπαλέτο και το σύγχρονο χορό.  

Στις δύο ανεπανάληπτες παραστάσεις του Ιουλίου, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε ντουέτο, ο Cesar Corrales πρώτος σολίστ του Royal Ballet μαζί με την Kateryna Khaniukova – σολίστα του English National Ballet, καθώς και ο Denys Cherevychko και η Maria Yakovleva – σολίστες της Κρατικής Σκηνής Χορού της Βιέννης. Τα δύο λαμπερά ζευγάρια με το αψεγάδιαστο στυλ, το εκρηκτικό ταπεραμέντο και την ερμηνευτική τους δεινότητα θα ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους χαρίζοντας στους θεατές αξεπέραστες στιγμές.

Στα Love Duets, εξυμνούν τον έρωτα και μας αφηγούνται ιστορίες αγάπης οι χορευτές Abby Mattox και Adam Ashcroft, Ναστάζια Φιλίππου και Anthony Bachelier, Αναστασία Πασχάλη και Claudio Cangialosi, Άννα Μαρία Παπαϊακώβου και Σωτήρης Παναγούλιας, Jean-Blaise Druenne και Ναταλία Κρέκου, Μελίνα Σοφοκλέους και Πάνος Μαλακτός.

Στο Bolero δίνουν ρεσιτάλ επιδεξιότητας και απαράμιλλου πάθους, οι χορευτές Αλεξάνδρα Πολίτη, Δημήτρης Χαραλάμπους, Γιάννης Οικονομίδης, Ήβη Χατζηβασιλείου, Κατερίνα Τυλληρίδου, Πάνος Μαλακτός, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Σαμάνθα Μωυσή, Σωτήρης Παναγούλιας και Βίκυ Κάλλα.

Για πληροφορίες και εισιτήρια: 25377277, www.pattihio.com.cy και www.soldoutticketbox.com.