ΚΥΠΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΑ: ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. ΕΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ

Διαβάστε το μήνυμα που μας έστειλε στο Dolce η Δήμητρα Κωνσταντά. Νοσηλευτική Λειτουργός στο τμήμα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Αποφάσισα να γίνω νοσηλεύτρια γιατί πάνω απ´ όλα βάζω το καλό του συνανθρώπου μου. Αποφάσισα να έρχομαι αντιμέτωπη καθημερινά με τον πόνο,την απώλεια, τη θλίψη, τον θάνατο, ΟΧΙ γιατί δεν με νοιάζει από όλα αυτά, αλλά γιατί όλα αυτά με κάνουν να καταλαβαίνω το πραγματικό νόημα της ζωής ….Το να έρχεσαι σε καθημερινή μάχη με τον θάνατο, πίστεψε με, δεν είναι και το πιο ευχάριστο που μπορεί να σου συμβεί. Σε κάνει όμως πιο δυνατό και πιο ανθρώπινο.

 

Ο στρατιώτης καλείται  να σταθεί στην πρώτη γραμμή, κρατώντας τα όπλα του, τις δυνάμεις που του έχουν απομείνει αψηφώντας τον κίνδυνο, αφήνοντας πίσω όσους αγαπά, μάνα, πατέρα, αδέλφια, σύζυγο, παιδιά… Έτοιμος εκεί να πολεμήσει ενάντια στον εχθρό και ας είναι αυτός που θα αφήσει την τελευταία του πνοή… Έτσι λοιπόν και όλοι εμείς οι επαγγελματίες υγείας, ΕΔΩ, αντιμέτωποι με τον εχθρό,αφήνουμε πίσω ότι αγαπάμε, ξεχνάμε ότι δεν είμαστε άτρωτοι,ξεχνάμε τα δικά μας προβλήματα υγείας και πολεμάμε αδιάκοπα ….Δεν ζητάμε οίκτο από κανένα,το μόνο που ζητάμε είναι να περιοριστείτε. Μείνετε στα σπίτια σας, σταματήστε την εξάπλωση….Εάν αγαπάτε τους δικούς σας κάντε το ….Μείνετε μακριά τους για λίγο για να μπορείτε να τους έχετε για πολύ ……..