ΜΙΑ ΑΠΟΜΕΡΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Στο δυτικότερο άκρο του κόλπου της Αυδήμου, σε απόσταση λιγότερη από 4 χιλιόμετρα από το χωριό και περίπου 20 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού, σχηματίζεται ένας μικρός και ήσυχος κόλπος, που έχει γίνει αγαπημένο καταφύγιο δροσιάς και ηρεμίας.

Οικογένειες, παρέες νεαρών, λάτρεις του καλού φαγητού, τρελαμένοι με την κατασκήνωση και τα θαλάσσια σπορ, όσοι θέλουν να ξεφύγουν από την ένταση της καθημερινότητας και να αναζωογονηθούν κοντά στη φύση, έχουν πολύ καλούς λόγους να προτιμούν την ακτή αυτή.

 

Ο κολπίσκος αυτός, περικυκλωμένος από άσπρα βράχια και άγρια βλάστηση, ορίζεται από μια πρόχειρη αποβάθρα στα δυτικά, όπου δένουν λίγες ψαρόβαρκες, και ένα εγκαταλελειμμένο μουσουλμανικό τέμενος στα ανατολικά (η Αυδήμου ήταν χωριό ως επί το πλείστον τουρκοκυπριακό πριν το 1974). Η παραλία είναι στρωμένη με άμμο και πολύχρωμα βότσαλα. Το ταβερνάκι που αγναντεύει την ακτή από τα δυτικά, είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για παραδοσιακή, κυπριακή κουζίνα, αλλά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ενώ η δροσιά του δέντρου που σκιάζει τη βεράντα του είναι ιδανική για να απολαύσει κανείς ένα δροσερό ποτό.

Διαβάστε περισσότερα στο http://allaboutlimassol.com/paralia-melanta-aydimoy