ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το πιο έξυπνο που μπορεί να κάνει ο κάθε ένας από εμάς αυτές τις μέρες που διανύουμε, είναι να θέσει ένα καθημερινό πρόγραμμα στον εαυτό του και να μην αμελεί κάποιες συνήθειες που θα τον θέτουν σε εγρήγορση.

Κάπως έτσι, οι ώρες γεμίζουν και το Μένουμε Σπίτι αποκτά ένα καλύτερο νόημα αφού ίσως αυτή να είναι η τέλεια ευκαιρία να σε αγαπήσεις λίγο παραπάνω και να σε φροντίσεις καλύτερα.

 

Ο προπονητής  του NM FitCamp Νεκτάριος Μιχαήλ, μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές για να γυμνάζεσαι στο σπίτι και να είσαι πιο έτοιμος/η από ποτέ για τις καλοκαιρινές μέρες που όλο και πλησιάζουν!

 

Συμβουλές και Ασκήσεις για το σπίτι κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Μένουμε σπίτι και προσπαθούμε να γυμναζόμαστε καθημερινά με απλούς τρόπους.

Τα οφέλη της γυμναστικής στο σπίτι:

Η σωματική άσκηση εκκρίνει ορμόνες θετικής διάθεσης και αυτοπεποίθησης

Συμβάλλει στην καλύτερη ψυχολογία, υγεία και την ευεξία όλων μας. Με την κατάλληλη μουσική, μια πετσέτα και πάντοτε τα αντισηπτικά κοντά μας αλλά και την οικογένειά μας δίπλα μας μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα απλό πρόγραμμα με εύκολες ασκήσεις που θα είναι παράλληλα διασκεδαστικο με αποτέλεσμα να γυμναστουμε με διάθεση  και εμείς και τα παιδιά μας.

Challenge

10-20 push ups. Δηλαδή 10-20 κάμψεις στήθους. Εκτελεί ο γονιός και μετά εκτελεί το ίδιο σετ το παιδί με βοήθεια και εμψύχωση ούτως ώστε να δημιουργηθεί ενα ενδιαφέρον περιβάλλον

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η άσκηση σανίδας. Plank και όποιος καταφέρει να κρατησει περισσότερο χρόνο κερδίζει!

Χρησιμοποιούμε ασκήσεις απλές για ενδυνάμωση του κορμού και των ραχιαιων, ασκήσεις εκ του ορθιου. Όπως για παράδειγμα τροχαδακι επί τόπου, σχοινάκι, Jumping jacks, καθίσματα, Burpees, προβολές, ανεβασματα σε σκαλοπάτι, κινήσεις από πολεμικές τέχνες, κυρίως ασκήσεις με βάρος του σωματος

Κάποιες από τις κινήσεις προέρχονται από την καθημερινότητα μας. Σε ένα απλό πρόγραμμα χαμηλής έντασης διαλέγουμε ασφαλείς πάντοτε ασκήσεις. Μπορούμε χρησιμοποιήσουμε τις καρέκλες βαθιά καθίσματα, να πατήσουμε ένα ένα πόδι εναλλάξ στην καρέκλα, να κάνουμε μικρά άλματα και με απλά μπουκάλια νερού να τα αντικατάστασουμε σαν βαράκια.

Ρυθμός εκτέλεσης της κάθε άσκησης μπορούν να είναι συνεχόμενα 20-30 δευτερόλεπτα με ενδιάμεσα διαλείμματα 10 – 20 δευτερόλεπτα ή σε σετ ασκήσεων 10 με 15 επαναλήψεις πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη την φυσική μας κατάσταση και την μυοσκελετικη του κάθε αθλουμενου. Εάν έχω προβλήματα με την μέση μου, αυχένα, ή εάν δεν έχω προηγούμενη πείρα είναι καλύτερα να συμβουλευτού έναν ειδικό γιατρό και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που θα μας δώσει.

Η άσκηση συμβάλλει στην καλή ψυχολογία του κόσμου.

Τρεις με πέντε φορές την βδομάδα είναι αρκετές για να έχουμε κάποια από τα οφέλη της αυτό το διάστημα. #stayhome #staysafe

Eάν είμαι άρρωστος  παίρνω πάντοτε την γνώμη του ιατρού και τότε εντασσομαι σε κάποιο προγράμμα στο σπίτι ή μελλοντικά στο Γυμναστήριο

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, FITNESS INSTRUCTOR