ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Η συγκινητική και ταυτόχρονα εμπνευστική ιστορία μίας 39χρονης Βρετανίδας, της Ούρσουλα Μάρτιν, κάνει εδώ και μερικές ώρες τον  γύρο του διαδικτύου.

Η νεαρή γυναίκα από την Αγγλία κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και τώρα, σε μία σημαντική προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την αντικαρκινική έρευνα, σκοπεύει να περπατήσει πάνω από 8.500 χιλιόμετρα πηγαίνοντας από το Άσμπορν μέχρι το Κίεβο της Ουκρανίας με ωτοστόπ και από εκεί πίσω στην Μεγάλη Βρετανίδα με τα πόδια.

 

Η 39χρονη καταγράφει το ταξίδι της στην ιστοσελίδα One Woman Walks που έχει δημιουργήσει η ίδια. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 οπότε και ξεκίνησε, έχει καταφέρει να καλύψει μία απόσταση περίπου 5.000 χιλιομέτρων. Έχοντας πλέον περάσει στην Ιταλία, φτάνοντας στη Βενετία την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ομολογεί έχει αρχίσει να αισθάνεται «την πραγματική αίσθηση του επιτεύγματος».

Η Μάρτιν δήλωσε συγκινημένη στο ΒBC ότι αισθάνεται ιδιαίτερα συγκινημένη που κατάφερε να διανύσει μέχρι στιγμής μία τόσο μεγάλη διαδρομή. «Έχω προσπαθήσει σκληρά για όλα αυτό και νιώθω κουρασμένη. Ωστόσο προσπαθώ να μην το παρακάνω και διατηρώ μια ταχύτητα που είναι διαχειρίσιμη για μεγάλες αποστάσεις. Θα ήθελα να ολοκληρώσω έως τον επόμενο χειμώνα. Όμως, πραγματικά θα αρχίσω να νιώθω πως είμαι κοντά στην πατρίδα όταν φτάσω στην Ισπανία». 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που 39χρονη τολμά τέτοιου είδους εγχείρημα. Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο ωοθηκών, κατάφερε να περπατήσει 6.000 χιλιόμετρα σε ολόκληρη την Ουαλία.

Πηγή: philenews / womantoc.gr