ΟΙ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ

Τρεις  εκπομπές, αφιερωμένες στα Πάθη του Χριστού… με συγκλονιστικές εικόνες και αποκλειστικές συνεντεύξεις σύγχρονων πνευματικών μορφών!

Οι «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Kύπρου ταξιδεύουν στους Αγίους Τόπους, σ’ ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό τριών εκπομπών, μεταφέροντας στους τηλεθεατές εικόνες από τα σημαντικότερα μνημεία της Χριστιανοσύνης, αποκλειστικές συνεντεύξεις από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Αγιοταφίτες Μοναχούς και Πατέρες της Εκκλησίας…

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του ακολουθούν και καταγράφουν βήμα προς βήμα την πορεία και τα Πάθη του Χριστού από τη Σταύρωσή του μέχρι και την Ανάστασή του. Τρεις ξεχωριστές εκπομπές, εμπλουτισμένες με αμέτρητα και εντυπωσιακά πλάνα από την Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ, τον Ιορδάνη Ποταμό, την Ιεριχώ, τη Βηθανία και ποικίλες εναλλασσόμενες εικόνες από προσκυνήματα που προσελκύουν χιλιάδες προσκυνητές, ιδιαίτερα την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, η ομάδα της εκπομπής-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» επέστρεψε στην Κύπρο με σπάνιο οπτικο-ακουστικό υλικό και συνεντεύξεις από σύγχρονες πνευματικές μορφές, όπως ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, ο Πατέρας Κυριακός, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Λαζάρου στη Βηθανία, Γερόντισσα Ευπραξία, ο Αρχιγραμματέας-Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και άλλες ευλαβικές προσωπικότητες, που θα ξεδιπλώσουν προσωπικές σκέψεις και θα στείλουν μηνύματα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 21:15, η εκπομπή μεταφέρει το ζωντανό παλμό της Ιεράς Μονής Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στην έρημο του Ιορδάνη και συνομιλεί με τον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, και τον Κύπριο Πατέρα Κυριακό. Συνεχίζει την πορεία της, με σταθμούς στη Μονή Προδρόμου, η οποία βρίσκεται στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως του Χριστού, στη Μονή Αγίου Λαζάρου στη Βηθανία, όπου συναντά την 85χρονη Κύπρια Ηγουμένη Ευπραξία, προχωρά στον Τάφο του Αγίου Λαζάρου και τέλος κατεβαίνει 27 σκαλοπάτια κάτω από τη γη, όπου ο Χριστός ανέστησε τον Λάζαρο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου στις 18:45, η ομάδα των «24 ΩΡΩΝ» εισέρχεται στα άδυτα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου συναντά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, ο οποίος αναφέρεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ιερή Πόλη, τοποθετείται γύρω από φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και παράλληλα στέλνει σημαντικά μηνύματα στον απανταχού Ελληνισμό. Ο Κωνσταντίνος συστήνει, ταυτόχρονα, στο τηλεοπτικό κοινό και τον Αρχιγραμματέα-Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης, κ.κ. Αρίσταρχο, και μαζί ανοίγουν ιστορικά χειρόγραφα που φυλάσσονται εδώ και αιώνες στο Πατριαρχείο.

Η εναλλαγή εικόνων είναι πραγματικά εκπληκτική, με την κάμερα να φέρνει σε πρώτο πλάνο και την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Ιεροσολύμων που, μετά την αναδιάρθρωση του αρχειακού της υλικού και την ανακαίνιση του κτιρίου, συνεχίζει να κινεί το ενδιαφέρον του προσκυνητή-αναγνώστη.

Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου στις 21:15, έρχεται μία κατανυκτική εκπομπή που περιγράφει λεπτό προς λεπτό την πορεία του Χριστού από τη ζωή στο θάνατο, εστιάζοντας φυσικά στις τελευταίες μέρες του στη γη, αλλά και στα σημεία αναφοράς της Ιερουσαλήμ. Η ομάδα θα βρεθεί στον κήπο της Προδοσίας στη Γεσθημανή, στο Πραιτώριο και τη φυλακή του Ιησού, στο δρόμο του Μαρτυρίου, στον Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και στον Πανάγιο Τάφο. Μία αποκλειστική ξενάγηση εντός του Ναού της Αναστάσεως και διηγήσεις Μοναχών που αναφέρουν άγνωστες πτυχές της επίγειας παρουσίας του Χριστού, αποτελούν μέρος των αποκλειστικών εικόνων που φέρνουν οι «24 ΩΡΕΣ» εντός της Μεγάλης Εβδομάδας…

«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 20/4 στις 21:15, Μεγάλη Πέμπτη 25/4 στις 18:45 & Μεγάλο Σάββατο