ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΝΑ

Θα ακούσεις πολλά και στις σκέψεις σου θα σχηματίσεις κι άλλα. Γιατί ίσως να είναι η πρώτη σου φορά, γιατί δεν γνωρίζεις, γιατί το έχεις  στο μυαλό σου διαφορετικά.

Η γέννα, είναι μια μοναδική εμπειρία για την κάθε γυναίκα ξεχωριστά. Είναι μια έντονη στιγμή που θα σου αποδείξει τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Είναι δυνατά τα συναισθήματα τα οποία θα βιώνεις για πρώτη φορά. Θα γνωρίσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου που τόσα χρόνια, υπήρχε υπομονετικά περιμένοντας να το ανακαλύψεις και θα αισθανθείς περήφανη για αυτό.

Η γέννα είναι η πιο έντονη, συγκινητική, ανεπανάληπτη, μοναδική εμπειρία που θα βιώσεις στη ζωή σου. Κι ακόμη και αν δεν είναι η πρώτη σου φορά, κανείς και τίποτα δεν σου επιβεβαιώνει ότι τη δεύτερη φορά, ο τοκετός θα εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Σε συμβουλεύω να είσαι χαλαρή και να μην ακούς τα διάφορα που θα σου διηγούνται γνωστοί, να μην ταυτίζεις τη δική σου περίπτωση με τη δική τους. Τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο αφού συχνά, μεγαλοποιούν τα πράγματα. Και αυτό που δεν θέλω να συμβεί, είναι να φαίνονται τεράστια στο μυαλό σου αφού γνωρίζω ήδη πόσο σε αγχώνει αυτή η στιγμή και η διαδικασία της γέννας.

Αυτά που μοιράζομαι μαζί σου σήμερα, είναι αυτά που λέω και στις φίλες μου που περιμένουν το δικό τους μωρό.

Η γέννα, είναι όντως μια μοναδική εμπειρία την οποία θα βιώσεις ελάχιστες φορές στη ζωή σου.

Όταν οι συσπάσεις αρχίσουν σταδιακά, θα το αντιληφθείς. Και ο γιατρός θα σου πει πότε θα είναι η ώρα που θα γεννήσεις.

Ο πόνος είναι πάντα πόνος όμως δεν διαρκεί συνέχεια. Πονάς, έπειτα φεύγει, μετά επανέρχεται. Όταν γίνονται πιο έντονες οι συσπάσεις, σημαίνει ότι φτάνει η ώρα της γέννας. Ο πόνος όμως έρχεται και φεύγει. Δυναμώνει και φεύγει. Αυτά τα λεπτά ηρεμάς.

Το σημαντικότερο, είναι να μην διαρκέσει πολλές ώρες, να μην ταλαιπωρηθείς. Γιατί ο πόνος, είναι πάντα πόνος όμως όπως ανέφερα και θέλω να σου επιβεβαιώσω, έρχεται και φεύγει.

Τη στιγμή που θα γεννήσεις θα το ξέρεις, γιατί αισθάνεσαι ένα «βάρος» προς τα κάτω. Και θα ακούσεις αμέσως το κλάμα του μωρού σου.

Ξέρεις ποιο είναι το πιο όμορφο; Ότι τη στιγμή που γεννάς, αισθάνεσαι τόσο τεράστια δύναμη που ξέρεις μέσα σου ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα! Και αυτή η γέννα, το μωρό που θα κρατάς στην αγκαλιά σου είναι η αιτία που ένιωσες αυτό το συναίσθημα και που θα βιώσεις και άλλα πολλά ανακαλύπτοντας νέες πτυχές του χαρακτήρα σου. Έχω φέρει στον κόσμο δύο παιδιά με φυσική γέννα και η κάθε περίπτωση ήταν διαφορετική. Γι αυτό σε συμβουλεύω, ναι να συζητάς με τις φίλες σου, όμως να ρωτάς πάντα και το γιατρό σου που γνωρίζει καλύτερα και θα σε καθοδηγήσει πιο σωστά.