ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Μια φορά καλός γείτονας, για πάντα γείτονας.

Είναι μια σχέση δυνατή. Περισσότερη και από συγγενική. Ένας δεσμός ζωής που δεν βρίσκεις τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις και να εξηγήσεις…

 

Αν έχεις έναν καλό γείτονα που είναι κάτι περισσότερο από αδερφός/η, τότε ξέρεις...

 

Μια άληθινή, αυθεντική σχέση ζωής που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Να νοιάζονται και να αγαπούν τα παιδιά και τα εγγόνια σου, όπως αγαπάς κι εσύ τα δικά τους. Να είναι παρών σε κάθε στιγμή. Μικρή και μεγάλη. Σημαντική και ασήμαντη. Να γνωρίζουν τα καλά και τα δύσκολα του χαρακτήρα σου… Να είναι στήριγμα, να είναι βράχος στις εκπλήξεις και τα απρόβλεπτα της ζωής. Να αποδεικνύονται περισσότερα και από συγγενή.

 

Να φτιάχνουν ένα ωραίο γλυκό και να σε παίρνουν τηλέφωνο, ή να σου φωνάζουν από την αυλή τους να πας να το δοκιμάσεις. Να απολαμβάνετε μαζί στιγμές. Καφέ στην αυλή, βράδια με τις καρέκλες έξω στο δρόμο για κους κους με την απόλυτη ηρεμία να κυριαρχεί.

 

Να ψάχνετε μαζί για το τέλειο νυφικό. Να θυμάστε πάντα ιστορίες από τα παλιά και να γελάτε το ίδιο… Να σε μεγαλώνουν και μετά, να προσέχεις εσύ τα δικά τους παιδιά. Και να τα αγαπάς σαν να είναι δικά σου. Κι όταν βρίσκεστε όλοι μαζί, να γίνεται ένας χαμός! 

Να μην έχουν τελειωμό οι εμπειρίες, τα γέλια, οι συζητήσεις…

Να αλλάζετε γειτονιές και όμως, η παρουσία τους να συνεχίζει να είναι έντονη στις ζωές σας… Όσα χιλιόμετρα και να σας χωρίζουν… Γιατί είναι αληθινή αγάπη και δεν σβήνει.

Ο καλός γείτονας είναι Θείο Δώρο. Και κάτι τέτοιοι δεσμοί ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο. Βιάζομαι να τελειώσω αυτό το κείμενο γιατί δεν βλέπω την ώρα να το προωθήσω στις αγαπημένες μου γειτόνισσες να το διαβάσουν