Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Ένα πολυώροφο κτίριο, αλλιώτικο από τα άλλα, ενέκρινε χθες η Περιβαλλοντική Αρχή, με πολεοδομικά και κοινωνικά οφέλη, όπως είναι δημιουργία πάρκου, η υπερύψωση, καθώς και οι υπόγειοι δημόσιοι χώροι στάθμευσης.

Πλέον εκκρεμεί η πολεοδομική αδειοδότηση του προτεινόμενου έργου Aura (Αύρα).

 

Ο προτεινόμενος πύργος έχει ύψους 178,50 μέτρα, εκ των οποίων τα 24 μέτρα αποτελούν την υπερύψωση, δηλαδή ύψους 6 ορόφων θα είναι κενό, έτσι ώστε να διασφαλίζεται αφενός η χωρική και οπτική σύνδεση του πάρκου με το παραλιακό μέτωπο, αλλά και να διασφαλίζεται η βελτίωση των ανέσεων των κατοίκων και της περιοχής σε θέματα αερισμού, φωτισμού και θαλάσσιας θέασης ιδιαίτερα.

 

Το κτήριο αποτελείται από 43 ορόφους, εκ των οποίων 37 είναι οικιστικοί, 5 μηχανολογικοί και ένας όροφος κοινόχρηστων εγκαταστάσεων. Η προτεινόμενη δόμηση ανέρχεται στις 26.000 τ.μ. περίπου με τον κάθε οικιστικό όροφο να φιλοξενεί κατά κανόνα 4 διαμερίσματα.

 

Το πολυώροφο κτήριο θα κατασκευαστεί στον χώρο όπου βρίσκεται τώρα το πολυκατάστημα Debenhams και οι χώροι στάθμευσης στην ενορία Νεάπολης του Δήμου Λεμεσού. Οι εργασίες κατεδάφισης του Debenhams – Ολυμπία αναμένεται να αρχίσουν μόλις εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες για την κατεδάφιση και αναμένεται να διαρκέσουν 3-4 μήνες. Η κατασκευή του έργου Aura θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου και αναμένεται να διαρκέσει 36 μήνες.

To Aura θα περιλαμβάνει 136 κατοικίες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, γραμμικό πάρκο (με πλατεία, δημόσιο χώρο πρασίνου και εγκαταστάσεις προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες), υποδοχή, εστιατόρια, καταστήματα και υπηρεσίες αναψυχής, στο υπόγειο (δημόσιο πάρκο) χώρους στάθμευσης τεσσάρων ορόφων.

 

Η πρόσβαση στον χώρο του προτεινόμενου έργου θα μπορεί να γίνει μέσω της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου, της οδού Μαυρομιχάλη, Κυρήνης και της οδού Ανδρέα Ζαΐμη που θα διασχίζει το έργο.

 

Το τεμάχιο συνορεύει με τη Ζώνη Προστασίας της Παραλίας, απέχει περίπου 430 μέτρα απόσταση από την παραλία του Αγίου Γεωργίου Φραγκούδι 1, σε απόσταση 330 από την παραλία λουομένων Αγίου Γεωργίου Φραγκούδι 2 και απόσταση περίπου 290 μέτρα από την παραλία λουομένων της Ακτής Ολυμπίων.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.philenews.com/oikonomia/epicheiriseis/article/831203