Ο MASON ΚΑΙ Η AVA ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ

Τα δύο μωρά είναι τα δύο νεαρότερα κρούσματα της Βρετανίας.

Γνώρισαν τον κορωνοϊό πριν καν προλάβουν να γνωρίσουν όλα τα άλλα. Τα δύο νεαρότερα κρούσματα του νέου ιου στη Βρετανία νόσησαν στις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους.

Ο Mason Atton, από το Τσέστερφιλντ του Ντέρμπισαιρ, ήταν μόλις 6 εβδομάδων όταν ανέβασε 39 πυρετό και έκλαιγε για ώρες μπροστά στους αβοήθητους γονείς του.

Η Ava da Silva Jules, από το Άισλινγκτον του βόρειου Λονδίνου, ήταν μόλις 7 εβδομάδων όταν ανέβασε πυρετό, σταμάτησε να πίνει γάλα και ξεκίνησε να έχει κάτι σαν άσθμα.

Και τα δύο μωρά βρέθηκαν στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να κάνουν ότι μπορούν για να τα βοηθήσουν. Πλέον και τα δύο είναι στο στάδιο της ανάρρωσης.

Τα δύο παιδιά είναι δύο από την μεγάλη λίστα που συνεχώς αυξάνεται με τα μωρά που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό στη Βρετανία. Σήμερα, οι γονείς τους κάνουν έκκληση να τσεκάρουν όλοι οι γονείς για συμπτώματα καθώς ο νέος ιός δεν “χτυπά” μόνο τις μεγάλες ηλικίες.

Ο πατέρας του Mason αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail: “Μην ακούτε που λένε ότι ο κορωνοϊος μεταδίδεται μόνο στους ενήλικες, μπορεί να μεταδοθεί και στα παιδιά. Πάρτε τηλέφωνο τους ειδικούς και ζητήτε βοήθεια.”

Ο ίδιος λέει πως όταν ο γιος τους δεν φαινόταν καλά υπέθεσαν ότι έχει έναν φυσιολογικό πυρετό που συνήθως κάνουν τα μωρά αλλά αποφάσισαν να το τσεκάρουν με τον γιατρό. “μας συμβούλευσαν να τον πάμε στο νοσοκομείο γιατί δεν μπορούσαμε να κατεβάσουμε τον πυρετό του” εξηγεί.

Τον πήγαν στο Chesterfield Royal Hospital όπου ο γιατρός είπε ότι υποπτεύεται βρογχίτιδα. Του έκαναν και τεστ για Covid-19 και έφυγε από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα. Μόλις γύρισαν σπίτι δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από τον παιδίατρο που τους ενημέρωσε ότι το τεστ ήταν θετικό.

Επέστρεψαν στο νοσοκομείο και συμβουλεύτηκαν τους άλλους γιατρούς για το τι να κάνουν μιας και ο ιός είναι ακόμα καινούργιος. Επειδή δεν υπάρχει θεραπεία για τον Covid-19 του έδωσαν παρακεταμόλη για να ρίξουν τον πυρετό και τον κράτησαν τη νύχτα στο Chesterfield Royal Hospital μέχρι να ανακάμψει.

Τα συμπτώματα, όπως τους προειδοποίηση ο παιδίατρος, δεν θα κρατούσαν παραπάνω από λίγες μέρες αλλά τα σημάδια στο σώμα του θα έμεναν για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

“Μια εβδομάδα πριν αρρωστήσει ο Mason είχα επιστρέψει από το Λονδίνο με υψηλό πυρετό και βήχα και πιστεύω ότι εγώ έφερε τον ιο στο σπίτι” λέει ο 35χρονς πατέρας. “Νιώθω ένοχος που κόλλησα τον Mason και την σύντροφό μου Danielle”.

Η μητέρα της Ava δεν μπορούσε να είναι μαζί της αφού ήταν σε απομόνωση λόγο ενός βήχα. περιγράφει πόσο συντετριμμένη ήταν που δεν μπορούσε να βοηθήσει το παιδί της μιας και ήταν  στο University London College Hospital. Μόνο ο σύντροφός της μπορούσε να είναι με το μωρό όταν το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

“Το να μην μπορώ να είμαι με την κόρη μου όταν πήγε στο νοσοκομείο ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου” λέει στην Daily Mail. “Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, δεν μπορούσα να φάω. Δεν έχω κλάψει ποτέ περισσότερο.”

Η μικρή Ava τράβηξε την προσοχή όταν άρχισε να είναι ανόρεχτη, λίγες μέρες αφότου η μητέρα της εμφάνιση επίμονο βήχα. “Εμφάνισε κατι σαν άσθμα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά. Η θερμοκρασία της ανέβαινε και έφτασε τα 38,2. Κάλεσα βοήθεια και χρειάστηκαν λίγες ώρες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Ο γιατρός θεώρησε ότι μπορεί το μωρό να έχει μηνιγγίτιδα αλλά της έκαναν και τεστ για τον κορωνοϊό. “Το τεστ ήταν θετικό και ο σύντροφος μου ξέσπασε σε κλάματα όταν μου το είπε στο τηλέφωνο. Ήμουν συντετριμμένη που δεν μπορούσα να είμαι μαζί της” λέει η μητέρα. H Ava έμεινε στο νοσοκομείο για δύο μέρες.

“Κάποιοι λένε ότι τα μωρά δεν μπορούν να κολλήσουν τον ιό αλλά ξεκάθαρα μπορούν. Δεν συνειδητοποιούν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση” τονίζει η μητέρα της μικρής.

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail Online

Πηγή: bovary.gr