ΠΑΛΙΟΜΟΥΧΤΑΡΟΣ: ΜΕΖΕΔΕΣ, ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων που μετρά 10 χρόνια επιτυχίας, χαράς, γέλιων, καλού φαγητού για όλο τον κόσμο που δείχνει καθημερινά την αγάπη του επιλέγοντας μια εξόρμηση στο χωριό Άγιος Θεόδωρος για τους φημισμένους μεζέδες του Παλιομούχταρου

 

Κείμενο: Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

Μακιγιάζ: Αναστασία Βανέλλη

 

Τα φαγητά τους είναι τόσο εύγεστα και απολαυστικά γιατί φτιάχνονται με κύριο συστατικό την αγάπη και το μεράκι. Μια οικογένεια που υποδέχεται άλλες τόσες οικογένειες και παρέες για να ζήσουν στον παραδοσιακό τους χώρο αξέχαστες στιγμές. Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο πως το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους πάντα πιο κοντά και βγάζει προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό τους.

 

Συναντήσαμε την οικογένεια των «Παλιομουχταρέων» που μας ξεδίπλωσαν τη δική τους ιστορία, τα 10 χρόνια πετυχημένης πορείας, τις χαρές, και την ικανοποιήση να βλέπουν τους καθημερινούς τους κόπους να αμείβονται με τα χαμόγελα όσων τους εμπιστεύονται για το εξαιρετικά καλομαγειρεμένο φαγητό τους.

ΜΕΛΙΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ

«ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ»

«Όταν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε πώς θα το ξεχωρίσει και θα το αγαπήσει ο κόσμος; Στον Παλιομούχταρο φτιάχνουμε πολλά παραδοσιακά πιάτα που αρέσουν σε κάθε Κύπριο. Έμαθα τα μυστικά της κουζίνας από τον αδερφό μου που είναι σεφ και τώρα σιγά σιγά τα μαθαίνω εγώ στον γιο μου. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις τον κόσμο να απολαμβάνει το φαγητό και να έρχεται ξανά και ξανά.

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στηρίζει και μας αγαπά. Και θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη γυναίκα μου και τα παιδιά μας που είναι πάντα δίπλα μου».

ΣΤΑΥΡΗ ΜΕΝΕΛΑΟΥ:

«Ο ΠΑΛΙΟΜΟΥΧΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ»

«10 χρόνια Παλιομούχταρος. Μια όμορφη διαδρομή γεμάτη όμορφα αισθήματα. Περνούμε πολύ όμορφες στιγμές εδώ. Στην αρχή ήταν λίγο αγχωτικό, μέχρι να το φτιάξουμε όπως θέλαμε και να δούμε τον κόσμο ότι του αρέσει το αποτέλεσμα. Εκείνο που είχαμε πει είναι ότι θα μαγειρεύουμε όπως και στο σπίτι μας και θα φιλοξενούμε τον κόσμο όπως συμβαίνει και με τους φίλους και την οικογένεια μας. Και έτσι, κάθε ένας που έρχεται στον Παλιομούχταρο, θα δοκιμάσει τις παραδοσιακές συνταγές μας από τα ορεκτικά, τα φαγητά, το γλυκό όπως για παράδειγμα το Καλό πράμα. Το πιστέψαμε από την αρχή και έρχονται εδώ από όλη την Κύπρο. Μας χαροποιεί που έχουμε και πιστοποίηση για την αυθεντικότητα των υλικών και των φαγητών μας.

ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΖΙ

«Θυμάμαι πριν από 10 χρόνια που είπαμε στα παιδιά μας, το γιο και την κόρη μας ότι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια ταβέρνα και πως θα είναι χαρά μας να μας στηρίξουν. Και το πόσο πολύ θέλουν να έρχονται εδώ με κάθε ευκαιρία για να μας βοηθούν, είναι πολύ ευχάριστο για εμάς.

 

«Ο Παλιομούχταρος είναι η ψυχή μας. Θέλουμε να καλωσορίζουμε τον κόσμο μας και να περνά τέλεια. Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να απολαύσει το φαγητό ο κόσμος και να περάσει ωραία. Έχουμε πελάτες που έρχονται εδώ και 10 χρόνια».

ΓΕΝΕΘΛΙΑ, ΕΤΑΙΡΙΚΑ PARTIES, ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ, ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ

«Κάνουμε parties, εταιρικές εκδηλώσεις, γενέθλια, βαφτίσεις, αρραβώνες. Επίσης, κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχουμε ζωντανή μουσική. Στο μπουζούκι θα είναι ο Φίλιππος και στο τραγούδι και την κιθάρα ο Γιάννης».

 

ΜΥΡΙΑ ΜΕΝΕΛΑΟΥ:

«ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ»

Το πιο ωραίο απ΄όλα είναι ότι δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι. Απλά πλέον, συμβαίνουν στον Παλιομούχταρο. Δεν πίστευα ότι θα γινόταν όλο αυτό. Η αγάπη του κόσμου που έρχεται εδώ για τον Μέλιο, τη Σταύρη, τον Κυριάκο, τη Μύρια. Πολλές φορές, μπορεί να βρισκόμαστε κάπου και να ακούμε σε παρέες να μιλούν για τον Παλιομούχταρο. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ

«Ο ΠΑΛΙΟΜΟΥΧΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΣ…»

Μπορεί να είμαστε εδώ πολλές ώρες όμως μας αρέσει, το απολαμβάνουμε. Ακόμη και τις Δευτέρες που δεν ανοίγουμε και πάλι θα έρθουμε εδώ για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Οι φίλοι μας θα έρθουν συχνά να μας συναντήσουν στον Παλιομούχταρο. Τώρα, μαθαίνω και τα μυστικά της κουζίνας από τον πατέρα μου. Είναι κάθε στιγμή ποιοτική και για εμάς και για τον κόσμο που μας εμπιστεύεται».

Για κρατήσεις στον Παλίομούχταρο επικοινωνήστε στο 24 323323

Ορεκτικά, παραδοσιακά πιάτα, γλυκά και ότι άλλο θες στην όμορφη αυλή του Παλιομούχταρου!