ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΣΙΩΤΗΣ: ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ

Ο Παναγιώτης Ασσιώτης, ο κομμωτής που εμπιστεύονται τόσες πολλές γυναίκες, μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές για όμορφα, υγιή μαλλιά τις μέρες καραντίνας

Το Dolce.com.cy επικοινώνησε με τον κομμωτή ο οποίος με τις εξαιρετικές συμβουλές τους για όλους τους τύπους μαλλιών θα σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις τις μέρες καραντίνας.

Ακολούθησε τις συμβουλές του για όμορφα μαλλιά 

Αν μένεις σε περιοχές με σκληρό νερό, φρόντιζε να λούζεσαι μία ή δύο φορές την εβδομάδα με ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό – θα δεις τη μεγάλη διαφορά αμέσως μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά σου.

Η απόκτηση μιας αληθινά πολυτελούς λάμψης στα μαλλιά σου έχει να κάνει με το συνδυασμό καλής φροντίδας και αποφυγής της έντονης θερμότητας.

Το σωστό σαμπουάν είναι το Α και το Ω για την υγεία και τη σωστή περιποίηση των μαλλιών. Ιδανικά πρέπει να περιέχει τη σωστή αναλογία από καθαριστικά συστατικά και όσο το δυνατόν λιγότερους ερεθιστικούς παράγοντες.

 

*Αν λουζόμαστε καθημερινά ή έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα, επιλέγουμε σαμπουάν με ήπια καθαριστική σύσταση.

*Οι περισσότερες γυναίκες πλέον έχουν ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, αφενός εξαιτίας των τεχνικών επεξεργασιών (βαφές, περμανάντ, ισιωτικές) και αφετέρου λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Ένα σαμπουάν με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες θα χαρίσει στα μαλλιά μας τη χαμένη απαλότητα, τη δύναμη και τη λάμψη που τους αξίζουν.

Σπαστά μαλλιά και αυτός ο τύπος μαλλιών χρειάζεται ιδιαίτερη ενυδάτωση, γιατί είναι επιρρεπής στο φριζάρισμα. Τα leave-in προϊόντα που δεν ξεβγάζονται μας ταιριάζουν γάντι. Συστατικά όπως το αντιοξειδωτικό τα φυτικά έλαια, με κυρίαρχα το έλαιο αργκάν, (οπως τα φυσικα προιοντα απο NATULIQUE και την σειρα AURA BOTANIKA & ELIXIR ULTIME απο KERASTASE) το αμυγδαλέλαιο, το λάδι τζoτζόμπα κ.ά., μαλακώνουν την τρίχα και την προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις και τη θερμότητα των σεσουάρ.

Βαμμένα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά

*Για να αποκαταστήσουμε τη λάμψη τους, κάνουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εντατική θεραπεία με κάποια μάσκα ή αμπούλα.

*Χρησιμοποιούμε προϊόντα εμπλουτισμένα με κερατίνη (το βασικό δομικό συστατικό της τρίχας) και ενυδατικά συστατικά, γιατί επενδύουν την τρίχα, διεισδύουν στο εσωτερικό και επανορθώνουν τη δομή της, σφραγίζοντας έτσι την υγρασία της.