Πώς ερμηνεύουν τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια οι επιστήμονες

Επτά στους δέκα άντρες δηλώνουν ότι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε σε μια γυναίκα είναι τα μάτια της.

Τα μάτια λένε ότι είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά οι ρυτίδες που συχνά σχηματίζονται γύρω τους είναι σίγουρα ο καθρέφτης της ηλικίας μας. Για αυτό και η επιστήμη της κοσμητικής έψαχνε πάντα μεθόδους για να προλάβει, να καλύψει ή ακόμα και να διορθώσει τα σημάδια της γήρανσης σε όλο το πρόσωπο, αλλά ειδικότερα γύρω από τα μάτια.

 

Μπορεί στους άνδρες να βλέπουμε τις ρυτίδες ως σημάδι εμπειρίας, ωριμότητας και γοητείας, αλλά όταν πρόκειται για τις γυναίκες τότε τα πράγματα αλλάζουν. Οι γυναίκες πολύ δύσκολα συμφιλιώνονται με τις ρυτίδες.

 

Πράγματι, στην ευαίσθητη και λεπτεπίλεπτη περιοχή γύρω από τα μάτια, αποτυπώνονται τόσο οι χαρές, όσο και οι λύπες μας, καθώς και η καθημερινή φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

 

Οι εκφράσεις του προσώπου μας αφήνουν επίσης τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας και στην περιοχή γύρω από τα μάτια.  Οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης.

 

 

Η επιστήμη όμως βλέπει πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να χαμογελάμε και να αγαπάμε τις ρυτίδες μας, γιατί αυτό μας κάνει να φαινόμαστε πιο ειλικρινείς.

 

Και σίγουρα αυτό είναι ένα προτέρημα για εμάς, καθώς η ειλικρίνεια σπανίζει στις μέρες μας.

 

Οι ρυτίδες στο πρόσωπό μας μπορεί ακόμη και να μας βοηθήσει να επικοινωνούμε καλύτερα με τους γύρω μας συναισθηματικά, λένε οι ειδικοί.

 

Με το πέρασμα των χρόνων η έκφραση των ματιών μας αλλάζει λόγω της εμφάνισης των ρυτίδων. Αυτό είναι λογικό γιατί όσο περνάνε τα χρόνια επέρχεται η φυσική γήρανση  σε ολόκληρο τον οργανισμό μας άρα και στην περιοχή των ματιών.

 

Ενα βλέμμα χωρίς ρυτίδες είναι ένα παγωμένο βλέμμα. Απρόσιτο και δύσκολο να το ερμηνεύσει κανείς, συμπληρώνουν οι ειδικοί.

 

Οι ρυτίδες έχουν λόγο που υπάρχουν στο πρόσωπό μας. Δείχνουν ότι έχουμε νιώσει πράγματα, χαρές και λύπες. Αποτυπώνουν συναίσθημα και ειλικρίνεια.

Πηγή: http://www.bovary.gr/health-diary/13134/pos-ermineyoyn-tis-rytides-gyro-apo-ta-matia-oi-epistimones-giati-einai