ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ

Το πιο όμορφο δώρο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα στα παιδιά της, είναι να είναι και η ίδια ευτυχισμένη. Γιατί από εκεί, ξεκινούν πολλά!

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Μια γυναίκα δυναμική, η οποία αγαπά την καθημερινότητα της, τότε σκορπά αισιοδοξία και στους γύρω της. Και όσο μικρά ή μεγάλα είναι τα παιδιά σου, ότι κι αν νομίζεις εσύ, πάντα καταλαβαίνουν και ξέρουν εάν η μητέρα τους είναι ευτυχισμένη ή όχι…

Είναι σημαντικό, με ότι κι αν καταπιάνεσαι να αφιερώνεις τον τόσο πολύτιμο χρόνο σου, όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί πράγματικά το θες. Βέβαια, πολλές φορές θα οφείλεις να είσαι σωστή απέναντι σε πολλά, ΠΡΕΠΕΙ, αξίζει όμως μέσα σου ακόμη κι εκείνη τη στιγμή, να βρίσκεις τη δύναμη να το απολαμβάνεις! Θέσε το ως το επόμενο σου βήμα, ως μια άσκηση που θα βοηθήσει στο να μάθεις να ανακαλύπτεις το όμορφο στο κάθε τι εστιάζοντας περισσότερα στα θετικά παρά στα αρνητικά.

Θαυμάζω πολύ τους ανθρώπους που δεν επαναπαύονται. Και για όσους δεν μπορούν να τους αντέξουν, το ξέρω πιθανόν να γίνουν πολύ κουραστικοί. Ανεβάζουν τόσο ψηλά τον πήχη που εάν δεν μπορείς να τους ακολουθήσεις, η ζωή σου ίσως να γίνει δύσκολη. Είναι οι άνθρωποι που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο με το χαμόγελο, τις ιδέες, την καλοσύνη τους, την αδιάκοπη δίψα τους να μαθαίνουν κάθε μέρα και κάτι καινούριο.

Συνήθως είναι γένους θηλυκού και έχουν ένα σωρό πράγματα να τρέξουν στην καθημερινότητα τους. Είναι οι μητέρες που μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Είναι βεβαίως οι ίδιες γυναίκες που θα δώσουν αξιοζήλευτο πάθος και στο χώρο εργασίας τους. Και είναι αυτές που στο τέλος της μέρας, θα βάλουν για ύπνο τα παιδιά τους και θα πιουν ένα ποτήρι κρασί στην υγεία τους για όσα πετυχαίνουν κάθε μέρα. Μικρά και μεγάλα. Είτε βρίσκονται συνέχεια στο σπίτι, είτε δουλεύουν. Η επιλογή είναι καθαρά δική τους φτάνει να αισθάνονται γεμάτες και ευτυχισμένες!

Είναι οι γυναίκες που με εμπνέουν. Γιατί αγαπούν τη ζωή τους και αγκαλιάζουν ότι τους φέρνει η καθημερινότητα, βρίσκοντας πάντοτε την ομορφιά και την πρόκληση στο κάθε τι πετυχαίνοντας να δώσουν το δικό τους στίγμα για να γίνει πάντα ο κόσμος μας λίγο καλύτερος! Σε όλες αυτές τις μητέρες λοιπόν που μεγαλώνουν υπέροχα παιδιά! Σε σένα που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο!