ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΑΓΑΠΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ

Από τις πιο όμορφες ευχές που μπορείς να πάρεις αλλά και να δώσεις.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ

 

Πόσο δύσκολο πια είναι να το λες και να το δείχνεις όταν αγαπάς. Και είναι εντέλει μια έκφραση τόσο σημαντική, τόσο μάλλον απαραίτητη που λείπει από τη ζωή των περισσοτέρων.

 

Φαινομενικά, δείχνουμε να τα έχουμε όλα. Όμορφους φίλους, ωραία σπίτια, ευκαιρίες, πολυάσχολη ζωή, μια ατζέντα γεμάτη από εξόδους, τρέξιμο, υποχρεώσεις. Μια ζωή που ταιριάζει γάντι στην κοινωνία μέσα στην οποία ο κάθε ένας από εμάς επιβιώνει.

 

Οικογένεια, αυτοκίνητα, δουλειά, τα πάντα όλα. Κι όμως, σε αρκετούς, λείπει η κινητήριος δύναμη. Αυτή η υπέροχη λέξη που περιλαμβάνει τα πάντα μέσα της: Αγάπη.

 

Βαριά λέξη να την ξεστομίσεις και με τεράστια υπόσταση. Αγάπη… Σημαίνει ενδιαφέρον, σημαίνει χαρά, σημαίνει νοιάζομαι, σημαίνει αφήνω στην άκρη εγωισμούς γιατί θέλω στ΄αλήθεια να είσαι καλά. Αγάπη πάει να πει ότι δεν επιδιώκω να σε αλλάξω, δεν επιδιώκω να γίνει το δικό μου, γιατί πραγματικά με νοιάζει το καλό σου.

 

Σε μια κοινωνία και ανάμεσα σε ανθρώπους που δείχνουν να τα έχουν όλα, γιατί εμένα αυτά ποτέ μα ποτέ δεν με έπειθαν, εγώ σου στέλνω και σου εύχομαι αγάπη. Να σε πλημμυρίσει, να σε γεμίσει και να μην σε πνίξει. Αγάπη για να μπορείς να συνεχίζεις την όμορφη ζωή σου, αγάπη για να βρίσκεις δύναμη να παίρνεις αποφάσεις προς το συμφέρον σου, αγάπη για να μπορείς να συγχωρείς τους γύρω και τον εαυτό σου. Αγάπη γιατί όλα τα άλλα, τα έχεις.