ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΟΛΟΥ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΝΥΦΕΣ

Είναι γεμάτη αγάπη, πάθος, γνώσεις και επιτυχίες τις οποίες γεύεται καθημερινά μέσα από τη δουλειά της με τα χαμόγελα και την ικανοποίηση των γυναικών που την εμπιστεύονται.

Ο χώρος της ομορφιάς και το μακιγιάζ είναι τέχνη για την αισθητικό και κοσμετολόγο Ιφιγένεια Τσιόλου η οποία ετοιμάζεται για ένα δυναμικό 2020 γεμάτο με νύφες και όχι μόνο.

 

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

 

Μέσα από την εμπειρία σου, τι το ξεχωριστό έχει η κάθε νύφη;

Η κάθε νύφη διαθέτει τον δικό της χαρακτήρα, το δικό της στυλ αλλά το σημαντικότερο, διαθέτει τη δική της ομορφιά. Αυτό που πάντοτε ξεχωρίζει όμως, είναι το ταπεραμέντο της κάθε κοπέλας μέσα από το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις και να έχεις το καλύτερο, λαμπερό αποτέλεσμα για την τόσο ξεχωριστή μέρα του γάμου.

Τι αγαπάς περισσότερο στη διαδικασία όταν σε εμπιστεύονται για τη μέρα του γάμου τους;

Το πιο σημαντικό γενικά για έναν άνθρωπο σε ότι αφορά το κομμάτι της δουλειάς του είναι η εμπιστοσύνη. Αγαπώ τις κοπέλες που εμπιστευονται την δουλειά μου και τον επαγγελματισμό μου. Εαν μια πελάτης σε επιλέξει ειδικά για την πιο ξεχωριστή της μέρα τότε αυτό σημαίνει πως έχει υψηλές απαιτήσεις από εσένα σαν επαγγελματίας. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να με εμπιστεύονται και να αφήνονται.

Με ποιες πινελιές κάνεις ακόμη πιο ξεχωριστή αυτή τη μέρα για κάθε νύφη;

Εννοείται  ότι πάντοτε ακολουθώ τις καινούριες τάσεις της χρονιάς, τα νέα προιόντα και όχι μόνο. Οι πινελιές αυτές είναι, το να είσαι πάντοτε ενημερωμένη και να ψάχνεις για κάτι καλύτερο.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό δημιούργημα.

Τι αξίζει να γνωρίζει μια γυναίκα πριν αρχίσει να σκέφτεται το μακιγιάζ του γάμου της;

Για να γίνει μια σωστή διαδικασία νυφικού μακιγιάζ όλες οι κοπέλες θα πρέπει να ενημερώνονται σωστά. Συνήθως υπάρχει μια σειρά στην οποία θα ήταν σωστό όλες οι νύφες να ενσωματόσουν στην καθημερινή τους ρουτίνα και πρόγραμμα. Για να δημιουργήσεις σε μια επιφάνεια θα πρέπει πρώτα να την «καθαρίσεις» σωστά και καλά έτσι ώστε να μπορέσεις να την επεξεργαστείς και να βγει το τέλειο απότελεσμα.

Ποια είναι αυτά που αξίζει να αποβάλει από το μυαλό της για να είναι όλα τέλεια;

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω στη νύφη… οπόταν πρέπει πολύ απλά να είναι ο εαυτός της και να μην προσπαθήσει να αλλάξει τίποτα. Πολλές φορές το άγχος για την τελειότητα οδηγεί σε υπερβολές και αποτελέσματα τα οποία δείχνουν το αντίθετο από αυτό που αντιπροσωπεύουν και είναι. Οπόταν καλό είναι να αποβάλλουν το άγχος τους και να παραμένουν απλά ο εαυτός τους.

Πώς αρχίζει η διαδικασία όταν έρχεται σε σένα μια νύφη;

Πρώτα από όλα οργανώνουν τα ραντεβού τους έτσι ώστε να έχουν ένα σωστό πρόγραμμα. Ξεκινάμε με την σωστή διάγνωση της κατάστασης του προσώπου. Μια νύφη πρέπει να ξεκινήσει αρχικά με έναν καθαρισμό προσώπου και μετά ανάλογα το τι χρειάζεται το πρόσωπο της κάθε κοπέλας αρχίζουμε εγκαίρως τις κατάλληλες θεραπείες. Ξεκάθαρα ο καθαρισμός και οι θεραπείες για λάμψη είναι απαραίτητα για την προετοιμασία του προσώπου τους για το καλύτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ.

Τι προτείνεις στην κάθε μία ξεχωριστά;

Όπως έχω αναφέρει πιο πάνω, ένας καθαρισμός και συγκεκριμένες θεραπείες είναι τα απαραίτητα βήματα για το σωστό αποτέλεσμα μακιγιάζ. Ακολούθως, σε ότι αφορά τις πρόβες για το μακιγιάζ προτείνω πάντα να ακολουθούν τους σωστούς τόνους φυσικού μακιγιάζ. Το πολύ και βαρύ μακιγιάζ έχει αντίθετα αποτελέσματα. Εμπιστευτείτε την ασιθητικό σας.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο νυφικό μακιγιάζ;  

Όλες οι νύφες θέλουν να λάμπουν και να είναι εντυπωσιακές εκείνη την ημέρα, όμως η κάθε νύφη πρέπει να αποφύγει τους πειραματισμούς και γενικά το έντονο, βαρύ μακιγιάζ. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να αισθάνεται όμορφη και να είναι ο εαυτός της. Γενικά οι υπερβολικές γυαλάδες στο πρόσωπο, οι οποίες σε συνδυασμό με τη ζέστη και τα φώτα κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λιπαρή, ειδικά στις φωτογραφίες. Οι βαριές και έντονες, μεγάλες, ψεύτικες βλεφαρίδες στα μάτια κάνουν το βλέμμα να δείχνει πιο κουρασμένο και καθοδικό και προσδίδουν έντονες αντιθέσεις στην επιδερμίδα.

Πώς μπορεί η γυναίκα να λάμπει εκείνη τη μέρα;

Όσο πιο φυσική και διάφανη, τόσο το καλύτερο. Το μυστικό, λοιπόν κρύβεται στο σωστό συνδυασμό χρωμάτων και προιόντων που θα δώσει ένα φρέσκο, φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα. Η σωστή ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα, όσο πιο ενυδατωμένη και περιποιημένη είναι, τόσο πιο φωτεινό, δροσερό και αναλλοίωτο αποτέλεσμα θα έχουμε.

 

Πόσο καιρό πριν πρέπει να οργανώσει το ραντεβού της;

Τα ραντεβού καλό είναι να μπαίνουν 3-4 μήνες πριν το λιγότερο έτσι ώστε να γίνονται σωστά και σταθερά βήματα. Καλύτερα να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα το οποίο θα δίνει στην αισθητικό την ευκαιρία να φέρει την επιδερμίδα στην σωστή του κατάσταση έτσι ώστε να λάμπει το δέρμα εκείνη την ημέρα και όχι μόνο.

 

Ποιες είναι οι απαραίτητες θεραπείες που θα βοηθήσουν το πρόσωπο της;

Στο χώρο μας υπάρχουν πολλές, νέες και κατάλληλες θεραπείες για όλους τους τύπους δέρματος. Σε όλες τις κοπέλες πάντοτε συστήνω καθαρισμό όπως ανάφερα πιο πάνω, ενυδάτωση εαν χρειάζεται και τις τελευταιές μας εκπλητικές μεθόδους όπως αυτή της μεσοθεραπείας και του Trio iShape. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος ακολουθάμε και την σωστή θεραπεία έτσι ώστε να τονώσουν το δέρμα και να το προετοιμάσουν για το τέλειο μακιγιάζ. Όλες οι μεθόδοι μας γίνονται ανώδυνα από επαγγελματίες.

*****Η μέρα του γάμου τους είναι η δική τους μέρα και οφείλουν να την ζήσουν όπως αυτές θέλουν φτάνει να είναι καθαρά ο ευατός τους, να χαμογελούν απολαμβάνοντας το κάθε λεπτό όλης αυτής της διαδικασίας.

 

IT BEAUTY MEDICAL CENTER

Ιφιγένεια Τσιόλου

Αισθητικός & Κοσμητολόγος Τ.Ε.Ι. Αθηνών

Msc Ιατρικής σχολής Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 250072