ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΛΙΝΑ ΣΚΟΥΜΠΡΗ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΟΔΑΣ

Κάνοντας το όνειρο της πετυχημένο επάγγελμα, η Μελίνα Σκουμπρή κατάφερνει να προκαλέσει πάντα αίσθηση και εντυπωσιασμό με τις δουλειές που αναλαμβάνει, ανεβάζοντας κάθε σεζόν τον πήχη πιο ψηλά με την υπεροχή και το κύρος της σφραγίδας του Model Pro.

Τελειομανής, αυστηρή, επαγγελματίας. Τα τελευταία 11 χρόνια, η Μελίνα Σκουμπρή δούλεψε σκληρά και ακούραστα καταφέρνοντας να διαπρέψει όσο κανείς άλλος στον τομέα της κτίζοντας από την αρχή την επιτυχία της σχολής και πρακτορείου Model Pro. Οι συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, τα fashion shows που έγιναν θεσμός καθώς και διάφορα projects που αναλαμβάνει «μιλούν» από μόνα τους για την επιτυχία που απολαμβάνει.

DSC 6475

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

Μακιγιάζ: Άννα Παμπακα

Μαλλιά: Christiana’s Hair Salon

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ξενοδοχείο Four Seasons για την ευγενική φιλοξενία.

Η Μελίνα Σκουμπρή φορά προτάσεις JOSH V τις οποίες βρίσκεις στην Celesse Boutique στη Λεμεσό.

 

DSC 6482

Η ιδρύτρια και κυρία της σχολής και πρακτορείου μοντέλων MODEL PRO για 11 ολόκληρα χρόνια. Με ποιο σκοπό ξεκίνησες και που κατέληξες;

Ξεκίνησα ως δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα εργαζόμουν ως καθηγήτρια σχολής μοντέλων από πολύ νεαρή ηλικία. Το 2006 ίδρυσα το Modelpro Agency, με στόχο τη δημιουργία ενός πρακτορείου που θα παρείχε στους πελάτες του υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. ‘Ετσι και έγινε. Προτάξαμε επαγγελματισμό και δημιουργικότητα και χτίσαμε ένα πρόγραμμα διδακτέας ύλης που προσέφερε στους μαθητές μας όλα τα εφόδια για μια σωστή καριέρα στον χώρο του Modelling, αλλά και όμορφες πληροφορίες για κάποιον νέο άνθρωπο που απλά θα ήθελε να μάθει περισσότερα σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση και το savoir vivre. Δεν θα σου κρύψω πως, από τον πρώτο κιόλας χρόνο, είχα βουτήξει στα βαθιά. Σήμερα έχουμε πιστεύω πια καθιερωθεί ως ένα απο τα σοβαρότερα πρακτορεία και σχολές Modelling στο νησί. Αυτό δεν μας εφησυχάζει βέβαια αφού ποτέ δεν σταματάμε την προσπάθεια βελτίωσης.

 

Η νέα σεζόν έχει αρχίσει. Ποια μαθήματα θα διδάξετε στο Model Pro και που μπορεί κάποιος να κάνει εγγραφή;

Στη σχολή μας διδάσκουμε αρμονία κίνησης, βάδισμα πασαρέλας, φωτογραφική πόζα, styling, tips για σωστό μακιγιάζ, διατροφή, expressions, διαφήμιση, επαγγελματική συμπεριφορά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα μαθήματα. Επίσης, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων διοργανώνουμε αρκετά εργαστήρια. Μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας στο 99384448 για περαιτέρω πληροφορίες.

DSC 6497

Είναι τεράστια η ευθύνη να έχεις μια πετυχημένη επιχείρηση στα χέρια σου με τόσο μεγάλο αριθμό μοντέλων, δουλειών, φωτογραφίσεων, fashion shows, castings. Κάποιοι από αυτούς αναγνωρισμένοι και πετυχημένοι και κάποιοι τα νέα, ανερχόμενα ονόματα στο χωρό. Περίμενες όλη αυτή την επιτυχία;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα με έννοιες όπως η επιτυχία. Εστίαζα την ενέργεια μου στο έργο μου και έκανα πάντα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο από τη ζωή μου σε αυτό. Ως αυστηρός κριτής του εαυτού μου, ήθελα πάντα να βελτιώνομαι και να μαθαίνω από τα λάθη μου, ανεβάζοντας τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς, εμπειρίας και αφοσίωσης άρα, ναι, στόχευα πάντα στο καλύτερο αλλά δεν εφησυχάζομαι.

DSC 6518

Χρειάστηκαν προσωπικές θυσίες και αν ναι, ποιες ήταν αυτές;

Παρόλο που πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα, δεν θα έλεγα ότι έκανα τεράστιες προσωπικές θυσίες. Σαφέστατα υπήρχαν μερικές, αλλά όχι και τόσο αξιοσημείωτες, θα έλεγα.

 

Κάθε χρόνο ανεβάζεις τον πήχη με τις επαγγελματικές σου κινήσεις, αποφάσεις και επιλογές. Τι έχεις στην ατζέντα για το 2018;

Στην αντζέντα του 2018 έχουμε πολλά projects, νέες ιδέες, νέους στόχους αλλά και events τα οποία αναλαμβάνουμε κάθε χρόνο όπως για παράδειγμα ένα ημερολόγιο για το 2018. Κάθε νέα χρονιά προσπαθούμε να δώσουμε κάτι διαφορετικό και σαφέστατα κάτι πιο ποιοτικό. Θα τα δείτε στην πορεία.

DSC 6575

Σε χαρακτηρίζουν αυστηρή, απαιτητική, τελειομανή, απόλυτη. Εσύ τι θα έλεγες για τον επαγγελματικό χαρακτήρα και πρόσωπο της Μελίνας;

Είμαι αυστηρή και απαιτητική πρώτα με τον εαυτό μου, μετά με την ομάδα μου, αλλά και τα μοντέλα του πρακτορείου.

Έχεις διοργανώσει αμέτρητα, πετυχημένα fashion shows με μεγάλες μπουτίκ και καταξιωμένους Κύπριους σχεδιαστές. Αρκετά από αυτά έχουν γίνει μάλιστα θεσμός. Τι σε εντυπωσιάζει περισσότερο στην όλη διαδικασία;

Η κάθε διοργάνωση είναι ξεχωριστή και το κάθε κομμάτι έχει την δική του μαγεία. Με ενθουσιάζει λίγο περισσσότερο θα έλεγα η στιγμή του συντονισμού κατα τη διάρκεια της επίδειξης συνήθως.

 

Πώς είσαι πριν ένα event και πώς όταν αυτό φτάνει στο τέλος του και κλείνουν τα φώτα;

Κατα τη διάρκεια της προετοιμασίας κάποιου event νιώθω τον ίδιο ενθουσιασμό όπως την πρώτη φορά. Υπάρχει ένα όμορφο άγχος, τόσο όσο ώστε να με κρατά σε εγρήγορση ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί σε μεγάλα κυρίως events  εξαρτάσε από πολλά άτομα. Στο τέλος έχω πάντα την αγωνία να δω αν όλα πήγαν όπως είχαν σχεδιαστεί και βεβαιώς αν όντως πήγαν καλά νιώθω ικανοποίηση και ανυπομονησία για το επόμενο. Βλέπεις, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις σ’ ευχαριστεί και να δουλεύεις.

DSC 6603

Σε ποια παγίδα πέφτουν τα μοντέλα στο νησί μας;

Στην προσπάθειά τους να γίνουν γνωστοί κι αναγνωρίσιμοι πέφτουν στην παγίδα να αποδέχονται προτάσεις για συμμετοχή τους σε διάφορα events εντελώς δωρεάν, αφήνοντας, άθελά τους, κάποιους να τους εκμεταλλεύονται προς οφελός τους–και τις πλήστες φορές κάτι τέτοια είναι κρυμμένα πίσω από το πρόσχημα του “φιλανθρωπικού event”. Είναι πολύ όμορφο να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας με τον οποιονδήποτε  τρόπο μπορούμε, αλλά όχι εκμεταλλευόμενοι άλλους ανθρώπους τελικά. Εμείς συνεργαζόμαστε χρόνια τώρα και με μεγάλη προσοχή με αρκετούς Συνδέσμους κααι φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά ποτέ δεν μας έχει ζητηθεί να αφήσουμε κάποιο άτομο απλήρωτο.

 

Από την εμπειρία και τις γνώσεις σου στο χώρο, τι χρειάζεται ένα μοντέλο για να ξεχωρίσει και να πετύχει;

Ένα μοντέλο οφείλει, καταρχήν, για να λέγεται μοντέλο, να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσει στον χώρο αυτό μια σωστή καριέρα. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι η δημιουργία ενός σωστού portfolio. Και, τέλος, μικρά και σταθερά βήματα. Επίσης, για να μπορεί κάποιος να αποκαλεί τον εαυτό του μοντέλο σε επαγγελματικό επίπεδο πρέπει να αμοίβευεται κιόλας.

melina interview

Αρκετά γνωστά μοντέλα πήραν τα πρώτα βήματα από τη σχολή σου και μάλιστα συνεχίζουν να ανήκουν στο δυναμικό του Model Pro;

Τα περισσότερα μοντέλα μας είναι μαζί μας χρόνια τώρα. Δύσκολα διακόπτουμε κάποια συνεργασία, πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος και προφανώς για να εξακολουθούν να ανήκουν στο δυναμικό του Modelpro πάει να πει ότι κάτι κάνουμε σωστά… Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα μοντέλα μας να διακρίνονται σε οποιονδήποτε τομέα.

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για σένα;

Η εκτίμηση και ο σεβασμός

Ξεκίνησες δημοσιογράφος αλλά σε κέρδισε το μόντελινγκ. Τι θυμάσαι από την εποχή που περπατούσες εσύ στα catwalks;

Τότε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Τα μοντέλα έπρεπε να πληρούν κάποιες προδιαγραφές, υπήρχε σεβασμός και ταπεινότητα. Βέβαια πάντα υπήρχαν και οι εξαιρέσεις. Σήμερα μπορώ να πω ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει σε ένα βαθμό και δυστυχώς στον τομέα μας συναντάς συχνά πια ερασιτεχνισμό, εκμετάλλευση και ακατάλληλα άτομα. Βέβαια όσοι είναι επαγγελματίες μπορούν να ξεχωρίσουν την διαφορά.

DSC 6632

Τελικά προτιμάς μπροστά ή πίσω από τις κάμερες;

Χωρίς δεύτερη σκέψη πίσω από τις κάμερες.

Το MODEL PRO ήταν το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας σου;

Το Modelpro ήταν όντως το μεγαλύτερο και πιο ριψοκίνδυνο βήμα της καριέρας μου. Δεν το μετάνιωσα όμως.

 

Είσαι επιχειρηματίας, επαγγελματίας, σύζυγος και μητέρα. Βρήκες τη χρυσή τομή;

Πιστεύω ότι τώρα πια τα χειρίζομαι όλα πολύ καλά χωρίς να παραμελώ κάποιο κομμάτι. Χρειάστηκε σαφώς χρόνος για να βρω τις ισορροπίες.

Πώς είναι η καθημερινότητα σου;

Η κάθε μέρα είναι διαφορετική για μένα λόγω και της φύσης της εργασίας μου. Σε γενικές γραμμές προσπαθώ να συνδυάζω την εργασία, το γυμναστήριο αλλά και τις στιγμές χαλάρωσης με την οικογένια μου καθημερινά. Κάποιες φορές με μεγαλύτερη δυσκολία αλλά δεν τα βάζω κάτω.

 

Μετά τη γέννηση του παιδιού σου, ποια θέματα αντιμετωπίζεις διαφορετικά;

Καταρχήν βλέπω τη ζωή γενικώς διαφορετικά τώρα πια. Αντιμετωπίζω πολλά θέματα με άλλη φιλοσοφία. Σε ό,τι αφορα στα θέματα της εργασίας μου, για παράδειγμα, προσπαθώ πλέον να μην αγχώνομαι και να στεναχωριέμαι πέραν του επιτρεπτού. Τον ίδιο δρόμο προσπαθώ να ακολουθώ και για τα προσωπικά μου θέματα. Επίσης πάντα με ενδιέφερε η φιλανθρωπία, αλλά έγινα ακόμα πιο ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν τα μωρά. Νομίζω η κόρη μου με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Τι ονειρεύεσαι Μελίνα για το κοντινό μέλλον;

Δεν ονειρεύομαι εύκολα, θα έλεγα είμαι περισσότερο ρεαλίστρια αλλά εύχομαι να έχουμε την υγεία μας, να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και να γίνουμε περισσότερο “άνθρωποι”.