ΤΑ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΗΝ ΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Έρχονται αυτές οι γιορτινές μέρες που σχεδόν κάθε φορά δείχνουν ίδιες κι ας είναι κάθε χρονιά διαφορετικές.

Τα Χριστούγεννα είναι αποκλειστικά αφιερωμένα στην οικογένεια και τους πολύ στενούς μας φίλους. Ξέρουμε πάντα πως στις 25 Δεκεμβρίου θα δούμε πρόσωπα αγαπημένα σε εμάς που δεν τα βλέπουμε συχνά, ίσως μόνο αυτή τη μια φορά το χρόνο. Και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα παρόλο που έχετε να πείτε τόσα πολλά. Και δίνετε αληθινή αξία στη στιγμή γιατί είναι δεσμοί τόσο σημαντικοί. Έτσι μεγαλώνουμε, έτσι μαθαίνουμε και για αυτό τα Χριστούγεννα τα αγαπάμε λίγο παραπάνω.

Το πρόγραμμα λίγο πολύ το ίδιο. Ανταλλαγή δώρων, φαγητό στο ίδιο τραπέζι με τα πρόσωπα που αγαπάμε. Και παρόλο που μερικές φορές βαριέσαι και μόνο στην ιδέα, θα φροντίσεις να απολαύσεις όσο γίνεται την κάθε στιγμή.

Αυτά για τους ανθρώπους… Όσον αφορά τη διακόσμηση, μπορεί και να μην μπεις καν στη διαδικασία, ιδιαίτερα εάν μένεις μόνος και μπορείς να το αποφύγεις… Στόλισμα, ξεστόλιμα και τα λοιπά.

Ξέρεις όμως τι συμβαίνει; Τα πάντα αλλάζουν όταν αποκτήσεις μωρό. Πλέον τα Χριστούγεννα αποκτούν αλλιώτικο αέρα. Τα λαμπιόνια σαν να έχουν πιο φωτεινό χρώμα, οι Αγιοι Βασίληδες αποκτούν ξανά ενδιαφέρον και τα πάντα γύρω σου αισθάνεσαι να τα βλέπεις για πρώτη φορά. Κι ας τα είδες ξανά και ξανά και ξανά. Και θες να ζήσεις αυτές τις μέρες και να σκορπίσεις παντού αγάπη και χαμόγελα. Και ξέρεις τι άλλο συμβαίνει; Σαν να ανάβει μέσα σου ένας διακόπτης και θες να ζήσεις την κάθε στιγμή. Να δεις μέσα από τα μάτια ενός μωρού τη μαγεία των Χριστουγέννων και να τους δείξεις κι εσύ όλα τα όμορφα που φέρνουν μαζί τους αυτές οι γιορτινές μέρες. Και πλέον, δεν γίνονται ίδια με την περασμένη  χρονιά, μα κάθε χρόνο όλο και καλύτερα!