ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι πίστες ανάβουν ξανά τους προβολείς τους

O Αύγουστος τελείωσε και οι δρόμοι της Αθήνας αποκτούν ξανά ζωή, η επιστροφή στην ελλαδική πρωτεύουσα όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε τη θερινή μας διάθεση στην ντουλάπα: η νυχτερινή Αθήνα ανάβει τα φώτα της για να μας υποδεχτεί και οι τελευταίοι αναστεναγμοί του καλοκαιριού μάς περιμένουν στις πίστες της παραλιακής, που ανοίγουν για να ξορκίσουν τη μελαγχολία των… επαναπατρισμένων θαμώνων τους.

 

Ζεστή ακόμη από τις –καψαλισμένες με αγνό λαϊκό κέφι– καλοκαιρινές της εμφανίσεις και με σταθερή έφεση στα after ραντεβού, η διανδρία Γιώργος Γιαννιάς – Χρήστος Χολίδης έχει επανέλθει ήδη από την Παρασκευή 23/8 στη φιλόξενη πίστα του «Frangelico», συνεχίζοντας τη μακρά επιτυχία της περασμένης σεζόν, με διαχρονικά σουξέ από το λαϊκό ρεπερτόριο να μιξάρονται με δικές τους μεγάλες στιγμές αλλά και νεότερα αντιδάνεια από καταξιωμένους συναδέλφους τους. Με την Ελευθερία Ελευθερίου ανάμεσά τους να δίνει ποπ ρυθμό υψηλών θερμοκρασιών, οι δύο λαϊκοί βάρδοι διατηρούν ζωντανό το καλοκαιρινό τέμπο ενός venue-σημείο αναφοράς στην παραλιακή, υποδεχόμενοι σταθερά τα ξημερώματα κάθε σαββατοκύριακου για τη σεζόν που έρχεται.

Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Αργυρός επιστρέφει στη «Fantasia», το παραλιακό του αρχηγείο, το Σάββατο 7/9 ύστερα από μια μακρά περιοδεία sold out εμφανίσεων ανά την ελληνική επικράτεια. Τον συνοδεύουν η δροσερή λάμψη του Stan Αντιπαριώτη αλλά και η φρεσκάδα της Ήβης Αδάμου. Άκρως νεανικό και ποπ, το δίδυμο στο πλευρό του Κωνσταντίνου Αργυρού πλαισιώνει με χορευτικό τέμπο το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του αδιαφιλονίκητου πρίγκιπα της νεανικής λαϊκής σκηνής.

 

Μεγάλη μετεγγραφή της σεζόν ο Θοδωρής Φέρρης. Μπορεί να έχει συνδέσει το όνομά του με τα δευτεριάτικα ξενύχτια του «Nalu» για πάνω από ένα χρόνο, τώρα όμως περνάει στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Ποσειδώνος, για να βρει τη θέση του στην cosy πίστα του «Romeo Club» – από το Σάββατο 7/9. Καμάρι των νοτίων προαστίων –φέρνει μαζί του ένα ευρύ following από την περιοχή–, θα συναντήσει εκεί και τον Γιώργο Λιβάνη, ο οποίος, έχοντας μαζέψει γαλόνια κεφιού από τη διαδρομή του στις πίστες της Πάτρας, ψήθηκε στην αθηναϊκή νύχτα μέσα από το περσινό σχήμα του Κωνσταντίνου Αργυρού. Στο νεανικό λαϊκό πρόγραμμα των δυο τους το εκρηκτικό ποπ στοιχείο αλλά και τις ιαχές του γυναικείου κοινού προσθέτει ο Νίκος Ζωτιάδης, frontman των δυναμικών 719, ενώ τις ροκάτες εντάσεις αναλαμβάνει η Κατερίνα Λιόλιου, που βάζει ηλεκτρισμένη θηλυκότητα στην εξίσωση.

Μεγάλη επιστροφή στα βόρεια

Τη σημαντική απουσία του από την αθηναϊκή νύχτα θα διακόψει φέτος ο Λευτέρης Πανταζής, που επανέρχεται στη σκηνή για να ηγηθεί του φθινοπωρινού προγράμματος του «Εμπατή North Live Stage» της Νέας Ερυθραίας. Η ηγετική μορφή της διασκέδασης των ’90s θα ξεδιπλώσει τα τεράστια σουξέ του στη μεγάλη πίστα του venue των βορείων προαστίων, με support τον Θάνο Πετρέλη –επίσης σε mood επαναφοράς– αλλά και τον σταθερά αξιόπιστο και άκρως επικοινωνιακό Πάνο Καλλίδη να συμπληρώνει την αντρική υπόθεση του προγράμματος. Μαζί τους ο αιρετικός TUS, θα δίνει ραπ ρυθμό στα νεανικά διαλείμματα. Η έναρξη προγραμματίζεται για την Παρασκευή 20/9.

 

Πηγή: Αθηνόραμα, checkincyprus.com