ΤΙΤΟΣ ΛΟΥΒΑΡΙΔΗΣ: Ο ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΑ LYDIAS SHOES!

Από δω και στο εξής, κάθε γυναίκα μπορεί να αισθάνεται ακόμη πιο μοναδική με τις εντυπωσιακές προτάσεις που θα βρει αποκλειστικά στο Lydias Shoes. Ο ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος Κύπριος shoe designer, μας συστήνει τον υπέροχα δημιουργικά και γεμάτο μόδα κόσμο του!

Εντυπωσιακές γόβες, μοναδικά δημιουργήματα για κάθε νύφη, φλατ για ατελείωτο περπάτημα, μπαλαρίνες, στυλ τα οποία θέλει κάθε γυναίκα και προτάσεις που απευθύνονται στο αντρικό κοινό που πάντα ψάχνει το κάτι παραπάνω…

 

Συνέντευξη στη Μαρίνα Αβραάμ

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Πουρούτη

 

Ένα ζευγάρι ωραίες γόβες μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας; Στην περίπτωση της Σταχτοπούτας έχει συμβεί!

Μπορούν ναι. Τα παπούτσια είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο για ολοκληρωμένο look! Με τις γόβες θα κάνεις μια εντυπωσιακή έξοδο, με τις φλατ επιλογές θα περπατήσεις χιλιόμετρα, με τις γόβες για την κάθε νύφη, ζεις μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες στη ζωή σου. Άρα ναι, ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει πάντα προς το καλύτερο τη ζωή μας αφού μπορούν να ανεβάσουν ακόμη και την αυτοπεποίθηση μας.

 

Shoe designer! Αρκετά πρωτότυπο για τη μόδα στο νησί μας! Για εσένα τρόπος ζωής! Πως θυμάσαι τον εαυτό σου μικρό στο εργαστήρι των Lydia’ s  Shoes;

Μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών! Περνούσα αρκετό χρόνο εδώ παρατηρώντας τους γονείς μου που δημιουργούσαν. Για εμένα ήταν όλα ένα παιχνίδι τότε. Ήταν ένα μέρος της καθημερινότητας μου και ακόμη είναι.

 

Θαύμαζες τα όσα γίνονταν μέσα στο εργαστήρι;

Βεβαίως. Έχω πολλές εικόνες από χρώματα, ζευγάρια παπούτσια, γόβες. Και ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να συνεχίσω κι εγώ το όραμα της οικογενειακής επιχείρηση βάζοντας το δικό μου στίγμα.

Πώς ξεκίνησαν όλα για την οικογένεια σου;

Ήταν μια κοινή απόφαση που είχαν πάρει οι γονείς μου. Ήταν ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα το 1989. Η μητέρα μου εργαζόταν στο εργοστάσιο του πατέρα της όπου επίσης έφτιχναν χειροποίητα, δερμάτινα παπούτσια.

 

Οι γονείς σου είναι το πρότυπο σου;

Ναι βεβαίως. Ιδιαίτερα η μητέρα μου. Έχει τόσο μεγάλη αγάπη για τα παπούτσια, το σχέδιο, τις γόβες!

 

Θυμάσαι το πρώτο παπούτσι που σχεδίασες;

Θυμάμαι ότι είχε χρώμα αφού ήταν κάτι που με εντυπωσίαζε, να βλέπω χρώματα. Έχω πολλές εικόνες στο μυαλό μου από την παιδική μου ηλικία που προσπαθούσα κι εγώ να δημιουργήσω τα δικά μου σχέδια.

Εκτός από ταλέντο, αγάπη και γνώσεις, τι άλλο χρειάζεται για να είσαι ένας πετυχημένος shoe designer;

Σίγουρα υπομονή, πάθος, αγάπη για αυτό που κάνεις.

 

Τι παρατηρείς μόλις δεις ένα παπούτσι;

Τα πάντα! Το σχέδιο, την λεπτομέρεια, το χρώμα. Ακόμη και το πως θα το στηρίξει μια γυναίκα.

 

Πώς μπορεί να ξέρει η κάθε γυναίκα τι της ταιριάζει;

Νομίζω αυτό είναι ένα αποκλειστικό θέμα για την κάθε γυναίκα. Από τον τρόπο ζωής της, το τι φορά γενικότερα. Υπάρχουν όμως προτάσεις σε γόβες, φλατ, παπούτσια που θα κολακεύσουν τα πόδια και άλλα που όχι. Υπάρχουν πάντα κάποια μυστικά τα οποία προσέχουμε εδώ στα Lydias Shoes.

O Christian Louboutin είχε πει ότι δεν σχεδιάζει παπούτσια για να είναι  άνετα αλλά για να είναι όμορφα! Εσένα ποιο είναι το δικό σου μότο;

Να γνωρίζει η κάθε γυναίκα τι της ταιριάζει και να φορά αυτά που την κάνουν να αισθάνεται όμορφα!

 

Πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις τις γυναίκες να φοράνε τις προτάσεις σε γόβες που σχεδίασες εσύ;

Είναι η πλήρης ικανοποίηση να φορά μια γυναίκα ή ένας άντρας τις προτάσεις μου.

 

Πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα σχέδιο;

Θέλω πάντα να το δω και φορεμένο. Αφιερώνω πάντα αρκετό χρόνο στην ολοκλήρωση του και είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπω το αποτέλεσμα όταν το χαίρεται κάποιος.

 

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν μεγάλη συλλογή από γόβες! Έρχονται εδώ για να αποκτήσουν κάτι αποκλειστικά για τις ίδιες;

Ναι, αρκετά συχνά. Οι γυναικες θέλουν να φοράνε προτάσεις που τους ταιριάζουν και που δείχνουν να έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ίδιες. Και αυτό για εμάς είναι μεγάλη χαρά και τιμή που μας εμπιστεύονται και δημιουργούμε σχέδια ανάλογα με την περίπτωση και το event που θέλουν να το φορέσουν.

Τι σε εμπνέει γενικότερα;

Είναι πολλές οι πηγές έμπνευσης. Το στυλ μιας γυναίκας, το πως βαδίζει, ακόμη και το άρωμα της. Οι γυναίκες και ο χαρακτήρας τους είναι μεγάλη έμπνευση για μένα.

 

Υπάρχουν όρια στη δημιουργία μιας γόβας;

Στη μόδα και τη δημιουργία γενικότερα δεν υπάρχουν όρια.

 

Ποιο είναι νομίζεις το επόμενο στάδιο που αφορά τα trends και τη μόδα ενός παπουτσιού;

Η μόδα φεύγει και επανέρχεται. Υπάρχουν όμως τόσα νέα πράγματα τριγύρω μας που αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση για έναν σχεδιαστή και κάθε νέα συλλογή του.

Ποια είναι η διαδικασία για μια κοπέλα που θέλει εδώ και τώρα να αποκτήσει τα εντυπωσιακά παπούτσια και γόβες σας;

Σίγουρα με μια βόλτα στο κατάστημα μας όπου θα δει τις προτάσεις μας και θα μπορεί να επιλέξει χρώματα, στυλ, ακόμη και ύψος!

 

Τι περιλαμβάνει η καλοκαιρινή σας συλλογή;

Τις αποκλειστικές προτάσεις μας που αφορούν το γάμο, τόσο για τη νύφη όσο και το γαμπρό. Επίσης, οι συλλογές μας για το καλοκαίρι που έχουν χρώμα, όμορφες γραμμές, στυλ, θηλυκότητα.

Μίλησε μας λίγο για την bridal collection! Ενδιαφέρονται πολλές γυναίκες που θα ανέβουν τα σκαλιά της Εκκλησίας!

Είναι μια συλλογή που συνδυάζει την κομψότητα αλλά και την άνεση. Υπάρχουν γόβες που θυμίζουν κόσμημα με τις μοναδικές τους λεπτομέρειες. Είναι σικ και εντυπωσιάζουν κάθε γυναίκα. Δίνουμε πάντοτε ιδιαίτερη σημασία στο πως θα είναι το νυφικό της για να ταιριάζει μοναδικά και η γόβα.

 

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για μια νύφη να έρθει για τις γόβες του γάμου της;

Ένα μήνα πριν το γάμο είναι η ιδανική στιγμή.

 

Κύπριοι celebrities σου ζήτησαν να τους σχεδιάσεις κάτι αποκλειστικό;

Ναι ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό και θέλουν κάτι μοναδικό και αποκλειστικά σχεδιασμένο για την ίδια την κοπέλα.

 

Κάνεις τη μεγάλη διαφορά ως ένα νέο και πολλά υποσχόμενο πρόσωπο, ένας ανερχόμενος shoe designer!

Είναι μεγάλη ευθύνη καταρχήν να συνεχίζεις μια μεγάλη παράδοση που ξεκίνησε η οικόγενεια σου. Και πρόκειται για ένα σημαντικό φετίχ για την κάθε γυναίκα. Τα παπούτσια που θα αναδείξουν τα πόδια και τις προτάσεις που επιλέγει για να φορέσει.

Υπάρχουν προτάσεις και για άντρες. Μπορεί να παραγγείλει και ένα σχέδιο αποκλειστικά για τον ίδιο;

Εκτός από τις συλλογές μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε αποκλειστικά ένα σχέδιο για κάθε περίπτωση. Η εμπειρία μας, η υψηλής ποιότητα κατασκευή και τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι σημαντικοί παράγοντες για να μας εμπιστεύονται και να φορούν τα παπούτσια μας ξανά και ξανά

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ: 25372898

Τα Lydias Shoes βρίσκονται στη Λεμεσό στη διεύθυνση Τζαμί 14 στην περιοχή του Κάστρου