Τι να προσέξετε ΠΡΙΝ καταχωρήσετε το σπίτι σας στην Airbnb

Η Αirbnb έγινε μόδα, όχι μόνο στην Ελλάδα της κρίσης αλλά σε όλο τον κόσμο, σε σημείο -σε πολλές πόλεις- να παρατηρείται το φαινόμενο κάτοικοι να μην μπορούν να βρουν σπίτι να μείνουν, νοικιάζοντάς το με τον  παραδοσιακό τρόπο!

Καθώς η ενοικίαση σε πλατφόρμες τύπου Airbnb μπήκε απότομα στη ζωή όλων και όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που θέλουν να διαθέσουν το ακίνητό τους με αυτόν τον τρόπο, παρακάτω αποκαλύπτονται τα μυστικά του καλού οικοδεσπότη και όλα όσα θα κάνουν το σπίτι πιο ελκυστικό και άρα πιο κερδοφόρο.

 

Τι πρέπει να κάνετε πριν το νοικιάσετε για πρώτη φορά

 

Δημιουργήστε μια λίστα με τους κανόνες του σπιτιού, όπως το αν επιτρέπονται τα κατοικίδια ή όχι, το κάπνισμα κ.λπ.

Κάντε μία ακόμη λίστα με τα τοπικά αξιοθέατα, τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, τα τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνήσουν με εσάς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Καθώς πολλοί από τους φιλοξενούμενούς σας δεν θα είναι εξοικειωμένοι με την περιοχή, καλό θα ήταν να συντάξετε μια ακόμη λίστα με τα αξιοθέατα της περιοχής, άλλα χρήσιμα σημεία, καθώς και τους αριθμούς τηλεφώνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως το ΕΚΑΒ, την ΕΛ.ΑΣ. και την πυροσβεστική.

Επίσης, καλό είναι να έχετε φροντίσει ώστε να υπάρξουν έξτρα σεντόνια, πετσέτες και σαπούνι, αλλά και καλωδιακή τηλεόραση, ειδικά σε περίπτωση που οι περισσότεροι από τους φιλοξενούμενούς σας είναι από το εξωτερικό.

Τέλος, όταν θα φωτογραφίσετε το διαμέρισμά σας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας, καθώς όσο υψηλότερης ανάλυσης είναι οι φωτογραφίες τόσο καλύτερες θα είναι και άρα το σπίτι που διαθέτετε θα μοιάζει πιο ελκυστικό.

Λάβετε υπόψη όλα τα έξοδα, πριν διαμορφώσετε την τιμή

 

Υπολογίζοντας τα έξοδα για το σπίτι, για να διαμορφώσετε και την τιμή του, πέρα από τα πάγια, θα πρέπει να σκεφτείτε και το πόσο φουσκωμένοι θα είναι οι λογαριασμοί αλλά και τα αναλώσιμα: Χαρτιά, καθαριστικά, σαπούνια.

 

Σκεφθείτε το ενδεχόμενο να αντισταθμίσετε τα έξοδα χρεώνοντας εξτρά τον καθαρισμό του σπιτιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ