ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Τον άνθρωπο που εργοδοτείς και αγαπά αυτό που έκτισες σαν να είναι δικό του, να τον προσέχεις λίγο περισσότερο.

Γιατί για αυτούς, το επάγγελμα τους είναι πολύ περισσότερο λειτούργημα, είναι τρόπος ζωής. Δεν θα τους ακούσεις να παραπονεθούν, να πουν ότι κουράστηκαν και θα δουλέψουν και περίσσοτερο εάν χρειαστεί για να σιγουρευτούν ότι όλα κυλούν όπως πρέπει.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολλά να δώσουν και εξαρτάται από το κάθε αφεντικό εάν θα κερδίσει κι ο ίδιος μέσα από τη δική τους δίψα για επιτυχίες και δουλειά. Γιατί όπως θα μάθουν από σένα, θα μάθεις και εσύ από αυτούς.

Τέτοιες προσωπικότητες αγαπούν απίστευτα τον τομέα τους. Είναι περήφανοι που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και διψούν για πολλά περισσότερα.

Να τους εκτιμάς, να τους σέβεσαι και να τους επιβραβεύεις. Ναι, είσαι το αφεντικό αλλά εξακολουθείς να είσαι κι εσύ άνθρωπος. Κι όποιος ακούει ένα μπράβο, ή δέχεται ένα ειλικρινές χαμόγελο για τους κόπους που καταβάλλει καθημερινά, είναι συχνά από τις καλύτερες πληρωμές. Γι αυτό, όταν κάτι γίνεται σωστά, μην τσιγκουνεύεσαι τα μπράβο. Είναι το μυστικό για να δώσουν όσα μπορούν. Μην τους κάνεις να ξενερώσουν… Γιατί θα χάσετε όλοι.

Το μυστικό ενός ανθρώπου που βρίσκεται ψηλά στην επαγγελματική σκακιέρα, δεν είναι να τον φοβούνται οι άλλοι αλλά να τους εμπνέει, να τους καθοδηγεί, να τον θαυμάζουν, να είναι κάτι σαν μέντορας! Και ξέρεις, πολύ λίγα είναι πλέον αυτά τα αφεντικά. Που δίνουν σημασία στον άνθρωπο, την προσωπικότητα του.

Πόσα γνωρίζεις για τη ζωή των υπαλλήλων σου; Ίσως ελάχιστα. Κι όμως, στο χώρο σου πιθανόν να έχεις διαμάντια τα οποία είναι διατεθειμένα να δουλέψουν προς όφελος σου.

Και με την επιβράβευση, ή μια καλή κουβέντα, θα θέλουν να δώσουν πολύ περισσότερα κι από όσα  εσύ τους αμοίβεις.

Έμπνευσε τον κόσμο που δουλεύει κάτω από την ίδια στέγη με σένα και χάραξε το δρόμο της επιτυχίας με τόσους και τόσους τρόπους. Θα τους δώσεις ακόμη περισσότερους λόγους να σηκώνονται από το κρεβάτι με όρεξη κάθε μέρα, να προσπαθούν για το καλύτερο στο χώρο εργασίας τους και βεβαίως, να σε έχουν ψηλά!