ΦΥΤΕΥΟΥΝ 111 ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Σε μια χώρα όπου οι άνδρες θεωρούνται πιο σημαντικοί από τις γυναίκες, οι κάτοικοι αυτού του χωριού γιορτάζουν τα κορίτσια που έρχονται στον κόσμο δημιουργώντας παράλληλα έναν πιο πράσινο, πιο υγιή κόσμο.

Σε μια χώρα όπου τα αγόρια εξακολουθούν να ευνοούνται έναντι των κοριτσιών, υπάρχει ένα χωριό, το Piplantri στο Rajasthan, που ξεχωρίζει. Οι κάτοικοι του Piplantri έχουν μια ασυνήθιστη παράδοση κάθε φορά που γεννιέται ένα κορίτσι. Μια παράδοση που ωφελεί τόσο τους ίδιους όσο και ολόκληρο τον πλανήτη: Φυτεύουν 111 δέντρα!

 

«Αυτή η παράξενη, οικολογική – φεμινιστική παράδοση ελπίζουμε να εμπνεύσει την υπόλοιπη Ινδία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο», γράφει το Folomojo.

 

Ο λόγος πίσω από αυτή την μοναδική παράδοση; Για να εξασφαλιστεί ότι η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού δεν θα έρθει ποτέ σε σύγκρουση με το περιβάλλον. Είναι μια φιλική προς το περιβάλλον συνήθεια που προσπαθεί με τον τρόπο της να εξασφαλίσει στις νέες γενιές ένα πιο πράσινο μέλλον.

Κάθε φορά που γεννιέται ένα κορίτσι, όλοι οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται για να φυτέψουν 111 δέντρα.

Αλλά οι κάτοικοι του χωριού δεν κάνουν μόνο αυτό. Δίνουν ο κάθε κάτοικος του χωριού χρήματα και συγκεντρώνουν 21.000 ρουπίες. Μαζί με τα 10.000 ρουπίες που δίνει η μητέρα του βρέφους συγκεντρώνονται 31.000 ρουπίες (περίπου 441 ευρώ) που θα δοθούν στο κορίτσι όταν γίνει 20 ετών.

Οι γονείς δεσμεύονται νομικά με υπογεγραμμένη δήλωση ότι η κόρη τους θα λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Δεσμεύονται επίσης ότι το κορίτσι τους θα παντρευτεί μόνο αφού συμπληρώσει το νόμιμο όριο ηλικίας και ότι θα φροντίζουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν μετά τη γέννησή της.

Αλλά στο τελευταίο έχουν βοήθεια. Τα μέλη της κοινότητας εργάζονται μαζί για να διασφαλίσουν ότι τα δέντρα θα επιβιώσουν, θα μεγαλώσουν και θα καρποφορήσουν όπως θα μεγαλώσει και θα ανθίσει το κορίτσι που γεννήθηκε.

Πηγή: https://www.true.gr/