ΧΡΙΣΤΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ: 5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΣΝΑΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Χρίστια Χειμωνα, δίνει στις αναγνώστριες του Dolce.com.cy πολύτιμες συμβουλές για τα 5 ιδανικά σνακ στην παραλία!

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής:

Αποτελούν την πιο εύκολη και εξαιρετική επιλογή. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, καθώς επίσης και σε νερό, αναπληρώνοντας τα υγρά που χάνετε κυρίως από την ζέστη και τον ήλιο. Μερικές ιδέες μπορεί να είναι κεράσια, μπανάνα, νεκταρίνια και στικς καρότου/αγγουριού.

 

Τόστ:

Ιδανική λύση για ένα χορταστικό μικρογεύμα στην παραλία. Επιλέξτε ψωμάκι ολικής άλεσης ή αραβική πίττα και προσθέστε κοτόπουλο/άπαχο τυρί/γαλοπούλα και διάφορα λαχανικά.

 

Φρυγανιές/Κριτσίνια/Κράκερς ολικής άλεσης:

Μεταφέρονται εύκολα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σας κρατάνε χορτάτους για αρκετές ώρες.

 

Μπάρα Δημητριακών:

Νόστιμη επιλογή για καταπολέμηση της πείνας και ταυτόχρονα της ανάγκης για γλυκό.

 

Ξηροί Καρποί με αποξηραμένα φρούτα:

Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Θα σας γεμίσουν ενέργεια και θα σας προσφέρουν το αίσθημα του κορεσμού. Επιλέξτε ανάλατους ξηρούς καρπούς, ώστε να μην σας αφυδατώσουν. Προσοχή στην ποσότητα αφού περιέχουν αρκετές θερμίδες.

 

Και μην ξεχνάτε να καταναλώνετε άφθονο νερό. Εάν θέλετε να πιείτε κάτι διαφορετικό από νερό, προτιμήστε φρέσκο χυμό με φρούτα εποχής ή ροφήματα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

 

Χρίστια Χειμώνα

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (MSc, BSc)

Τήλ. 22 -270042, E-mail. christia.chimona@gmail.com