ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΡΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ένεκα του κορωνοϊού, Αγία Νάπα και Πρωταράς εκφράζουν ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή να δραστηριοποιηθούν τουριστικά.

Στην Αγία Νάπα ποντάροντας πρωτίστως στους ξένους τουρίστες και στον Πρωταρά στον εγχώριο τουρισμό. Μιλώντας στον «Φ» ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτου, τόνισε ότι εφόσον ξεπεράσουν τα προβλήματά τους βασικοί προορισμοί προς το νησί όπως η Αγγλία, η Ρωσία και ίσως και κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Αγία Νάπα είναι έτοιμη να εκκινήσει τουριστικά, ποντάροντας στους μήνες από Ιούλιο και μετά, για να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους από την απώλεια του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Αναφορικά με τη διστακτικότητα, επί του παρόντος, πολλών επιχειρηματιών να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, ακόμα και μετά τον Ιούλιο, ο κ. Ζαννέτου είπε πως αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο για τελικές αποφάσεις. Ότι θα υπάρξουν απώλειες εσόδων για όλους, ακόμα και για τον δήμο είναι δεδομένο, αλλά είναι πρόωρο να καθοριστεί το πού θα φτάσει αυτό, πρόσθεσε. Είπε ακόμη πως η Ένωση Δήμων ήδη διεμήνυσε προς το κράτος το πρόβλημα με την απώλεια εσόδων που θα έχουν οι δήμοι και πιο πολύ οι τουριστικοί, αναμένοντας ανταπόκριση. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, επισήμανε, θα εξαρτηθεί και η τελική στάση του Δήμου Αγίας Νάπας, σε αιτήματα επιχειρήσεων για εκπτώσεις στη δημοτική φορολογία και κάποια άλλα τέλη. «Αλλά ακόμα και αυτό είναι πρόωρο να συζητιέται καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα κινηθούν τα πράγματα τις επόμενες βδομάδες και μήνες μέχρι τον Ιούλιο», επανέλαβε ο κ. Ζαννέτου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων τροφίμων και σουβενίρ στην Αγία Νάπα δηλώνουν ότι σκέφτονται να ανοίξουν ακόμη και μετά τον Ιούλιο, αναμένοντας να δουν τι αριθμούς περίπου τουριστών θα καταφέρει να ελκύσει η Κύπρος. Καθώς, λόγω ψηλών ενοικίων που θα κληθούν να καταβάλουν όταν επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, με χαμηλή κίνηση πελατών θα έχουν ζημιές. Ενώ αντίθετα, παραμένοντας κλειστοί αποφεύγουν αυτό το ενδεχόμενο.

Πάντως, ο κ. Ζαννέτου δεν απέκρυψε το αναβαθμισμένο ενδιαφέρον που αναμένεται να έχει φέτος και η Αγία Νάπα, όσον αφορά και την προσέλκυση εγχώριου τουρισμού, προς κάλυψη του μέρους του κενού που πολύ πιθανό να καταγραφεί στις αφίξεις ξένων τουριστών.

Πηγή: philenews.com