ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΤΡΙΟ

Ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων; Μια γυναίκα εξομολογείται.

συγγραφέας και δημοσιογράφος Pamela Druckerman αναρωτιόταν πάντα ποιο είναι το ιδανικό δώρο για έναν άνδρα που δεν έχει τίποτα. Ο σύζυγός της είναι άνθρωπος που δεν αγαπά τα ψώνια και περιορίζεται σε αυτά που έχουν να κάνουν με το φαγητό. Λίγο πριν τα 40α του γενέθλια της έκανε γνωστό ότι έχει τόσα παντελόνια που του φτάνουν για το υπόλοιπο της ζωής του. Όταν εκείνη τον ρώτησε τη θα κάνει με την ντουζίνα με τις μονές κάλτσες της απάντησε ότι θα βρει την άκρη του. Οπότε έστρεψε την προσοχή της σε ένα vintage ρολόι. Θα ταίριαζε με τα παμπάλαια πουλόβερ του και θα έκανε γνωστό στον κόσμο ότι έχει δουλειά (άρα και λεφτά για ρολόι). Όταν του το ανέφερε αντέδρασε. Είπε ότι αυτό που πραγματικά θέλει δεν είναι αντικείμενο, είναι… υπηρεσία. Ποιο ήταν αυτό; Ένα τρίο με εκείνη και μία ακόμα γυναίκα.

 

Η επιθυμία του δεν ήταν έκπληξη για την Druckerman. Είχε μοιραστεί την φαντασίωσή του και στο παρελθόν. Το είχε ακούσει από κάθε άνδρα με τον οποίο είχε σχέση ή είχε βγει ραντεβού στη ζωή της. Ήταν όμως η πρώτη φορά που είπε “ναι”.

 

Πώς ξεκίνησε η αναζήτηση παρτενέρ

 

“Ίσως είναι το ηθικό βάρος του σημαντικών γενεθλίων και το γεγονός ότι ποτέ δεν μου ζητά τίποτα. Ίσως με τρόμαξε η τιμή ενός Rolex από ανοξείδωτο ατσάλι. Ίσως ως δημοσιογράφος να μην μπορώ ν’ αντισταθώ σε ένα deadline ή ότι τον λυπάμαι που μπαίνει στη μέση ηλικία καταδικασμένος να κοιμάται με την ίδια γυναίκα (εμένα) για την υπόλοιπη ζωή του. Και ίσως, ίσως λέω, να είναι επειδή μου αρέσει κι εμένα η ιδέα”, γράφει η ίδια στο αμερικάνικο Marie Claire.

 

Ο γάμος τους μέχρι τότε -μιλάμε για το 2016- ήταν φυσιολογικά βαρετός. Δεν έκαναν ανταλλαγές ερωτικών συντρόφων και δεν είχαν ανοιχτό γάμο. Στην πραγματικότητα ήταν από αυτά τα ζευγάρια που σπάνια έμεναν ξύπνια μετά τις 10 το βράδυ. Παρόλο που είναι συγγραφέας ενός βιβλίου που αφορά την απιστία σε όλο τον κόσμο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να είσαι πιστός είναι καλή ιδέα. Για εκείνη και τον σύζυγό της αυτό ίσχυε. Και αυτό που ετοιμάζονταν να κάνουν δεν θα ήταν στην πραγματικότητα απιστία αλλά ούτε μπορεί κανείς να το κατατάξει στη μονογαμία.

 

Η ιδέα του τρίο ήταν τόσο μακριά από την φάση τους που για μερικές εβδομάδες απλά υπήρχε. Τακτικά εκείνη πετούσε ονόματα από φίλες της. “Θα μπορούσε αυτή;” τον ρωτούσε. “Φυσικά” απαντούσε εκείνος. Αποδείχθηκε ότι όλες οι φίλες της και όλες οι σύζυγοι των φίλων του θα μπορούσαν να είναι το τρίτο πρόσωπο, ακόμα και  οι έγκυες.

 

Αν και πρωτάρα η ίδια ήξερε πως το να μπλέξουν κάποια από το περιβάλλον τους θα ήταν λάθος. Θα υπήρχε ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο αμηχανίας και δεν ήθελα κάποιος να δημιουργούσε περίεργο κλίμα ανάμεσα στους δυο τους. Οραματιζόταν ότι αυτό θα ήταν για μία φορά

Δεν μπορούσα να ξέρω σε ποια να το ζητήσω. Ο σύζυγός μου και οι φίλοι του πίνουν μπύρες και μιλούν για το πώς να ρίξουν δυο γυναίκες στο κρεβάτι. Να πάρει, αυτό είναι πορνό. Οι μεσαίας τάξης γυναίκες δεν έχουν την τάση να μοιράζονται τις φαντασιώσεις τους. Θα ήταν δύσκολο να ξέρω ποια θα ενδιαφερόταν και ποια θα δεχόταν” περιγράφει.

 

Μια μέρα σε ένα brunch στο Παρίσι, στην πόλη που ζουν (εκείνη είναι Αμερικανίδα κι εκείνος Βρετανός), μοιράστηκαν με κάποιους φίλους τη σκέψη τους για το γενέθλιο “δώρο”. Μία από αυτούς, μια Βρετανίδα τραπεζικός κοντά στα 40 έκανε έναν μορφασμό και μετά σιώπησε. “Φαίνεσαι τρομοκρατημένη”, της είπα. “Ναι, απλά πιστεύω ότι είναι κάτι αναπάντεχο” της απάντησε, κοκκινίζοντας.

 

Ο σύζυγός της απέρριπτε την ιδέα ενός sex club ως κάτι πολύ δημόσιο. Απέκλεισε την επιλογή να το “διαφημίσουν” διαδικτυακά γιατί αυτό θα ήταν σαν ανοιχτό κάλεσμα για αφροδίσια νοσήματα. Αποφάσισαν ότι η ιδανική παρτενέρ θα ήταν μια σέξι κοινή γνωστή. Θα ήταν μια ελεγχόμενη επιλογή και εύκολο να την αποφύγεις μετά.

 

Η πρώτη υποψήφια

 

Βρήκαν αυτήν που έψαχναν στο πρόσωπο μιας φίλης φίλου που γνώρισε η Druckerman σε ένα πάρτι αλλά που δεν θυμόταν το όνομά της. Κάθισε τυχαία δίπλα τους σε μια συναυλία με το ραντεβού της. Την περιγράφει ως πολύ όμορφη, ψηλή και αδύνατη, με μέση μπαλαρίνας. Της είχε φανεί τσαχπίνα. Μόλις είπε την ιδέα της στον σύζυγο της ήταν θετικός και έτσι μετά τη συναυλία οι τέσσερις τους κάναν παρέα. Σε όλη τη διάρκεια κοιτούσα στα μάτια την Emma -όπως διαπίστωσε τελικά ότι ήταν το όνομά της-, έδειχνε ενδιαφέρον στα σχόλιά της για τη μουσική και περίμενε αν της προτείνει να πάνε οι δυο τους για φαγητό. Έδειχνε να κολακεύεται. Λίγες μέρες αργότερα αντάλλαξαν e-mails για να κανονίσουν να πάνε για ταϊλανδέζικο. Φόρεσαν και οι δύο τα καλά τους αλλά πιθανότατα η Emma δεν γνώριζε ότι αυτό ήταν date.

Στο γεύμα ήταν για πρώτη φορά απόλυτα αφοσιωμένη στην συνομιλήτριά της. Σε άλλη περίπτωση μπορεί κάποιος δίπλα της να αιμορραγούσε μέχρι θανάτου και να μην το έπαιρνε χαμπάρι. Ήταν όμως  το κυνήγι του τρίο που την έκανε να βρίσκεται σε εγρήγορση. Έτσι, κατάλαβε γρήγορα ότι σε όλη αυτή την εξωτερική ζωηράδα της Emma υπήρχε ανασφάλεια. Έπεφτε πάνω σε αγόρια που την κακομεταχειρίζονταν και είχε πεισθεί ότι δεν της άξιζαν. Αυτό την έκανε υπερβολικά συναισθηματικά εύθραυστη για ένα τρίο. Παρόλα αυτά αποφάσισε να της πει το concept που είχαν στο μυαλό της με τον σύζυγό της έστω και για να δει αντιδράσεις και να αποκτήσει πείρα με την διαδικασία.

 

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ήταν η Κασσάνδρα του τρίο! Ένας από τους πρώην της την είχε πιέσει να κάνει σεξ μαζί του και με την άλλη ερωμένη του και είχε φίλους που έκαναν ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων. Της είπε ότι η εικόνα του άντρα της να κάνει ακατονόμαστα πράγματα σε μία άλλη γυναίκα θα την φρίκαρε. “Κι αν είναι κάποια απίστευτα σέξι; Πώς θα το διαχειριστείς;” τη ρώτησε. Κι από υποψήφια πέρασε στο friend zone. Το “ραντεβού” της κόστισε 50 δολάρια και γυρνώντας σπίτι και περιγράφοντας στον σύζυγό της τι συνέβη, η απάντησή του την έκανε να πιστεύει ότι η αναζήτηση παρτενέρ ήταν σαν μία ακόμα δουλειά που είχε να κάνει για το νοικοκυριό τους. Κάτι σαν να περιμένει να έρθει ο υδραυλικός, να επαναφορτίσει τις μπαταρίες ή να επιβλέπει την ανακαίνιση της κουζίνας.

 

Η αναζήτηση συνεχίζεται

 

Η νέα οπτική που απέκτησε ωστόσο την έκανε να παρατηρεί όλες τις γυναίκες: στο φωτογραφείο, στην ουρά του σούπερ μάρκετ. Τσέκαρε για υποψήφιες μέχρι και στη λέσχη βιβλίου που συμμετέχει ανάμεσα στις γυναίκες που τους άρεσε να  διαβάζουν για το Ολοκαύτωμα.

 

Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι: οι γυναίκες δεν απαιτούν αυξήσεις και προαγωγές γιατί εκπαιδεύονται να κάθονται ήσυχα και να τους κυνηγάει κάποιος άλλος. Στο νέο της ρόλο, του κυνηγού, δεν την ένοιαζε τη θα σκεφτούν για εκείνη. Απλά διεκδικεί αυτό που θέλει και ήταν τρομερά αναζωογονητικό να σκέφτεται κάτι διαφορετικό για λίγο καιρό από το ότι πήρε βάρος. Ακόμα και η ιδέα της φαντασίωσης της έδινε ενέργεια. Ξαφνικά ήταν παντού αυτό αν και τα μηνύματα ήταν αντιφατικά: όλοι -τουλάχιστον οι άνδρες- ήθελαν να κάνουν αλλά κανένας δεν το είχε ευχαριστηθεί.

 

Ένας φίλος της είχε πάει με δύο γυναίκες στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 και κατέληξαν να βλέπουν όλοι μαζί τηλεόραση. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, όπως σε όλες τις ιστορίες. Μία από αυτές των ερωτεύτηκε. Κι όπως προειδοποιεί ένας χαρακτήρας στο Gossip Girl: “σε κάθε τρίο υπάρχει ένα ζευγάρι κι ένας μόνος του”.

Μέσα σε όλες τις οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις διαδικασία της αναζήτησης μετατέθηκε για μετά τα γενέθλια. Αποφάσισε να κοιτάξει και διαδικτυακά. Δεκάδες ζευγάρια αναζητούσαν κάποια για τρίο.  Στις προϋποθέσεις ήταν να είναι εντυπωσιακή και κάτω των 30. Επειδή δεν πίστευε ότι μπορούσε να ανταγωνιστεί ούτε την εμφάνιση ούτε την ηλικία αποφάσισε να αποτρέψει την εαυτό της από το να ακουστεί απελπισμένη. “Θα ήθελα να προσφέρω στον σύντροφό μου ένα γενέθλιο δώρο: μια εμπειρία με εμένα και μία άλλη γυναίκα. Θα με βοηθήσετε;”

 

15 λεπτά μετά από αυτό το μήνυμα έλαβε πολλές απαντήσεις. Σε μία από αυτές μια άλλη γυναίκα ήθελε να κάνει το ίδιο για τον σύντροφό της οπότε πρότεινε να βοηθήσει η μία την άλλη. Ήταν περίεργο να εναποθέσει όλες τις ελπίδες της σε μία άγνωστη γυναίκα αλλά αποφάσισε να μην απαντήσει σε κανένα άλλο. Της άρεσε το πνεύμα συμπαράστασης και η σωστή ορθογραφία.

 

Μετά από την ανταλλαγή αρκετών e-mail αποκαλύφθηκε ότι είναι straight, διαζευγμένη και χωρίς καμία αρρώστια, μαμά γύρω στα 40 που ισχυρίστηκε ότι απάντησε από σεξουαλικό αλτρουισμό.

 

Τα κρίσιμα ραντεβού

 

Αποφάσισαν, λοιπόν, πως είναι η ιδανική. Έδωσαν ραντεβού και οι σκέψεις που βασάνιζαν την Druckerman ήταν για το τι πρέπει να κάνει. Ο σύζυγός της την βοήθησε με κάποιες οδηγίες. Η 40χρονη με το ψευδώνυμο “Ν” ήταν μια όμορφη, αδύνατη μελαχρινή με πολύ φιλικό πρόσωπο. Είχε συντηρητικό ντύσιμο αλλά ήταν ωραία βαμμένη. Της έκανε καλή εντύπωση και ήταν σίγουρη ότι θα άρεσε και στον σύζυγό της. Η συζήτησή τους κινήθηκε αρκετά γύρω από το σεξ και η συνάντηση τελείωσε με ένα σταυρωτό φιλί στο μάγουλο. Λίγες μέρες αργότερα της έστειλε μήνυμα για να της πει ότι την βρήκε γοητευτική και η “Ν” της εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της για την περιπέτειά τους και ζήτησε νέα συνάντηση για να μιλήσουν για της λεπτομέρειες.

 

“Δεν είμαι σίγουρη τι λεπτομέρειες είχε στο μυαλό της. Θα γλείψουμε ένα από τα δάχτυλά του; Θα του διαβάσω ποίηση ενώ εκείνη κάνει πιρουέτες; Ήταν πράγματα που δύσκολα μπορούσα να προβλέψω. Αλλά τώρα έχω στοχοπροσήλωση. Αν αυτό είναι που χρειάζεται, τότε οκ” σκεφτόταν η συγγραφέας. Οι απορίες όμως της υποψήφιας στη δεύτερη συνάντηση ήταν άλλες: Θα θεωρηθεί αυτό απιστία ως προς τον δικό της σύντροφο; Τι γυναίκες αρέσουν στον σύζυγό της; Ζήτησε να θέσουν κάποιους κανόνες για να μην εξελιχθεί σε ταινία πορνό και να έχουν εκείνες τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια. Θα πήγαιναν οι δυο τους σε ένα μικρο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε σαν γραφείο και θα της έβρισκε εκείνος εκεί.

 

Παρά την αμοιβαία συμφωνία δεν κανόνισαν το πότε. Η “Ν” εμφανίστηκε για να ζητήσει νέο ραντεβού να συζητήσουν περισσότερα για το σχέδιό τους και η αμφιβολία για το αν πραγματικά το ήθελε άρχισε να προβάλει. Ο σύζυγός της επέμενε ότι αυτή ήταν η φυσιολογική διαδικασία της αποπλάνησης και ότι εκείνη θα έπρεπε να κάμψει τις αμφιβολίες της με κάποιον τρόπο.

 

Στο τρίτο ραντεβού μίλησαν ξεκάθαρα και συμφώνησαν ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και για τις δύο. Κάτι που φαίνεται πως την ενεργοποίηση και μετά από περίπου μία ώρα έβγαλε την ατζέντα της και προγραμμάτισαν το τρίο για εβδομάδα αργότερα.

 

Η μεγάλη μέρα έφτασε

 

Λίγες ώρες πριν η συνάντηση προσπαθούσε να κρατήσει τον εαυτό της ενθουσιασμένο. Συναντήθηκε με την “Ν” για ένα γρήγορο καφέ και στη συνέχεια πήγαν προς το γραφείο. Στο δρόμο σταμάτησαν με τη δικαιολογία να πάρει η Druckerman κάτι για να τσιμπήσουν μετά αλλά το έκανε γιατί προφανώς τα ψώνια την χαλαρώνουν. Όταν έφτασαν στο γραφείο η νευρικότητα μεταφέρθηκε στην άλλη.

 

Όταν έφτασε ο σύζυγος και έγιναν οι συστάσεις και αντάλλαξαν μια ομαδική αγκαλιά. Έπειτα συμφώνησαν να βγάλουν τα φορέματά τους. “Η πρώτη μου έκπληξη ήταν ότι επιτρέπεται οι γυναίκες να φορούν κοσμήματα στο κρεβάτι. Η Ν. κράτησε τους κρίκους στα αυτιά της. Η δεύτερη ήταν ότι το τρίο είναι πολύ αισθησιακό. Θα επικεντρωνόμουν τόσο πολύ στη λογική και το φαγητό που θα ξεχνούσα ότι θα ήμασταν σε λίγο όλοι γυμνοί” περιγράφει.

Και συνεχίζει: “Η τρίτη μου έκπληξη ήταν ότι, όταν είσαι τόσο τελειομανής όσο εγώ, το τρίο είναι μπέρδεμα. Γρήγορα χάνεις την επίγνωση του σε ποια φάση είναι ο καθένας. Υπάρχει μια ασαφής γκρίνια. Ο σύζυγός μου μου είπε εκ των υστέρων ότι ένιωσε κι εκείνος χαμένος.”

 

Συνολικά, όπως εκμυστηρεύεται, ήταν καλό. Όλοι προσπάθησαν να κρατήσουν ισορροπία στο πόση προσοχή δίνουν στον καθένα και δεν υπήρχε πουθενά ζευγάρι ή ένας μόνος του. Συχνά η “Ν” κι εκείνη ρωτούσαν η μία την άλλη, σαν παλιόφιλοι, πώς είναι. Έπειτα όμως από 40 λεπτά το ενδιαφέρον της χάθηκε. Σκεφτόταν αν έπρεπε να τσεκάρει τα e-mail της.  Η “N” της φαινόταν πολύ όμορφη αλλά βλέποντας εκδοχές της γυναικείας της πλευράς σε εκείνη, την έκανε να το νιώθει λίγο σαν αιμομιξία.

 

Κατά τη διάρκεια…

 

Αν και ήταν κάτι καινούργιο, έμοιαζε οικείο. Προς έκπληξή της βρήκε τον άντρα της γοητευτικό. Συνειδητοποίησε ότι αυτό που της αρέσει στους άνδρες είναι όλες ατές οι διαφορές που έχουμε μαζί τους.

 

Προσπαθούσε να είναι συγκεντρωμένη -άλλωστε ήταν το γενέθλιο δώρο- αλλά σύντομα κοιτούσε τις πλάτες τους. “Έριξα μια ματιά στο ρολόι και εξεπλάγην που είχε περάσει μόλις μία ώρα. Δεν είχα ιδέα ότι το σεξ θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ. Συνειδητοποίησα, σαν αφύπνιση, ότι πιθανότατα είναι πιο αισθησιακοί απ ‘ότι εγώ. Μου αρέσει πολύ αλλά νιώθω κορεσμό”, περιγράφει.

 

“Εντέλει εξαντλήθηκαν. Υπάρχει μια γλυκιά στιγμή στο τέλος όπου οι τρεις μας μείναμε ξαπλωμένοι κάτω από τα σεντόνια με τον εορτάζοντα στη μέση. Λάμπει από χαρά. Αργότερα θα πάρω μια σειρά από εγκάρδια ευχαριστήρια σημειώματα από εκείνον που λένε ότι ήταν όσο καλό όσο ήλπιζε.” Της είπε: “Μου επιβεβαίωσε πόσο πολύ μου αρέσει το γυναικείο σχήμα. Όταν έχεις δύο τονίζεται αυτό.”

 

Η “Ν” έμοιαζε επίσης ευχαριστημένη. Στην επιστροφή της στο σπίτι  είπε ότι την εξέπληξε πόσο ερωτική βρήκε όλη την εμπειρία και ειδικά με την Druckerman. Κάτι που κολάκευσε την συγγραφέα. “Νιώθω σαν τον χριστιανό ιεραπόστολο που -μετά από την μεγάλη αποκάλυψη- συνειδητοποιεί ότι είναι περισσότερο Εβραίος. Δεν είμαι καθόλου κοντά στο πόσο gay πίστευα ότι είμαι. Πάντα ένιωθα ότι υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω. Τώρα -και όχι μόνο μέσα από τη διαδικασία της απόρριψης- με έχει ξεπεράσει το πόσο εμφατικά θέλω τον άντρα μου” εξηγεί.

 

Όλο αυτό την άφησε με εξαιρετική αμηχανία. Ανυπομονούσε απλά να πάει να κάνει μπάνιο. “Δυστυχώς, είμαι περισσότερο συντηρητική απ’ όσα πίστευα. Στη θεωρία, δεν είχα πρόβλημα να μοιραστώ τον σύζυγό μου για ένα απόγευμα. Στην πράξη, με ταρακούνησε. Δεν βαρέθηκα, ενοχλήθηκα” καταλήγει.

Φυσικά, δεν ξέχασε τους καλούς της τρόπους. Έστειλε ένα ευγενικό ευχαριστήριο μήνυμα στη “Ν”. Η απάντησή της είχε πρόταση να το επαναλάβουν. “Δεν το σχεδιάζω. Πλησιάζουν τα δικά μου γενέθλια και σκέφτομαι ότι θα ήθελα ένα καλό ρολόι.”

Πηγή: https://www.marieclaire.gr/