ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

Μια διάσημη sex coach μας εξηγεί το γιατί

Αμερικανοί επιστήμονες που δουλεύουν συστηματικά με έρευνες πάνω στο θέμα της ικανοποίησης στο σεξ, συμφωνούν σε δύο πράγματα: Ότι οι μεγαλύτερες εμμονές που έχουν τα ζευγάρια και τα εμποδίζει να απολαύσουν το σεξ  είναι δύο: η ντροπή και οι υψηλές προσδοκίες.

 

Τα περισσότερα βέβαια ζευγάρια, ίσως  αναγνωρίζουν πως η εικόνα της σεξουαλικής πράξης όπως παρουσιάζεται στον κινηματογράφο δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό μπορούν να ελέγξουν την επίδραση της εξιδανικευμένης αυτής εικόνας στη διαμόρφωση των προσδοκιών που οι ίδιοι έχουν για τη σεξουαλική τους ζωή.

 

Το σίγουρο είναι πως το σεξ στον πραγματικό κόσμο δεν είναι τέλειο. Δεν χαρακτηρίζεται πάντα από αρμονικές, συγχρονισμένες κινήσεις και άσβεστο πάθος,. Ακόμα και το καλό σεξ, μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει σε οργασμό, αλλά μπορεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία συναισθηματικής εκπλήρωσης στο ζευγάρι.

 

Η διάσημη sex coach Kimberly Johnson, η οποία έχει μιλήσει με δεκάδες εκατοντάδες γυναίκες  με σεξουαλικές ανησυχίες, και έχει «κουράρει» σεξουαλικά πάμπολλα ζευγάρια, καταρρίπτει κάποιες αυταπάτες μας σχετικά με το σεξ

 

Αρνείστε το σεξ κάποιες φορές; Όχι δεν έχετε χαμηλή libido

 

Σύμφωνα με την Kimberly Johnson, οι γυναίκες νιώθουν τεράστιες ενοχές όταν αρνούνται το σεξ που τους προσφέρει ο σύντροφός τους. Ως γυναίκες κάποιες φορές βλέπουμε το σεξ ως καθήκον και όταν ο σύντροφός μας δεν έρχεται σε κορύφωση, πιστεύουμε ότι εμείς κάνουμε κάτι λάθος. Αυτή η πεποίθηση με το πέρασμα του χρόνου κάνει το σεξ βαρετό. Ας μην ξεχνάμε ότι στο σεξ δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Η αλλαγή αυτής της νοοτροπίας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας όμορφης σεξουαλικής ζωής.

 

Ξεκίνησα να κάνω σεξ; Πρέπει να τελειώσω.

 

Κάποιες φορές οι γυναίκες πιστεύουμε ότι αν σταματήσουμε το σεξ, ή αλλάξουμε το ρυθμό του, θα το «καταστρέψουμε». Δηλαδή εκείνος θα χάσει τη στύση του και θα του κόψουμε την ορμή. Δεν ισχύει. Σύμφωνα μάλιστα με την  sex coach Kimberly Johnson, η διακοπή και η παύση κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη σύνδεση και την διέγερση παρά να την καταστρέψει. Μια παύση θα σας βοηθήσει να νιώσετε παρούσες στη διαδικασία και θα σας προσφέρει τον απαιτούμενο χρόνο για να συμμετέχετε και με το μυαλό και με το σώμα. Τέλος η παύση αυτή μπορεί να γίνει πολύ βοηθητική για να συγχρονιστείτε με τον ερωτικό σας σύντροφο.

Πηγή: https://www.marieclaire.gr/