ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΑ

Βλέπεις κάποιες γυναίκες και τις θαυμάζεις. Για αυτό που είναι, για αυτό που εκπέμπουν. Για την ηρεμία, το τεράστιο χαμόγελο τους, το βλέμμα που θαρρείς και βγάζει σπίθες αισιοδοξίας.

Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ 

 

Πάντοτε χαμογελούν και ποτέ δεν απαιτούν να τις προσέξουν. Έτσι κι αλλιώς η προσοχή είναι πάντα στραμμένη επάνω τους. Ακούν φιλοφρονήσεις από άντρες και αισθάνονται ψυχρά βλέμματα από άλλες γυναίκες που τις βλέπουν ανταγωνιστικά. Μην περιμένεις από αυτού του τύπου γυναίκας να σε κοιτάξει ή να σε αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο. Αν είσαι τυχερή θα κρατήσει επίπεδο και θα σε χαιρετήσει, αλλιώς θα σε αντιμετωπίσει σαν να μην υπάρχεις στο χώρο. Κι αυτό γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα να χαλάσεις τη διάθεση της, δεν την αφορά καθόλου η άποψη που σχημάτισες για αυτήν.

Για αυτές τις γυναίκες δεν έχει σημασία τι λες. Αυτοί που έχουν μια θέση στη ζωή τους τις γνωρίζουν κι από την καλή και από την ανάποδη. Δεν γεννήθηκαν έτσι. Δεν ξύπνησαν μια μέρα και ήταν δυνατές. Έτσι έγιναν στην πορεία. Με παθήματα που έγιναν μαθήματα ζωής. Με ανθρώπους στους οποίους επέτρεψαν να τις «πατήσουν» είτε γιατί τους αγάπησαν, είτε γιατί τους εμπιστεύτηκαν.

Αυτές οι γυναίκες έχουν φοβερή έκτη αίσθηση. Πολλές φορές γνωρίζουν την εξέλιξη μιας κατάστασης πριν καλά καλά τους συστηθείς! Τους αρέσει να δοκιμάζουν τους ανθρώπους. Για να βλέπουν που μπορούν να φτάσουν και ποιες είναι οι αντοχές τους.

Πληγώθηκαν πολλές φορές κι αυτό γιατί μέσα σε όλα είναι και δοτικές. Δοτικές και απόλυτες.

Δεν ξέρουν να αγαπούν λίγο. Ξέρουν να δίνονται και να αγαπούν πολύ. Όχι όμως στον κάθε τυχόντα. Στον ένα που θα κερδίσει το ενδιαφέρον τους. Σε αυτόν που πρώτα θα αγγίξει το μυαλό τους και έπειτα θα καταφέρει να εισβάλει στον κόσμο και το σώμα τους.

Δεν θα τις ακούς να μετανιώνουν. Ποτέ. Γιατί πάντοτε είναι συνειδητοποιημένες οι επιλογές τους. Αν δίνουν ευκαιρίες; Αμέτρητες… Τόσες πολλές που ούτε κι ίδιες το πιστεύουν. Όμως ξέρουν… Ξέρουν πότε και πώς να τελειώσουν μια κατάσταση. Πότε να γράψουν τέλος και να είναι σαν μην υπήρξες ποτέ.

Αυτές τις γυναίκες θα προσπαθήσεις να τις αντικαταστήσεις με άλλες όμως είναι δύσκολο το έργο. Καμία δεν θα σκέφτεται σαν κι αυτές, καμιά άλλη γυναικεία παρουσία δεν θα «γεμίζει» το μυαλό, το χώρο και την ύπαρξη σου όπως αυτές. Θα αισθάνεσαι μισός. Θα τις σκέφτεσαι σε ανύποπτο χρόνο. Θα σε έχουν σημαδέψει για πάντα.

Ο κάθε άνθρωπος σου αφήνει μια γεύση, κάτι για να τον θυμάσαι. Αυτό που μένει για πάντα στη μνήμη είναι οι πράξεις, το ενδιαφέρον, η καλοσύνη. Κι αυτές οι γυναίκες σου αποδεικνύουν αισθήματα και χαρακτήρα με πράξεις… Μετά απ΄αυτές ούτε κι εσύ δεν θα είσαι ο ίδιος πια….