ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ

Άσε την πρώτη λέξη που σου ήρθε στο μυαλό, γιατί εδώ δεν παίζει κανένα θέμα ζήλιας. Μην διανοηθείς να αρχίσεις να μου λες “αφού είναι αδελφή μου”, “αφού νοιάζεται για εμάς”, “αφού το μόνο που θέλει είναι να μας συμβουλεύει” και στάσου πλάι μου ως ένα γνήσιο αρσενικό.

Οι άνδρες μωρό μου, πρέπει να είναι και να φαίνονται αρσενικά σε όλα τα θέματα. Χρειάζεται ή μάλλον απαιτείται να έχουν πρωτοβουλία, να ξέρουν να θέτουν τις κόκκινες γραμμές τους ακόμη και μεταξύ των στενών οικογενειακών τους προσώπων. Ναι μάτια μου γλυκά, έχεις μία, δύο, τρεις, τέσσερις αδελφές, αλλά δεν χρειάζεται κάθε φορά να σηκώνεις το ρημαδοτηλέφωνο και να ανακοινώνεις κάθε μας κίνηση στο γυναικείο στρατόπεδο των νιαζιάρικων αδερφάδων σου. Θα μου πεις τώρα ότι δεν σε κολακεύουν και δεν προσπαθούν με τη γυναικεία πονηράδα και εξυπνάδα τους να σε “ψαρέψουν” ή και να σου μεταφέρουν τα θέλω και τα πιστεύω τους με τέτοιο τρόπο που να φανεί ότι δεν μπλέκονται στα πόδια σου; Αν ξεστομίσεις κάτι τέτοιο, δεν θα σε πιστέψω.

 

Εμένα παντρεύτηκες και ξεκόλλα επιτέλους από τις αδελφές σου. Άρχισε σιγά-σιγά να αραιώνεις τις συναναστροφές σου μαζί τους και μην νομίζεις ότι δεν κατάλαβα το συνεχές κουβεντολόι σας μέσω του messenger/viber. Προσπαθώ να είμαι διακριτική όσο μπορώ, αλλά δεν είμαι και χαζοβιόλα. Δεν χρειάζεται να σου επαναλάβω για χιλιοστή φορά (διότι κουράστηκα) ότι δεν πρέπει να τους αραδιάζεις τις προσωπικές σκέψεις και τα πλάνα που κάνεις μαζί μου. Αδελφές σου είναι, δεν είναι ούτε Ψυχολόγοι ούτε Σύμβουλοι Γάμων/Σχέσεων. Δεν πιστεύω να κάθεσαι να τους περιγράφεις και το παιχνίδι που ξεκινάμε στο κρεβάτι, γιατί δεν αργώ να μαζέψω τα μπογαλάκια μου και να φύγω. Προτού όμως σου κουνήσω το μαντήλι, στο παρά τσακ είμαι να τις πάρω και ένα τηλέφωνο για να τους τα ψάλλω κι ένα χεράκι.

 

Όχι αγάπη μου, εγώ δεν θα παραδώσω τα όπλα με τόση ευκολία, αλλά θα αρχίσω να σε εκπαιδεύω με το δικό μου γυναικείο και αποπλανητικό τρόπο, ώστε να συνειδητοποιήσεις ότι η μία και μοναδική γυναίκα της ζωής σου είμαι εγώ! Βεβαίως και πρέπει να συνεχίσεις να αγαπάς και να νοιάζεσαι τις αδελφές σου, τη μάνα σου και κάθε δικό σου και αγαπημένο σου πρόσωπο, αλλά βάλε ένα φρένο στη αδιάκριτη μανία που τις έχει πιάσει. Η ζωή μας και η σχέση μας δεν είναι τηλενουβέλα και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνει κλειδαρότρυπα για περίεργους ανθρώπους.

 

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του ενδιαφέρομαι για τον αδελφό μου από το κουτσομπολεύω και ανακατεύομαι με κάθε τρόπο στα προσωπικά του. Πάρε με εμένα σαν παράδειγμα. Έχω πέντε νύφες, αλλά δεν έγινα και δεν θα καταδεχτώ ποτέ να γίνω το αγκάθι στη σχέση τους και μία από τις αιτίες για να τσακώνονται. Εγώ είμαι γυναίκα που θέλω να με θαυμάζουν ακόμη και οι αδελφές του συντρόφου μου και όχι να με αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι.

 

Στο κάτω-κάτω βρε φίλε, μαζί μου θα αποκτήσεις οικογένεια και μαζί μου κοιμάσαι και ξυπνάς κάθε μέρα… Αν δεν μπορείς να τις ελέγξεις, άσε και κανένα τηλεφώνημα και μήνυμά τους αναπάντητο. Μια, δυο, τρεις φορές θα αρχίσουν να παίρνουν το νόημα…