ΕΞΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ! ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μόλις έξι τα νέα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί σήμερα, Κυριακή του Πάσχα.

Παρά την ελπίδα και την αισιοδοξία που προκαλούν οι αριθμοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων από τη συμπεριφορά των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, η Δρ Ζωή Πάνα, Επιδημιολόγος και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, εξήγησε πως υπάρχουν δύο ζητήματα που θα καθορίσουν το πότε θα γίνει η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων. Το ένα είναι η ολοκλήρωση των εορτών του Πάσχα και το δεύτερο είναι ο επαναπατρισμός των φοιτητών από το εξωτερικό.

Αυτά είναι τα δύο εμπόδια που προς στιγμή δεν επιτρέπουν άρση των μέτρων διότι πρέπει πρώτα να δούμε πως επηρεάζουν.

Υπενθυμίζεται ότι από σύνολο 3.209 εργαστηριακών διαγνώσεων επιβεβαιώθηκε ότι ακόμη 11 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 στην Κύπρο, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται στα 761.

Αναλυτικά, τα νέα κρούσματα προέκυψαν ως εξής:

Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα σήμερα 1,391 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς να προκύψει θετικό αποτέλεσμα.

Από σύνολο 640 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Από σύνολο 181 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Από σύνολο 526 εργαστηριακών διαγνώσεων των ατόμων που επέστρεψαν από το εξωτερικό, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα.

Από σύνολο 87 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα. Παράλληλα, από 384 δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, πρόκειται για άτομο που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Ο ΟΚΥπΥ προβαίνει ήδη στις ενδεικνυόμενες ενέργειες για απολύμανση του χώρου.

Εξάλλου, συνολικά 18 ασθενείς  με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πηγή: sigmalive.com