ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ

Συνεχίζεται και σήμερα ο άστατος καιρός, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.

Όπως αναφέρει η προειδοποίηση που τίθεται σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, μέχρι και τις 6 το απόγευμα, οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Σήµερα, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές βροχές, καθώς και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναµένεται να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντοµα κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και σε υπήνεµες περιοχές αραιή οµίχλη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευµα, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, χωρίς να αποκλείεται το Σάββατο και καταιγίδα.

Τη Μεγάλη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, το µεσηµέρι και το απόγευµα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο το Σάββατο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές και µη αξιόλογη µεταβολή στη συνέχεια.

Πηγή: philenews.com