ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: THE SOUND OF MUSIC

Το «The  Sound of Music»,  είναι το αρχαιότερο και πιο αγαπημένο musical όλων των εποχών. Από το 1959 όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway, έχει εδραιώσει την παρουσία του μόνιμα στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές  του κόσμου!

Η μουσική ανήκει στον Richard Rodgers και οι στίχοι στον Oscar Hammerstein II, οι οποίοι βασίστηκαν στο ομότιτλο βιβλίο των  Η.Lindsay and R.Crouse, που περιγράφει τις αναμνήσεις της  Μαρίας Φον Τραπ που προσλαμβάνεται ως γκουβερνάντα σε μια πολυμελή οικογένεια ενώ αμφιταλαντεύεται αν θα  γίνει μοναχή.

 

Η Μαρία συνδέεται με τα παιδιά αμέσως και γρήγορα η αγάπη γίνεται αμοιβαία με την ευχάριστη γνωστή εξέλιξη.

 

Όταν το «The  Sound of Music»  ανέβηκε το 1959   στο  Broadway,  είχε παραμείνει στη σκηνή για 3 συνεχείς σεζόν, πραγματοποιώντας  1443 συνεχόμενες παραστάσεις, ενώ το 1960 κέρδισε 5 Tony Awards ως καλύτερο Musical, την καλύτερη πρωταγωνίστρια, την καλύτερη δεύτερη ηθοποιό, το σκηνικό  και τη μουσική διεύθυνση.

 

Στην Αμερική το «The  Sound of Music» κέρδισε επίσης το βραβείο  Grammy για το καλύτερο μουσικό άλμπουμ, το βραβείο του Αμερικάνικου Ινστιτούτου σαν η καλύτερη  ταινία musical, ενώ το  2006  συγκαταλέχθηκε μέσα στις 4 πρώτες από τις  25 ταινίες,  σαν  η Καλύτερη ταινία όλων των εποχών, (θυμίζουμε την θρυλική Julie Andrews)  από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο κινηματογραφικών ταινιών  (AFI )

 

Όταν το «The  Sound of Music» ανέβηκε για πρώτη φορά στο West End του Λονδίνου το 1961 (Palace Theatre), κατέρριψε κάθε προσδοκία στα μουσικά δεδομένα, πραγματοποιώντας τον εντυπωσιακό αριθμό  των  2,386  συνεχόμενων  sold out παραστάσεων.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 30.12 | 20:00 – 31.12 | 16:00 – 01.01 | 17:00 – 02.01.2019 | 20:00